Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, September 11, 2014

Boleh saya bantu?

Assalammualaikum :)

Dari semalam kepala belah kanan aii berdenyut denyut mintak dipicit. Adoiiyaiii bengang je rase kepala. Serba tak kena. Sian anak anak anak! Naseb baik incik suami ringan tulang. Syukur :)
Si kakak wawa time time gini le pulak request sup telur faveret dia. Kalau sup telur hari hari pon takpe. Kate emak dari balik sekolah tadi duk heboh nak makan sup telur, Sian kakak. Maaf ye kak. Semalam umi betul betul rase macam tak larat sangat. Sudahnye abi start moto gi tapau nasi goreng pattaya. Rasenye kakak makan sket sangat sebab malam tu abi kejut umi makan.. Umi tengok lebihan nasi goreng pattaya banyak lagi. Serba salah umi dibuatnya..
Arini kat opis pon kepala aii masih lagi berdenyut. Ni baru lepas telan sebiji ubat tahan sakit ngan nasi goreng ikan masin baru de rase lega sket. Umi janji balik kang umi buat sup telur kakak ye sayang!

Sejak sejak ni terkejar kejar sket wat kije. Takdelah berlari. Sebab kije aii duduk je dari mula sampai balik. Tu makin lama makin kembang.. **sambung cite** Sebelum ni kije aii de partner. Tapi partner dah pindah dekat dengan incik suaminya makanya tinggal lah seorang diri. Kije sorang diri xjadi masalah sebenarnye. Sebab dalam pejabat aii memang perlu sorang bahagian semboyan sorang pegawai khidmat pelanggan. Dah mencukupi. Yang buat letih nombor takleh guna tapi orang taktau.. Eh! ape aii merepek ni?

Ok camni.. Ipd Kajang tempat aii kije ni dulu orang panggil Ipd Hulu Langat. Rasenye hal nama dah lama kot orang tau Hulu Langat dah bertukau jadi Ipd Kajang. Sebab dah lama sangat kot tukau nama nye pun.

Yang orang taktau atau buat buat taktau ialah nombor telefon. Nombor telefon Ipd Kajang pon dah bertukau. Dedulu 03-87362222. Mase memula tukau nombor ritu nombor lama masih boleh digunapakai. Tapi sejak sejak kena sambar petir *kot*  dia jadi blurrr dah. Kompius! Bila orang dail no tu masuk memang masuk tapi serupa cakap dalam gua. Kadang kena jerit bagitau suh kol nombor baru. Kadang sampai 3 4 orang skali dalam talian. Ikut hati mau je suh telekom cut nombor lama tu tapi apalah kuasa ambe? Tapi rase rase kalau google nombor baru Ipd Kajang laju je kot encik Goggle nak bagi. Takpon dekat signboard depan balai tu terang terang dah tukau nombor baru. Pelik! Awatlah masih ade umat dok dail dail nombor lama tu. Susah tau.. Susah bile kije sorang sorang line skali masuk bukan satu bukan dua. Tapi kadang sampai lima. Lima ok! Bayangkan nk angkat semua panggilan tu tetibe masuk nombor lama ni. Layan nombor lama ni ada lah 2 3minute sebab jerit jerit nak suh dail nombor baru. Nak layan panngilan dalam jugee.. Mana yang nak mintak sambung ke luar. Ha! Mase tulah nak tengok pegawai khidmat pelanggan macam aii ni terkangkang kangkang.

Haruslah disini aii tulis juge no Ipd Kajang buat orang yang rajin google ye.

03-89114222
Ibu Pejabat Polis Daerah Kajang
43000 Kajang
Selangor Darul Ehsan

Simpan bebaik tau nombor ni.. Kalau dengar suara sedap sedap tu mungkin juga saya. Mungkin juga Kak Leha. Mungkin juga Kak Zahariah. Mungkin juga Wan tapi yang pasti tak mungkin Asmah lagi. Sebab Asmah dah pergi tinggalkan kami dan berkhidmat kat Ipk Kedah.

Dah dah erk semua. Lenkali sebelum kol try google.. Kalau tak dapat juge tekan 103. Mintak bantuan :)

Boleh saya bantu????????????????????????





