Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, September 3, 2014

Hepi beday to u!!

Assalammualaikum ;)

Lama sgt aii biarkan blog ni bersawang.. lama rasenye dah xmeluahkan rase kt sini. Rindu sgt!! Tapi apakan daya.. sibuk ya amat. Yolah, anak dah 3.. dedolu anak anak dara je aii byk rileks sbb gegirl ni kebiasaannya dgr kate. Nakal masih boleh dibendung.. Akan tetapi!! sejak dah de si bujang 100% rutin berubah sgt2. Xde mse pon nak bersosial sosial lagik! **nangis**

Mase berchit chat dgn kwn2 pon time di pejabat je leh gunapakai. Sampai umah enset men campak2 baling atas lantai je.. Esok nak gi kije baru sibuk cari enset balik   (T_T)
Sedih kan? Tapi takpe selagi password blog ni aii xlupe aii tetap akan truskan usaha bercerita kat sini. Walauponnnnn xde org yg bace ..

Harini mood nak cite ttg special day akan tiba 1hari lagi...

Sejak beberapa hari yang lepas.. si kakngah dah mula bg hint kat umi abi atok nani ibu ucu sume. Sekejap sekejapan kang "Hepi beday to u".. "Hepi beday to u".. "Hepi beday to u"..

Ok anak.. umi abi atok nani ibu ucu paham niat kamu. Yerrr umi xpernah lupe tarikh 04 September tu! Manakan umi boleh lupe tarikh dimana umi menggigil meneran sakit nk mengeluarkan kamu anak. Huiiii nikmat rasenye ;)
Hari khamis ni smpai tarikh 04 September 2014 bermakna kakngah kesayangan kecantikkan kegeraman kedegilan umi abi dah 4tahun.. sekejap je anak! Dah besauuu kamu.. Rasa mcm semlm je umi baru lepas kesakitan melahirkan kamu..

Kenapa ade kecantikkan kegeraman kedegilan.. Meh sini aii cerita serba sikit tentang kesayangan kami tu. Sebelum ni aii banyak baca kat fb blog web dll tentang identiti anak no 2. Yess! bila bandingkan dgn pe'el si kakngah mmg ade btoinyeee.. nak2 kate Dato' Fadzilah Kamsah mengenai anak no 2. Tepat sgt!

Kecantikan...
Biasa gi mana2 sume akan nampak kecantikan kakngah walaupon dalam kegelapan.. hehe! 3 beradik ni kakngah antara yg kegelapan sket. tapi manis tetap ada. Orang ramai akan kate.. dalam ramai2 dia yg nampak cantik. Cantik tang mana xtau.. Tapi mmg btol aii sendiri pon suka tatap muka dan mata dia yg besar tu. makcik2 pakcik2 aii kate muka kakngah copypaste muka aii sejibik.. So maknanya cantik ikut umi.. **Sila muntah hijau**

Kegeraman...
Saje je wat ayat kegeraman. Sebenarnya geram dgn perangai dia. Kakngah sgt tegas.. kalau hitam kate dia HITAM lah, Kalau putih kate dia PUTIH lah. Sebab tu bende dia buat sume kena ikut kate dia. Bile dah kena ikut kate dia je makanya umi abi asik nak geram sesajo. Maunye x geram.. Klu nak sesuatu bende nak time2 tu juge.. ape ko ingat umi ni doraemon ke nak?? Naseb le anak! hihi tgk sambil menulis pon aii leh jadi geram. Geram cmne pon sayang tetap sayang.. Ummuaahhh banyak2 kat kakngah.

Kedegilan...
Uiiittt xdelah degil sgt. Degil lite lite je.. Xmo xmo! Xmo ckp anak degil depan dia tau. Belakang2 xpe.hehe! Tapi kan dalam degil degil anak no 2 ni kan.. Dorg sbnrnye sgt sensitif. Hati nampak rock jiwa batu. Sebenarnye dalam hati de taman arnab lompat lompat bagai.. Begitu! Siyessss sebab kakngah adalah sgt penyayang. Tapi xbape reti nk tunjukkan sayang tu. 

Tapi kannnnn.. ape pon pe'el dan sifat kakngah. Umi dan abi nak kakngah tau. Kasih sayang umi dan abi xpernah berbelah bahagi. Macam mana umi abi syg kakak dan adik,macam tulah kasihnye umi dan abi pada kakngah. Tahun ni mungkin xde sambutan beria tapi kek Ben10 tuk kakngah dah pasti.. 
Tengok!!! Bukan request kek frozen ke,barbie ke.. Ben10 jugeee yg dia nak. Ikutkan jelah.. Kang abes sume kat umah di amuknyee..

HAPPY BIRTHDAY
IN ADVANCE
NAJLA NUR HIDAYAH BINTI MOHD NORIMAN

We LOVE U so much DEAR!!
bile dia nganga mulot cenggini wat umi abi rse nk bantai je lelaju... Geyammmmm!


geyam x geyam x??


Hobi baru.. Cuci rambut tapi xmo umi cuci. Nak salon jugee! Ikutkaaaannn....

Nampak x muka budak 'baik'?

Ustajahhhhh pilihan

ummmuahhhh




  

No comments:

Post a Comment

**happy family**

**happy family**