Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, April 17, 2013

My name is ..........

Assalammualaikum ...

Seperti yang telah aii uar-uarkan kepada kawan kawan.. Aii telah selamat melahirkan seorang putera IDAMAN 3bulan yg lepas. Lambat update adalah disebabkan masalah masalah teknikal yang tidak dapat dielakkan.

Entri entri sebelum ni aii de share kan? Bagi yg ingat lah!!!  Kami sefamily berebut nak bagi nama kat bebibuii aii.. Mase dalam perut lagi mak aii dah sound awal awal dia dah standby nama baby. 
Ohoiiiiii... Agak stress jugak pada mulanya. Tapi atas nasihat kawan kawan yang memahami, aii beri peluang kepada emak aii agar mak aii berasa happy.

Menjadi serba salah bilamana tiba tiba incik suami aii pon dah standby untuk bebibuii IDAMANnyerrrr itu. Adoiiii.. Masa tu aii rase nak gi holiday jauh jauh bawak perut. Bagaimanapun,,aii is BIJAK. hahaha!

Dengan kecerdikan sedia ada aii telah menggabungkan kedua dua nama yang telah diSTANDBY kan oleh nenek dan abi si bebibuii.. Bergembiralah kalian walaupon si ibu yang sarat sembilan bulan ni memendam rasa.. Ahaks! Sebenarnya aii suke gak nama tersebut.

Aii ok jerr.. Asalkan insan insan kesayangan aii gembira. Dan dengan kata sepakat membawa berkat kai sekeluarga bersetujun menggunakan nama tersebut. Walaupunnnnn....ade yang berbunyi..

Panjangnye namaaaaaaa!

Kadang kadang orang yang cakap tu pon nama anaknyerrr agak panjang jugeeeee..
Aii nak kate ape? Aii kalau leh nak letak satu huruf je. K ke.. N ke.. U ke.. Tapi aii hormat orangyang berharap. Aii harap lepas ni xde lah kate begitu lagi.

Asalkan bebibuii aii sesuai dengan nama tersebut. Sehingga hari ini rasenye belum de masalah pon. Berat sangat nk bawak nama ke. Xsesuai dengan orangnye ke. Bebibuii happy je dengan nama tu. cuma menjadi masalah orang yang menyebut nama bebibuii.. Nama dia....

Muhammad Aiden Azizulhaziq Bin Mohd Noriman
Bukan..
Muhammad Aidin Azizulhaziq..

Korang sebut Aiden cemana?
Ker jadi Aidin jugak...?

Aiden
Aiden
Aiden

Haziq
Haziq
Haziq

Incik suami aii yang nak sangat nama bebibuii dia ada Aiden.. Lain pula dengan mak aii.. Dia dah sound.. Nak taknak,mesti kena ada azizulhaziq.. Makanya,, Aiden Azizulhaziq!

My baby boy!



Maafkan shaye ;)

Assalammualaikum ;)

Kawan kawan!

Ahkak dah mula kije. Sikit punya lama daaaa x update kat belog ini. Maafkan shayer ;)
3bulan dirumah otak menjadi blurrr tapi agak happy melayan karenah baby baru.. Weeeeeeee!!
Masuk minggu ni dah minggu kedua ahkak mula bekerja. Kebiasaan memula kerja sangat merindui baby baru. Yelahhhh kan? 3bulan lerrr pulak. Manja teramat. Si kakak kakak sebelum ni dpt bermanja manja dengan umi hanya 2bulan jer. Tibe si boboi nehh,,dpt cuti lebih sebulan. Mmg syok!

Lepas ni rajin untuk mengudpdate adalah sekejap rajin dan sekejap KURANG rajin. Ini sume disebabkan charger battery laptop ahkak dah merosakkan dirinyerrr punnnnn! Kesian..
Zaman dah canggih tapi ahkak tetap memerlukan laptop. Shayer shuker..shayer shuker..!
Jari montel montel ini xmengizinkan ahkak mengupdate guna iPad. Terkial kial ahkak! Sedih dengan diri sendiri.. Maafkan shayer ;)

Nanti nantilah ahkak bercerita hal hal beranak,hal hal boboi,hal hal hal lain sbb hari ini hari BUSY sedunia.. Rindu kamu!

Bye bye kawan kawan ;)

Halu.. Saya baby baru umi ;)

**happy family**

**happy family**