Wednesday, September 10, 2014

Muhammad Aiden Azizulhaziq Bin Mohd Noriman

Assalammualaikum :)

Alhamdulillah september 2014 ni genap lah umur si bujang umi & abi setahun 9bulan.. Kemain bijak dah le skang. Kecik kecik dulu je tau nangis xabes abes. Lapo nanges! Berak nanges! Skang ni nangis juge. Nanges kena cium. Mau dak nyee.... Busuk busuk pon orang nak gak cium. Kecik kecik dulu redho je kena cium. Skang dah pandai.. Xmo kena cium. Cium pon leh jadi nangis. Nak nak lagi kena cium dengan ibu. Mulut ibu busuk nehhh! Lari!! kang kena ketuk ngan ibu. 
Aiden & ibu
Sekejapan je si bujang Aiden dah besau. Umi rasa macam semalam je baru lahirkan kamu nak. Skang Aiden dah pandai cakap. Tapi bahasa dia lagi lah. Sket sket tu boleh lah umi bangga kan. Ingat lagi dulu dulu. Aii kan ada  2 orang anak perempuan yang comel sebelum Aiden. Alhamdulillah Najwa & Najla cepat bercakap. Dan x pelat. Tau x pelat tu ape? Ala... yang cakap xbetol tu. TokTok kate P.Ramlee :)
Najla de lah sket sket pelat tapi xlama. Kadang tu x pelat tapi gunapakai bahasa dia macam entri lepas de aii cite kakngah panggil susu tu titis. Tapi as long as kita paham sudah le kan. Btol! dia guna bahasa tu mase kecik je. Maybe dia xreti sebut susu maka dia ganti dengan titis. Skang reti je dia sebut susu. Xde dah mintak titis hihi.. Tetapi! mase tu ada gak orang pertikai.Katenye anak perempuan memang cepat belajar. Sebab senang.. Mase tu aii iyekan sebab xde pengalaman anak lelaki. Macam yang bercakap dah ada anak pompuan ada juge anak lelaki. Mase tu anak dia xreti bercakap lagi. Anak aii dah leh mengira dan dah leh kenai anggota badan time tu. X kate anak aii pandai tau! Kang jatuh riak. Yang iyenye kita kena rajin slowtalk dengan anak kita dari dia kecik. Contoh! Mata mana mata nak? Hidung mana hidung? Telinga mana telinga? Orang nampak simple. Tapi bile ada anak yang dah reti walau waktu tu umur kecik dan tetibe anak kite xreti jangan pule mase tu kite kate anak pompuan senang anak lelaki susah!Sama je... kate ahkak tu lagi kalau aii xcaye tunggu aii de anak lelaki nanti. Nah! skang aii de anak lelaki. Xde beza pong. Sama je anak pompuan & anak lelaki aii. Lom cukup umur 2tahun dah leh cakap sket sket dan dah paham cakap orang.. **jangan baca dengan nada riak ye** Aii x riak tau. Memang ye. Aiden skang boleh dah cakap sket2. Aii cakap refer pada ahkak tu. Macam mana dia kate beza anak lelaki & perempuan. Konon anak perempuan ni cepat cakap dan anak lelaki nanti mesti lambat. Konon pengalaman dia lebih dalam membesarkan anak :P
Ok je! aii bangga dengan perkembangan Aiden. Sume dalam  umah dah pandai dia panggil nama ikut pangkat. Atok,nani,ucu,umi,abi,angah,kakak,ibu,abah,tokma,tokbah,sula! kenai cukup. Walau baru kite kenaikan pon dia dah leh sebut. Awish,makteh,acip,ajim! Nak itu nak ini kire aii dah paham le, Walaupon de pelat pelat sket tapi aii as a mummy still bangga. Takde lah nak rendah rendahkan kebolehan anak lelaki.






Paling best bile Aiden nampak lori.. Puas dah kami ajar. Itu lori nak. Lori! tetap jugak dia gunapakai bahasa dia.Serupa kakngah jugeeee.. Ade bahasa sendiri. Lori dalam bahasa Aiden LOLO. Dia amik tang depan je. kite sebut lori dia masih duk lolo. Lolo lah adik.. janji kamu kenai tu lori. Jangan esok dalm periksa duk "Lolo itu sangat besar".. Len macam dah tu. Aiden dah kenai van,car,moto & bas. Asal dalam kete sume bende nak disebut.. Ben ben! (Van! van!) Tar tar! (Car! car!) Pernah terbaca satu artikel kat magazine pa&ma. Anak yang sedang cuba bercakap seeloknya ibu & ayah bercakap dengan cara yang betol dengan anak anak. Biar dia duk Ben ke Tar ke. Kita jangan ikut jadi pelat. Kite betulkan ape dia cakap. Esok esok insyaAllah dia pahm dan akan ikut bahasa kita. Jangan putus asa ajar dia bercakap.

