Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, September 10, 2014

BESTFRIEND!

Assalammualaikum ;)

homaigod! arini dah lah aii cantik cantik tau gi kije.. cantik mataku sajelah,,mata ko pe ku dulik :P
Sekali!!! Panas oiiii pejabat rini. Sebabnyeeee.. ha! semalam lagi aii dah habaq kat ahkak ahkak opis aii ni. Ade bau wayar terbakor. Katenye bukan. Dia bau binatang mati. Tah tikus tah cicak tah gajah tah rimau. Percaya ke? Xkan kat opis de gajah rimau uittt! Bile on je aircond bau trus menusuk lubang idung aii yang xbape mancung ni. Sampai pening pening ko.. Dan arini dengan baik hati nye boss aii dia panggil orang repair aircond ni. Tu dia! kan betol aii cakap. De wayar terbakor. Sket sket plug sambungan aircond tu dh mencair. Naseb baik semalam xmeletop. Kalu tidak kalu..gelap mase depan :)

Dan skang baru aii rase sejuk sambil menaip. sebab dari pagi sampai skang jam 1:37pm baru settle menservis dan merepair aircond. tadi xyah kate lah.. Merecik recik peloh.Orang lah repair. Bukan aii.. Kalau aii yang repair harus makin jahanam bende alah tu.

Arini saje nk share hal bestfriend. Korang korang mesti de bestfriend kan.? Btol ke kalau de bestfriend tu sume bende kite kena share dengan bestfriend? Best ke ade bestfriend ni erk? Pe ciri ciri bestfriend yang baik erk? Hurmmmm... aii pon xtau. Yang aii tau aii memang suke ade kawan. 

SOKLAN : betul ke semua bende pon perlu share dengan bestfriend?
Sebenarnye.. ni pendapat aii jelah. Kalau salah sorry. Setiap orang mesti de pendapat masing masing kan. X semua bende kite perlu share. Share sket2 tu perlu jangan jadi perahsia le pule.. Kalau nk berahsia lebih baik kawan dengan miaw. Xyah kawan baik dengan orang hehe.. Berpada pada! Ada benda mcm information/ilmu pengetahuan/pengalaman boleh kita kongsikan. Tapi ada juga pengalaman yang perlu kita rahsia. Sendiri boleh pikir kot!

SOKLAN : Best ke ada bestfriend??
Gila x best!! hihihi.. Aii suke de bestfriend. Kena lak bestfriend yang sekepala sekaki. Perghhhh memang terbaik. Rugi le sape xde bestfriend. Sebab? Sokati aii le nak kate best. hahaha! Tapi bagi aii lah,sekurang kurang nya ada bestfriend leh kongsi suka duka. Bukan kate utama kawan baik ketepi keluarga sendiri.Kawan kawanlah! keluarga keluargalah! Bukan semua orang boleh share cerita dengan mak abah akak abang dia. Mase tu lah perlukan kawan baik. Best best lagi kawan jenis boleh dengar cite kite then bagi nasihat berguna.Bukan bagi nasihat sampah.. Kawan macam tu x ada pon xpe.

SOKLAN : Apa ciri ciri bestfriend yang baik?
Aii kalau ada kawan baik nak yang penyayang. Mesti kena penyayang sebab kawan mesti sayang kawan dia. Bila dah sayang mesti kawan tu ingat susah senang kawan dia. Kawan ni perlu ada time susah dan senang.Bukan time senang je. Perlu ada juga ciri hormat menghormati.Bukan kate perlu casual sgt bile dah berbestfriend bile perlu ada ciri hormat menghormati ni. Kawan kawan baik mesti nak yang boleh huha huha.Ko kate aku,aku kate ko! ciri hormat tu perlu ade sebab bile dah berkawan baik mesti kenal suami/isteri &keluarga sahabat tu kan. Kat situ gunanya ciri hormat menghormati. Ape lagi erk? Banyak lagi sebenanrnya tapi malas nk tulis sebab nnt orang kate aii demand. Macam baik sgt! Yang penting aii selesa udah.

Bakpe cite pasal kawan baik? Sebab aii tetibe rindu bestfriend aii. Lama dah x gathering sesama. Raya ritu pon xdpt skali sebab masing masing sibuk dengan hal masing masing. Kami kawan lama dah. Dari zaman hot hot gtu. Smpai lani dah suam suam.. Bhahahaha! Dari ramping dah jadi tong. Aii jelah. yang len still ramping lagi :) Dari zaman heel berinci inci skang dah tinggal selipar flat je. Dari zaman mata tahan celik tgh malam sampai zaman lani ni kol 8pm mata dah terpejam pejam tahan kantuk. haha! Gila arhhh.. Tapi siyes best kawan dengan kamu. Sama sama kena maki dengan bos. Sama sama lepak belakang berebut makanan staff. Sama sama 'kumpul duit' beli kasut baju baru. Semua sama sama! Sampai skang pon kalau leh nak sama sama. Semoga hubungan bestfriend kita kekal sampai bila bila. Xmo majuk majuk. Gaduh gaduh boleh :P

Dari dulu sampai sekarang kita berkongsi cerita. Dari zaman sms sampai zaman berwhatsapp. Seronok share macam macam cite dengan uols. Best best best sangat. Nanti kite gathering sesama lagi erk. Bawak anak anak anak anak yang makin bertambah tambah. Next x sabar tggu lil junior su ;)

buka puasa 2014 @ umah yuni :)

Semua pon dah emak emak.. apepon aii sayang uols sangat sangat. Thanks sebab sudi jadi bestfriend aii.

No comments:

Post a Comment

**happy family**

**happy family**