Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, December 8, 2014

7 tahun sudahhhhh ;)

Assalammualaikum ...

Syukur alhamdulillah.. genap 7tahun melayari alam rumahtangga dengan si dia. Syukur selama itu dah dikurniakan 3 orang cahayamata yang comel comel dan menjadi penawar dikala duka.Syukur sangat sangat!
Benar kate orang, masam manis kehidupan akan kita lalui selepas perkahwinan.. Nak kata hebat sangat tu tak boleh sebab lom 17 ke 27 ke 37tahun ke.. baru 7tahun je pon. Tapi syukur saya antara orang terpilih merasai alam perkahwinan tu. Dan sangat syukur lagi masih bertahan sehingga ke hari ini.
Mustahil dalam perkahwinan tak ade tergigit lidah bercakar rimau.. haha! Ade mesti ade.. Cuma cara kite mengendalikan masalah tu je paling penting..

Kami??? opkos lah selalu bercakaran rimau.. Tapi nasib aii dapat rimau jinak.ngehngeh! Cakar le guane pon dia tepis sket sket je tanpa keluar kuku pon. Kalau kena rimau hutan mau aii dicakar balik haha..
Yang aii nampak dalam rumahtangga kami aii lebih banyak emosi. Macam macam emosi aii leh campur aduk dalam satu masa. Tapi dia sangat cool... Everytime dengan cool dia.Kadang nek geram gak dengan cool dia tu.. Tertanya tanya didalam ati "tak sayang ke dia kat aii??" tapi tu sume syaitonnirojim punye kerja hasut aii.. haha! klu si dia xsayang tak kan bertahan smpai takat ni. Syukur takat ini :)

Aii pemarah tapi aii sangat cepat sejuk. Dia langsung tak pandai marah tapi pon tak pandai memujuk. Makanya,,pepandailah aii pujuk diri sendiri..hehe Wat ape marah lelama kan. Diri sendiri jugak yang rugi.
Aii tak terror masak **dalam erti kate lain xpower ataupon pendek kate tak pandai :P** tapi si dia sangat terror power hebat dalam hal memasak. Sebab tu kalau aii duk dapur dia kena duk depan atau dia di dapur aii di depan, Tak boleh dua dua didapur. Kang tak memasal ber'wrestling' sebab tak pernah sependapat tentang masakan...kahkah!
Aii rajin mengemas tapi si dia is just so so jeee.. sebab tu baju baru pakai tak sampai 5minit taw2 dah de kat dalam mesin basuh sebab dah banyak kali mention aii tak leh tengok baju tabur tabur atas sofa atas katil. Kalau ade aii anggap baju tu dah kotor dan aii akan basuh walaupon baru 5minit pakai :P Si dia selalu laju laju bangun bila nampak aii dah pegang bakul kutip baju baju bertaburan hahaha!

The best isssss...
Si dia sangat penyabar. Aii sendiri kadang taktau mana dia dapat kesabaran serupa itu. Beruntung dapat suami penyabar. Sebab aii pernah nampak depan mata camne gaya suami jenis tak sabar. Mengamuk sakan macam orang hilang akal. Sepak terajang segala benda yang ada. Syukur dia tak seperti itu..
Si dia sangat penyayang.. walau kadang si dia terpaksa tinggi suara pada anak anak. Tapi aii anggap itu cara dia didik anak anak jadi manusia dengar kata. Jadi berdisiplin. Jarang skali aii jumpe ayah ayah sudi basuh korek buntut cuci poo poo anak.  Sanggup bangun tengah malam buat susu / teman anak gi shi shi walaupon baru 10saat terlena. kredit to him :)
Si dia sangat cool bila sanggup berkawan dengan semua kawan kawan aii termasuk bekas ehem ehem aii.. Bagi dia past is past.. Begitu sangat dia menyerahkan 100% kepercayaan pada aii. Dan sebab tu aii sangat hormat dan berazam supaya aii tak pernah dan tak akan hilangkan kepercayaan dia terhadap aii.
Si dia sangat disenangi.. Semua family aii senang dengan dia. Pandai amik hati. Kalau tak,takkan jadi menantu pak akob dengan cik gee :P Heyyyy.. bukan mudah taw nak tackle dengan parents aii. Kate bekas ehem ehem aii dedulu lah. Katenye si dia ni pakai guna guna nak lembutkan ati pakcik akob dan cik gee tu..haha! Guna guna dengan nasi kerabu.. Ko adoooo?
tetiba teringat si dia nangis dapat meseg menikam kalbu dari kakak aii dedulu.. hehe Tapi aii taw tujuan meseg tu sebab akak aii sayang aii. Tq kak! aii love u so much :)

Banyak lg kalau nak list.kang sakit lak ati orang len.Macam aii sorang je de laki hahaha...