Sampai skang si bujang aii masih lagi menyusu badan (mentetet). Puas dah kadang umi dok ngelak buat buat takmo bagi. Tapi bila dengar dia merayu. Trus tak dapat bertahan. Skang dah pandai suh umi do do (Tido) kalau nak mentetet. Bahagia kemain ko ye nak. Kalau umah bolehlah umi layan nak do do. Kalau kat shopping mall nak do kat mana?Jangan buat selalu ye anak anak.. Puas kawan kawan aii kate kena putuskan sebelum dia smpai umur 2tahun. Cemana ye? Meh bg idea sket.. Kakngah dulu dah macam macam cara umi cuba semua xjadi, Sudahnye dia sendiri berhenti sebab rase dah besar dan dah jadi kakak. Tapi kadang meraba juge. Mungkin nak lepas gian kot. Tapi hal rapat memang xdinafikan. Sebab tu diharuskan menyusukan anak sehingga mereka berusia 2tahun. Tujuan itulah merapatkan hubungan ibu dan anak. Setuju! Tapi kalau dah isap susu formula sepenuhnye lagi umi suke. Sebab aii leh tido lena dimalam hari. Sebab abi sangat rajin bangun malam buat susu. Beruntungnyeeee aii. Selagi si bujang ni mentetet memang penat sket lah aii. Sekejap sekejap menyelak! sekejap sekejap menyelak! sudahnye sampai masa aii biar je. Mu nak nyusu mu carilah sendiri. haha!


Aqeef anak jagaan emak. Sebaya dengan Aiden. Sama sama kaki sakat. Bile orang ni usik tu nangis. Orang tu usik ni nangis. Bantai! Kami dok biar je kalau dorang dah start drama. Seronok agaknya Aiden kalau de kawan. Ecece! Jangan ngengade ye aii. Haha! Kalau incik hubby bace ni confirm nangis. Aii ready. Dia ngan nani je xready. Haha lagi! Jahat kan.. Ape2 skang nak tambah generasi kena tanye nani & abi dulu. Nani siang siang dah cakap tak larat. Kalau nak juge gi antor umah pengasuh. Tulah emak. Dulu dulu ateh nak antar kat orang emak xbagi. Kan skang dah penat.. Sian emak! Xpe.. klu lepas ni ade lagi. Kita bagi ibu jage deh! Ibu takmo makngah kan ade.. hahaha! Lagi satu kena tunggu abi ready. Sebab nak bayar insurans tuk 5orang ni pon abi dah pening pening lalat. Yele gaji xbesor mana. Tapi insurans tu macam penting je. Tapi pastikan takaful tau... Dok cite cite hal si bujang ni tetibe rse rindu lak.

Eh eh! nak kol abi jap. Rini Aiden check up. Aii tak dapat joint mereka sebab xde ganti. Ni 1st time incik hubby nak bawak anak ke klinik. Cemana lah gayanya. Harap harap ok je.


Aiden sangat tak boleh selsema. Bila selsema mesti akan batuk. Bila batuk mesti akan muntah. Bila muntah mesti umi akan letih. Sebab terbatuk je muntah. Doktor kate tak ape kalau dia batuk muntah. Memang le takpe doktor! Tapi aii yang tak tahan. Baru tukar cadar..blueeekkkk atas cadar. Tapi umi x kisah sebenarnye. Sebab abi adik rajin tolong angkat cadar. Asalkan adik buang sume kahak tu umi xkisah adik nak muntah banyak kali mana pong. Muntahlah nak! Rupenye Aiden ni pesen penggeli. Geli mungkin dengan selsema yang duk dalam hidung tu yang buatkan dia asik blueekk blueekk je. Sian Aiden.

penatlah taip cite pasal Aiden ni. Btol kate orang kalau cite hal anak memang berjela jela pon tak abes dok pikiaq jalan cite nak share dengan orang. Ingat kate sorang kawan ni. Degil degil mana pon kalau dah anak tu tetap anak. Bukan mintak Aiden degil ye. Mak mana nak anak degil? Aii doa supaya Aiden jadi anak yang berguna kepada kami esok hari. Umi memang suka je puji anak umi ni. Xkire lah orang yg duk bace nak maki ke nak keji ke. Bagi umi Aiden adalah buah hati.

