Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, September 8, 2014

Kisah si ayah yang sabauuuu sangat!

Assalammualaikum ;)

Sebenarnye xde watak utama pon dalam cite neh. Saje nk berkongsi cerita anak beranak. Si suami aii yakni abi kepada anak anak anak aii. Yelah! sape lagi nak puji kalau bukan isterinya sendiri. Ye idak? Incik hubby sangat suka buat bende yang xramai bapak2 suka buat. Salah satunye korek telinga anak anak anak. Kadang telinge bini ni pon nak di servisnyeee.. Beruntung kamu anak anak :)

Yang best siap dengan torchlightnye! dengan baby oilnye! Memang sgt bertauliah. Kakak,kakngah & Aiden sgt tau bile abi dah siap dengan barang2 tu standby lah nama masing2 dipanggil. Kadang bila abi terlupa anak2 lak ingatkan. Dalam kete dah bising..

"Abi.. dah lama abi x korek telinga"

Kelakar plak umi dengar. Tapi xpernah lak anak anak anak sebut.. "umi..dah lama xkorek telinga" hahaha!
Nampak sangat tu memang tugas rasmi abi. Hari ini bila aii post kat fb ade yang tegur.. katenye perbuatan korek telinga sangat xbagus. Ouhhhh nampak sgt aii x alert. Tq for ur information babe. tapi insyaAllah aii tau pakar korek telinga kat umah aii cuma cuci bahagian luar. InsyaAllah aii akan share information ni dgn incik hubby ye babe :)
Tapi kan uolss jarang2 aii jumpe ayah begini. Xlah puji laki aii melangit. Ada gak time aii majuk2 & xsetuju dengan certain2 perangai dia :P
Dia sabauuuu orangnye. Bab korek telinga satu hal. Tu mungkin dah jadi hobi kedua lepas memancing. Agaknye memnacing taik telinga serupa memancing ikan gamaknye... Memerlukan kesabaran! kuikuikui..




See.... Ada gaya pakar kan? Si kakak klu smpi turn dia sampai lelap mata. Asyik sgt! Kadang nak tido merengek mintak abi korek telinga.. Sebab? nak tido!!!!

Bukan tu je.. incik hubby jugak xde hal bab cuci muntut anak2. Sebab tu love aii lebih sgt kt incik hubby. Nak2 lagi muntut si kakngah. Yelah kakak dah besau dah reti cuci sendiri.. Kakngah kadang de mase still lagi pakai pampers. Perghhhh memang terbaek dia kasi. Bayangkanlah baby tua punye poo poo :P
Bile lepas je hajat trus jerit nama abi. Konon abi lak nak test..

Abi : kakngah nak sape basuh?
kakngah : abi!
Abi : abi ke umi?
kakngah : abi!
Abi : umi lahhhhh
kakngah : abi!!!!

see lagi?? Aii x ajar tau! kakngah pandai sendiri..hehe! Percayalah... Sian kat incik hubby. Tapi dia sgt sabau. Langsung xkisah.. Alhamdulillah :)

Bab buat susu pon anak anak anak sgt suke pilih abi. Aii xtau lah dah kenapa dengan anak anak anak nehh. Sume pon abi. Sebenarnye dalam hati SYUKUR ALHAMDULILLAH. Kalau nak cerita lagi kebaikan dia rsenye penoh entri ni dengan pujian madah berhelah. Sebelum orang lain sakit hati mencerca mencaci lebih baik cukup takat ni.Tapi jangan lak pandang aii xreti pe jadah ye. Aii buat jugak kije kije tu sume. Tapi aii sgt beruntung sebab incik hubby banyak membantu dalam kije membesarkan anak anak anak. Syukur lagi ;)
Aii tau incik hubby xpernah merungut. Dan aii tau dia happy buat sume tu. Dah dia laki aku,aku taulah!hehe
Taklah aii puji melangit sebab dia laki aii. Ramai lagi gak kawan kawan aii yang laki mereka juga begitu. Dan tahniah kepada kamu kamu kamu semua sebab laki rajin membantu. Kepada laki laki yang jarang membantu.. Ringan ringankanlah tangan tu membantu isteri buat kerja rumah. Lagi kamu banyak membantu lagi isteri menghargai jasamu.

Kepada encik Mohd Noriman Bin Sa'ari... Percayalah sayang ku padamu tak pernah berbelah bahagi. Terima kasih banyak kerana banyak membantu sayang. Xsalah sayang pilih bie dalam hidup sayang. Sayang akan cinta bie hingga akhir hayat sayang. Tq bie!

No comments:

Post a Comment

**happy family**

**happy family**