Sape lagi nak puji kalau bukan isteri sendiri. kang orang len puji aku lak sakit ati kannnnnn? Okelah..

Happy anniversary to u my chenta hati. Sayang cinta bie sepenuh hati. Maafkan segala salah silap sayang selama kite bersama.. i lep u so much much much!

Friday, December 5, 2014

Demam frozen

Assalammualaikum ...

Bukan main menjadi jadi demam frozen nehh! Sampaikan anak bujang aii pon dah terikut ikut kegilaan kakak kakak dia. Ohmy!! Siang malam pagi petang xabes abes dengan lagu Let it go... Let it go...
Itu jelah yang aii paham pon. Lain2 bunyi dah campur aduk. Mcm2 ado!!

Er go....  Er go...
Err.. err.. er... dik
er go... er go...

Nyanyian by Aiden Azizulhaziq Bin Mohd Noriman :)

Bape kali ulang pon gitulah bunyinyeee... Hailah bujang! Cepat betul awak membesar. Pantang nampak pe je kakak kakak buat. Cepat je nak ditiru, Tapi sebenarnye bukan kehendak kakak & kakngah pon. Umi je yang sebenarnye excited dengan Let it go! Lemari pon nak let it go.. Patung pon nak let it go.. Selipar pon let it go.. Baju pon let it go.. Cute kan? Cute kan?

Mana mana pergi pon mesti nampak barang let it go. Mana lah umi x terkena demam frozen jugeee..
Tq so much much much kt ucu sebab belanja dress porzenn kat kakak & kakngah. Bukan aje dress... Dapat patung nyanyi dapat barbie porzen dapat set tulis dapat.. ohoiiiii! kemain suke lah 2 beradik tu :)
Terima kasih daun keladi ucu.. esok esok boleh beli lagi hehe

kalau kena kat umi xpe lagi demam nehh.. yang seram demam frozen ni kena gak kat si bujang aii ;)
Pagi Rabu lepas.. aii bangun pagi mcm biasa siap2 nak gi kije. Siap mandi solat sume tetibe dengar suara si bujang. Rupenye beralih dari atas katil dalam bilik pergi tilam golek depan tv.. Nah!!!!!!!! terkejut beruk beruk umi nak oiii!! Pe lah kojo awak nak oiii mlm td? Kebetulan malam sebelum tu aii masuk bilik awal sebab rse tak berapa sihat. Abi amik alih jage anak anak anak malam tu....


nangis umi tgk nak oiiii!!! kenapa awak sarung baju kakngah ni nak?? X comel taw!! Dalam tak nak tak nak tu letih umi mengekek pepagi tu... Kemain elok dia tido kat depan tv tu dengan baju frozen... Ala cute cute nehhhh :P
Rupenye kate abi malam tadi melalak lalak si bujang nak pakai er go er go.. Pesen si kakngah lak asal time tido je baju suar di tanggal. **jangan smpai besar sudah** Datang si bujang di ambiknye baju kakngah merengek depan abi mintak pakai. Abi lak jenis LANTAK KO LAH NAK!! ha tu lah hasilnyeeeeee :)

Dah malam tu aii jajalah pic dia kat umah bagi atok nani sume tengok. Pandai lak malu...

Umi : adik.. ni gambar sape?
Aiden : ngah..
Umi : adik lah ni
Aiden : ngahhhhh
Umi : ni adikkk
Aiden : ngahhhhhhhhh **nak nangis dah**

pastu datang kak ayu nak tumpang tengok.. berlari si bujang kejar cik ayu dia tak bagi tengok. Siap nangis lagi.. Tau awak malu ye nak?? haha!! awak tak tau umi dah sebar gambar adik ni kat FB umi hehehe... Sume kwn2 umi dah tengok.. Jatuh lah saham awak dik. Sapelah nak bermenantukan lelaki porzennnnn nehhh?? hahahaha!!!

**happy family**

**happy family**