Jangan marah ha! entri sesaje ni sebenarnye sebab xde idea. Kepala pening sebab asik asik kije sorang. Xdapat gi tandas begini le jadinye :P

BESTFRIEND!

Assalammualaikum ;)

homaigod! arini dah lah aii cantik cantik tau gi kije.. cantik mataku sajelah,,mata ko pe ku dulik :P
Sekali!!! Panas oiiii pejabat rini. Sebabnyeeee.. ha! semalam lagi aii dah habaq kat ahkak ahkak opis aii ni. Ade bau wayar terbakor. Katenye bukan. Dia bau binatang mati. Tah tikus tah cicak tah gajah tah rimau. Percaya ke? Xkan kat opis de gajah rimau uittt! Bile on je aircond bau trus menusuk lubang idung aii yang xbape mancung ni. Sampai pening pening ko.. Dan arini dengan baik hati nye boss aii dia panggil orang repair aircond ni. Tu dia! kan betol aii cakap. De wayar terbakor. Sket sket plug sambungan aircond tu dh mencair. Naseb baik semalam xmeletop. Kalu tidak kalu..gelap mase depan :)

Dan skang baru aii rase sejuk sambil menaip. sebab dari pagi sampai skang jam 1:37pm baru settle menservis dan merepair aircond. tadi xyah kate lah.. Merecik recik peloh.Orang lah repair. Bukan aii.. Kalau aii yang repair harus makin jahanam bende alah tu.

Arini saje nk share hal bestfriend. Korang korang mesti de bestfriend kan.? Btol ke kalau de bestfriend tu sume bende kite kena share dengan bestfriend? Best ke ade bestfriend ni erk? Pe ciri ciri bestfriend yang baik erk? Hurmmmm... aii pon xtau. Yang aii tau aii memang suke ade kawan. 

SOKLAN : betul ke semua bende pon perlu share dengan bestfriend?
Sebenarnye.. ni pendapat aii jelah. Kalau salah sorry. Setiap orang mesti de pendapat masing masing kan. X semua bende kite perlu share. Share sket2 tu perlu jangan jadi perahsia le pule.. Kalau nk berahsia lebih baik kawan dengan miaw. Xyah kawan baik dengan orang hehe.. Berpada pada! Ada benda mcm information/ilmu pengetahuan/pengalaman boleh kita kongsikan. Tapi ada juga pengalaman yang perlu kita rahsia. Sendiri boleh pikir kot!

SOKLAN : Best ke ada bestfriend??
Gila x best!! hihihi.. Aii suke de bestfriend. Kena lak bestfriend yang sekepala sekaki. Perghhhh memang terbaik. Rugi le sape xde bestfriend. Sebab? Sokati aii le nak kate best. hahaha! Tapi bagi aii lah,sekurang kurang nya ada bestfriend leh kongsi suka duka. Bukan kate utama kawan baik ketepi keluarga sendiri.Kawan kawanlah! keluarga keluargalah! Bukan semua orang boleh share cerita dengan mak abah akak abang dia. Mase tu lah perlukan kawan baik. Best best lagi kawan jenis boleh dengar cite kite then bagi nasihat berguna.Bukan bagi nasihat sampah.. Kawan macam tu x ada pon xpe.

SOKLAN : Apa ciri ciri bestfriend yang baik?
Aii kalau ada kawan baik nak yang penyayang. Mesti kena penyayang sebab kawan mesti sayang kawan dia. Bila dah sayang mesti kawan tu ingat susah senang kawan dia. Kawan ni perlu ada time susah dan senang.Bukan time senang je. Perlu ada juga ciri hormat menghormati.Bukan kate perlu casual sgt bile dah berbestfriend bile perlu ada ciri hormat menghormati ni. Kawan kawan baik mesti nak yang boleh huha huha.Ko kate aku,aku kate ko! ciri hormat tu perlu ade sebab bile dah berkawan baik mesti kenal suami/isteri &keluarga sahabat tu kan. Kat situ gunanya ciri hormat menghormati. Ape lagi erk? Banyak lagi sebenanrnya tapi malas nk tulis sebab nnt orang kate aii demand. Macam baik sgt! Yang penting aii selesa udah.

