Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, September 8, 2014

Tq & terima kasih

Assalammualaikum ;)

**cerita baling belakang**

Alhamdulillah hajat nak puaskan hati kakngah dah umi & abi laksanakan.Terima kasih tak terhingga kepada sponsor dan pembantu pembantu belakang tabir.. Ecece! mcm majlis besar besaran gtu :)
Tidaklah majlis Party meriah bertema bagai.. Cuma majlis minum petang bersama insan terdekat je. Tapi itupon dah buat kakngah happy. Itu matlamat umi & abi.

Thanks to sahabat aii Azizah sebab sudi buatkan kek idaman kakngah. Sgt yummy rainbow cake de picture Ben10. Kakngah simple. Sgt xkisah.. Walaupon kek tak grand just simple deco tapi dia tetap suka sbb Ben10.Credit to Azizah sebab walaupon baru belajar2 membaking tapi kek kamu mendapat pujian dikalangan ahli keluarga aii. Sgt2 terima kasih sebab sudi hantar dan sudi joint majlis minum petang kami.Hargai sangat kehadiran kamu dengan 2puteri comel tu :)







Tengok!! Bunga di atas kepala.. Baju liplap munga munga.. Tapi Ben10!!! Aii pon pelik kenapa lah anak dara aii sorang ni minat bebenau dengan Ben10. Mse nk order kek siap suh pilih. Frozen,Barbie atau Princess?? Slumber je Ben10! Sabau jelah umi dengan abi. Tapi sebab hari tu 'hari dia'..kami ikutkan, Bertuah anak zaman skang.. hehe

Aii beruntung de kakak yg baik hati sebab sanggup sponsor kek Ben10 kakngah. Thanks so much my lovely sister Norazalina Binti Sulaiman :)
We love u so much.. Kakngah suke dapat adiah kek dari ibu. Ibu dengan baik hati bukan saje sponsor kek tapi siap offer diri nk goreng keropok. 
ni le kakak aii yg comey bangat tu :P


Juga berbanyak tq kat akak ipaq aii yang sangat pandai masak bihun. Emak aii puji kakros goreng bihun sebab mak kate serupa mcm emak. Kami pon emak tak puji tau! Untung kakros ;)
Kakngah suka bihun makngah goreng sebab tu tugas goreng bihun aii serah kat kakak ipaq aii yg sorang ni. Aii tau sebab dia baik sangat2 sebab tu aii mintak tolong kat dia. Nasib baik makngah sudi membantu. Syukur sebab sume bihun pon abes petang tu. Aii suke makanan abes dari membazir buang buang. Seperiuk bihun abes oiiii! Tandenye bihun makngah sangat delicious!!
makngah kepenatan lepas goreng bihun seperiuk :P

lepas kena puji... baru muka ade sinyummm!
Thanks berbanyak thanks kat tuan umah. Lokasi minum petang tumpang umah nenek. Sorry ye unyang :)
Kakngah memang suka sangat makan makan reramai umah unyang & nenek ana. Tak tau kenapa. Mungkin sebab ade aura "tetamu suke datang" kot. Tapi tujuan sebenar aii sebab pikir kan klu buat tempat len kemungkinan nenek ngan cik ana anak beranak nak datang tu mcm susah. So pilihan tepat umah nenek. Harap cik ana tak marah ye.. Tapi aii tau cik ana tak marah. Sebab cik ana baik sangat... Baik sangat! sebab tu aii syg sgt kat makcik aii sorg ni. Makcik comel ni masak cekodok & sambal sardin. Sebab cekodok & sambal sardin dia sangat terbaekkkkk dari ladang. Xde sape xsuke! Sume pon suke.. Nyum! Nyum! Kepada cik ja'a aii yakni suami cik ana. Terima kasih banyak dan maaf bebanyak sebab terpaksa tumpang buat majlis minum petang. Samada suka atau xsuka,terima atau xterima aii dengan rela terima kasih jua. Kami terpakse terima dengan hati terbuka ape pon penerimaan cik ja'a. Sebab walaupon cemana gaya penerimaan cik ja'a.. Cik ja'a sudi jage nenek utk kami. Kami berhutang budi.. Tq cik Ja'a :)


 lagi sorang makcik yang aii nak ucap terima kasih.. Tq cik an :) Kami sayang kamu sgt2 jugeeee! Kek minyak yang sangat sedap & roti sosej yg superb sedap! Walaupon lambat tapi tetap terbaeeekk!. X lah lambat sangat, Sempat le orang merasa kan? hihihi..Akan tetapi... kenapa tiada gambar kamu dalam majlis ini makcik oiiiii! Kan dah xde picture nak tepek. Sabau jelahhh.. Nanti kite amik gambau bebanyak ye cik an comel?

Dan dan dan tq so much sgt2 kat ucu,nani & atok sebab gorengkan nugget & crab ball tuk majlis minum ptg hari tu. Kakngah sayang ucu,nani & atok sangat2. Tambah sedap nugget sebab ucu goreng hangus. Tu lah akibat menggoreng sambil pegang enfon. Hailahhhhh ucu! cemana nak kawen nehh? Asik sgt dgn gadget. Goreng pon leh hangus :P
haipppp atok! baca doa lah... mentang2 dah ade whatsapp :P
dan majlis minum petang berakhir dengan lancar. Tq sgt2 kat tetamu yang sudi hadir. Saya suke majlis macam ni sebab mase ni lah kite nak eratkan silaturrahim antara kita. Kalau lagi ramai yang sudi joint lagi saya suke. Sebab saya SAYANG family saya. Semoga satu hari nanti saya dapat kumpul semua ahli keluarga saya ...

nota kaki : Dalam majlis mcm ni kan... kite kena tunjuk contoh yang baik pada generasi bawahan kite.. Kalau nak anak2 muda respect kite. Please be respect others. Ai xsuke ckp belakang tapi bile cakap depan takut yang xsepatutnye berkecil hati. Aii jadi kecik hati bile orang BUAT MCM TU kat parents aii.. Segala kesilapan samada sengaja atau tak aii pohon keampunan. Aii sayang kamu sume. Tanpa kamu kamu siapalah saya. Sgt berharap!

No comments:

Post a Comment

**happy family**

**happy family**