Bakpe cite pasal kawan baik? Sebab aii tetibe rindu bestfriend aii. Lama dah x gathering sesama. Raya ritu pon xdpt skali sebab masing masing sibuk dengan hal masing masing. Kami kawan lama dah. Dari zaman hot hot gtu. Smpai lani dah suam suam.. Bhahahaha! Dari ramping dah jadi tong. Aii jelah. yang len still ramping lagi :) Dari zaman heel berinci inci skang dah tinggal selipar flat je. Dari zaman mata tahan celik tgh malam sampai zaman lani ni kol 8pm mata dah terpejam pejam tahan kantuk. haha! Gila arhhh.. Tapi siyes best kawan dengan kamu. Sama sama kena maki dengan bos. Sama sama lepak belakang berebut makanan staff. Sama sama 'kumpul duit' beli kasut baju baru. Semua sama sama! Sampai skang pon kalau leh nak sama sama. Semoga hubungan bestfriend kita kekal sampai bila bila. Xmo majuk majuk. Gaduh gaduh boleh :P

Dari dulu sampai sekarang kita berkongsi cerita. Dari zaman sms sampai zaman berwhatsapp. Seronok share macam macam cite dengan uols. Best best best sangat. Nanti kite gathering sesama lagi erk. Bawak anak anak anak anak yang makin bertambah tambah. Next x sabar tggu lil junior su ;)

buka puasa 2014 @ umah yuni :)

Semua pon dah emak emak.. apepon aii sayang uols sangat sangat. Thanks sebab sudi jadi bestfriend aii.

Monday, September 8, 2014

Kisah si ayah yang sabauuuu sangat!

Assalammualaikum ;)

Sebenarnye xde watak utama pon dalam cite neh. Saje nk berkongsi cerita anak beranak. Si suami aii yakni abi kepada anak anak anak aii. Yelah! sape lagi nak puji kalau bukan isterinya sendiri. Ye idak? Incik hubby sangat suka buat bende yang xramai bapak2 suka buat. Salah satunye korek telinga anak anak anak. Kadang telinge bini ni pon nak di servisnyeee.. Beruntung kamu anak anak :)

Yang best siap dengan torchlightnye! dengan baby oilnye! Memang sgt bertauliah. Kakak,kakngah & Aiden sgt tau bile abi dah siap dengan barang2 tu standby lah nama masing2 dipanggil. Kadang bila abi terlupa anak2 lak ingatkan. Dalam kete dah bising..

"Abi.. dah lama abi x korek telinga"

Kelakar plak umi dengar. Tapi xpernah lak anak anak anak sebut.. "umi..dah lama xkorek telinga" hahaha!
Nampak sangat tu memang tugas rasmi abi. Hari ini bila aii post kat fb ade yang tegur.. katenye perbuatan korek telinga sangat xbagus. Ouhhhh nampak sgt aii x alert. Tq for ur information babe. tapi insyaAllah aii tau pakar korek telinga kat umah aii cuma cuci bahagian luar. InsyaAllah aii akan share information ni dgn incik hubby ye babe :)
Tapi kan uolss jarang2 aii jumpe ayah begini. Xlah puji laki aii melangit. Ada gak time aii majuk2 & xsetuju dengan certain2 perangai dia :P
Dia sabauuuu orangnye. Bab korek telinga satu hal. Tu mungkin dah jadi hobi kedua lepas memancing. Agaknye memnacing taik telinga serupa memancing ikan gamaknye... Memerlukan kesabaran! kuikuikui..




See.... Ada gaya pakar kan? Si kakak klu smpi turn dia sampai lelap mata. Asyik sgt! Kadang nak tido merengek mintak abi korek telinga.. Sebab? nak tido!!!!

Bukan tu je.. incik hubby jugak xde hal bab cuci muntut anak2. Sebab tu love aii lebih sgt kt incik hubby. Nak2 lagi muntut si kakngah. Yelah kakak dah besau dah reti cuci sendiri.. Kakngah kadang de mase still lagi pakai pampers. Perghhhh memang terbaek dia kasi. Bayangkanlah baby tua punye poo poo :P
Bile lepas je hajat trus jerit nama abi. Konon abi lak nak test..

Abi : kakngah nak sape basuh?
kakngah : abi!
Abi : abi ke umi?
kakngah : abi!
Abi : umi lahhhhh
kakngah : abi!!!!

see lagi?? Aii x ajar tau! kakngah pandai sendiri..hehe! Percayalah... Sian kat incik hubby. Tapi dia sgt sabau. Langsung xkisah.. Alhamdulillah :)

Bab buat susu pon anak anak anak sgt suke pilih abi. Aii xtau lah dah kenapa dengan anak anak anak nehh. Sume pon abi. Sebenarnye dalam hati SYUKUR ALHAMDULILLAH. Kalau nak cerita lagi kebaikan dia rsenye penoh entri ni dengan pujian madah berhelah. Sebelum orang lain sakit hati mencerca mencaci lebih baik cukup takat ni.Tapi jangan lak pandang aii xreti pe jadah ye. Aii buat jugak kije kije tu sume. Tapi aii sgt beruntung sebab incik hubby banyak membantu dalam kije membesarkan anak anak anak. Syukur lagi ;)
Aii tau incik hubby xpernah merungut. Dan aii tau dia happy buat sume tu. Dah dia laki aku,aku taulah!hehe
Taklah aii puji melangit sebab dia laki aii. Ramai lagi gak kawan kawan aii yang laki mereka juga begitu. Dan tahniah kepada kamu kamu kamu semua sebab laki rajin membantu. Kepada laki laki yang jarang membantu.. Ringan ringankanlah tangan tu membantu isteri buat kerja rumah. Lagi kamu banyak membantu lagi isteri menghargai jasamu.

Kepada encik Mohd Noriman Bin Sa'ari... Percayalah sayang ku padamu tak pernah berbelah bahagi. Terima kasih banyak kerana banyak membantu sayang. Xsalah sayang pilih bie dalam hidup sayang. Sayang akan cinta bie hingga akhir hayat sayang. Tq bie!

Tq & terima kasih

Assalammualaikum ;)

**cerita baling belakang**

Alhamdulillah hajat nak puaskan hati kakngah dah umi & abi laksanakan.Terima kasih tak terhingga kepada sponsor dan pembantu pembantu belakang tabir.. Ecece! mcm majlis besar besaran gtu :)
Tidaklah majlis Party meriah bertema bagai.. Cuma majlis minum petang bersama insan terdekat je. Tapi itupon dah buat kakngah happy. Itu matlamat umi & abi.

Thanks to sahabat aii Azizah sebab sudi buatkan kek idaman kakngah. Sgt yummy rainbow cake de picture Ben10. Kakngah simple. Sgt xkisah.. Walaupon kek tak grand just simple deco tapi dia tetap suka sbb Ben10.Credit to Azizah sebab walaupon baru belajar2 membaking tapi kek kamu mendapat pujian dikalangan ahli keluarga aii. Sgt2 terima kasih sebab sudi hantar dan sudi joint majlis minum petang kami.Hargai sangat kehadiran kamu dengan 2puteri comel tu :)







Tengok!! Bunga di atas kepala.. Baju liplap munga munga.. Tapi Ben10!!! Aii pon pelik kenapa lah anak dara aii sorang ni minat bebenau dengan Ben10. Mse nk order kek siap suh pilih. Frozen,Barbie atau Princess?? Slumber je Ben10! Sabau jelah umi dengan abi. Tapi sebab hari tu 'hari dia'..kami ikutkan, Bertuah anak zaman skang.. hehe

Aii beruntung de kakak yg baik hati sebab sanggup sponsor kek Ben10 kakngah. Thanks so much my lovely sister Norazalina Binti Sulaiman :)
We love u so much.. Kakngah suke dapat adiah kek dari ibu. Ibu dengan baik hati bukan saje sponsor kek tapi siap offer diri nk goreng keropok. 
ni le kakak aii yg comey bangat tu :P


Juga berbanyak tq kat akak ipaq aii yang sangat pandai masak bihun. Emak aii puji kakros goreng bihun sebab mak kate serupa mcm emak. Kami pon emak tak puji tau! Untung kakros ;)
Kakngah suka bihun makngah goreng sebab tu tugas goreng bihun aii serah kat kakak ipaq aii yg sorang ni. Aii tau sebab dia baik sangat2 sebab tu aii mintak tolong kat dia. Nasib baik makngah sudi membantu. Syukur sebab sume bihun pon abes petang tu. Aii suke makanan abes dari membazir buang buang. Seperiuk bihun abes oiiii! Tandenye bihun makngah sangat delicious!!
makngah kepenatan lepas goreng bihun seperiuk :P

lepas kena puji... baru muka ade sinyummm!
Thanks berbanyak thanks kat tuan umah. Lokasi minum petang tumpang umah nenek. Sorry ye unyang :)
Kakngah memang suka sangat makan makan reramai umah unyang & nenek ana. Tak tau kenapa. Mungkin sebab ade aura "tetamu suke datang" kot. Tapi tujuan sebenar aii sebab pikir kan klu buat tempat len kemungkinan nenek ngan cik ana anak beranak nak datang tu mcm susah. So pilihan tepat umah nenek. Harap cik ana tak marah ye.. Tapi aii tau cik ana tak marah. Sebab cik ana baik sangat... Baik sangat! sebab tu aii syg sgt kat makcik aii sorg ni. Makcik comel ni masak cekodok & sambal sardin. Sebab cekodok & sambal sardin dia sangat terbaekkkkk dari ladang. Xde sape xsuke! Sume pon suke.. Nyum! Nyum! Kepada cik ja'a aii yakni suami cik ana. Terima kasih banyak dan maaf bebanyak sebab terpaksa tumpang buat majlis minum petang. Samada suka atau xsuka,terima atau xterima aii dengan rela terima kasih jua. Kami terpakse terima dengan hati terbuka ape pon penerimaan cik ja'a. Sebab walaupon cemana gaya penerimaan cik ja'a.. Cik ja'a sudi jage nenek utk kami. Kami berhutang budi.. Tq cik Ja'a :)


 lagi sorang makcik yang aii nak ucap terima kasih.. Tq cik an :) Kami sayang kamu sgt2 jugeeee! Kek minyak yang sangat sedap & roti sosej yg superb sedap! Walaupon lambat tapi tetap terbaeeekk!. X lah lambat sangat, Sempat le orang merasa kan? hihihi..Akan tetapi... kenapa tiada gambar kamu dalam majlis ini makcik oiiiii! Kan dah xde picture nak tepek. Sabau jelahhh.. Nanti kite amik gambau bebanyak ye cik an comel?

Dan dan dan tq so much sgt2 kat ucu,nani & atok sebab gorengkan nugget & crab ball tuk majlis minum ptg hari tu. Kakngah sayang ucu,nani & atok sangat2. Tambah sedap nugget sebab ucu goreng hangus. Tu lah akibat menggoreng sambil pegang enfon. Hailahhhhh ucu! cemana nak kawen nehh? Asik sgt dgn gadget. Goreng pon leh hangus :P
haipppp atok! baca doa lah... mentang2 dah ade whatsapp :P
dan majlis minum petang berakhir dengan lancar. Tq sgt2 kat tetamu yang sudi hadir. Saya suke majlis macam ni sebab mase ni lah kite nak eratkan silaturrahim antara kita. Kalau lagi ramai yang sudi joint lagi saya suke. Sebab saya SAYANG family saya. Semoga satu hari nanti saya dapat kumpul semua ahli keluarga saya ...

nota kaki : Dalam majlis mcm ni kan... kite kena tunjuk contoh yang baik pada generasi bawahan kite.. Kalau nak anak2 muda respect kite. Please be respect others. Ai xsuke ckp belakang tapi bile cakap depan takut yang xsepatutnye berkecil hati. Aii jadi kecik hati bile orang BUAT MCM TU kat parents aii.. Segala kesilapan samada sengaja atau tak aii pohon keampunan. Aii sayang kamu sume. Tanpa kamu kamu siapalah saya. Sgt berharap!

Wednesday, September 3, 2014

Hepi beday to u!!

Assalammualaikum ;)

Lama sgt aii biarkan blog ni bersawang.. lama rasenye dah xmeluahkan rase kt sini. Rindu sgt!! Tapi apakan daya.. sibuk ya amat. Yolah, anak dah 3.. dedolu anak anak dara je aii byk rileks sbb gegirl ni kebiasaannya dgr kate. Nakal masih boleh dibendung.. Akan tetapi!! sejak dah de si bujang 100% rutin berubah sgt2. Xde mse pon nak bersosial sosial lagik! **nangis**

Mase berchit chat dgn kwn2 pon time di pejabat je leh gunapakai. Sampai umah enset men campak2 baling atas lantai je.. Esok nak gi kije baru sibuk cari enset balik   (T_T)
Sedih kan? Tapi takpe selagi password blog ni aii xlupe aii tetap akan truskan usaha bercerita kat sini. Walauponnnnn xde org yg bace ..

Harini mood nak cite ttg special day akan tiba 1hari lagi...

Sejak beberapa hari yang lepas.. si kakngah dah mula bg hint kat umi abi atok nani ibu ucu sume. Sekejap sekejapan kang "Hepi beday to u".. "Hepi beday to u".. "Hepi beday to u"..

Ok anak.. umi abi atok nani ibu ucu paham niat kamu. Yerrr umi xpernah lupe tarikh 04 September tu! Manakan umi boleh lupe tarikh dimana umi menggigil meneran sakit nk mengeluarkan kamu anak. Huiiii nikmat rasenye ;)
Hari khamis ni smpai tarikh 04 September 2014 bermakna kakngah kesayangan kecantikkan kegeraman kedegilan umi abi dah 4tahun.. sekejap je anak! Dah besauuu kamu.. Rasa mcm semlm je umi baru lepas kesakitan melahirkan kamu..

Kenapa ade kecantikkan kegeraman kedegilan.. Meh sini aii cerita serba sikit tentang kesayangan kami tu. Sebelum ni aii banyak baca kat fb blog web dll tentang identiti anak no 2. Yess! bila bandingkan dgn pe'el si kakngah mmg ade btoinyeee.. nak2 kate Dato' Fadzilah Kamsah mengenai anak no 2. Tepat sgt!

Kecantikan...
Biasa gi mana2 sume akan nampak kecantikan kakngah walaupon dalam kegelapan.. hehe! 3 beradik ni kakngah antara yg kegelapan sket. tapi manis tetap ada. Orang ramai akan kate.. dalam ramai2 dia yg nampak cantik. Cantik tang mana xtau.. Tapi mmg btol aii sendiri pon suka tatap muka dan mata dia yg besar tu. makcik2 pakcik2 aii kate muka kakngah copypaste muka aii sejibik.. So maknanya cantik ikut umi.. **Sila muntah hijau**

Kegeraman...
Saje je wat ayat kegeraman. Sebenarnya geram dgn perangai dia. Kakngah sgt tegas.. kalau hitam kate dia HITAM lah, Kalau putih kate dia PUTIH lah. Sebab tu bende dia buat sume kena ikut kate dia. Bile dah kena ikut kate dia je makanya umi abi asik nak geram sesajo. Maunye x geram.. Klu nak sesuatu bende nak time2 tu juge.. ape ko ingat umi ni doraemon ke nak?? Naseb le anak! hihi tgk sambil menulis pon aii leh jadi geram. Geram cmne pon sayang tetap sayang.. Ummuaahhh banyak2 kat kakngah.

Kedegilan...
Uiiittt xdelah degil sgt. Degil lite lite je.. Xmo xmo! Xmo ckp anak degil depan dia tau. Belakang2 xpe.hehe! Tapi kan dalam degil degil anak no 2 ni kan.. Dorg sbnrnye sgt sensitif. Hati nampak rock jiwa batu. Sebenarnye dalam hati de taman arnab lompat lompat bagai.. Begitu! Siyessss sebab kakngah adalah sgt penyayang. Tapi xbape reti nk tunjukkan sayang tu. 

Tapi kannnnn.. ape pon pe'el dan sifat kakngah. Umi dan abi nak kakngah tau. Kasih sayang umi dan abi xpernah berbelah bahagi. Macam mana umi abi syg kakak dan adik,macam tulah kasihnye umi dan abi pada kakngah. Tahun ni mungkin xde sambutan beria tapi kek Ben10 tuk kakngah dah pasti.. 
Tengok!!! Bukan request kek frozen ke,barbie ke.. Ben10 jugeee yg dia nak. Ikutkan jelah.. Kang abes sume kat umah di amuknyee..

HAPPY BIRTHDAY
IN ADVANCE
NAJLA NUR HIDAYAH BINTI MOHD NORIMAN

We LOVE U so much DEAR!!
bile dia nganga mulot cenggini wat umi abi rse nk bantai je lelaju... Geyammmmm!


geyam x geyam x??


Hobi baru.. Cuci rambut tapi xmo umi cuci. Nak salon jugee! Ikutkaaaannn....

Nampak x muka budak 'baik'?

Ustajahhhhh pilihan

ummmuahhhh




  

**happy family**

**happy family**