Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, December 14, 2012

Ai ai cip!

Assalammualaikum ...

Sekarang ni dah jadi trend anak muda belia remaja kalau bergambar semua pon nak bajet cool bajet comel bajet hot! Dengan duck face nyerr. Dengan sore eyes nyerr.. hehe
Tapi tetap jugak tak boleh lawan style anak aii tauuu! kakYa de satu tabiat bile bergambar. Aii kadang rase cam nak marah jer bile perlu amik gambar kakYa nehh. Berbeza sangat perangainye dengan kakWa dedulu.KakWa dedulu kami gelar Budak Kamera. Sebabnye sangat lah pandai berposing. Hala jerr kamera ke muka dia terus teruslah kakWa buat muka bajet bajet comel. Tapi kenyataan lah..Budak kecik wat muka cenggane pon tetap lah comel ye dak? Cuba muka aii nehh wat bajet hot. Bersepahhhhh!

Nak jadikan cerita lahh. Ritu aii free kat rumah tak tau nak buat ape tetibe terasa ingin sangat membelek memory card yang ade dalam phone lama dedulu. Alololo! gile tak hengat aii rupenye dalam tu banyak sangat video dan gambar mase kakWa kecik kecik dulu. Tetibe sengih sengsorang jerr aii duk membelek gambar gambar tersebut.. Ishhhh perangai aii mase anak sorang dedulu :)
Pantang de jerr aksi baru dari kakWa..semua nak berakamkan..haha Lepas tu dah beranak dua busy nyerr bukan main. Sampai terlupa nak rakam aksi kakYa dari kecik nak ke besar. Tau tau de pon video time dah besar. Menyesal lerr pulak. Sori yerr kakYa.. De kot video kamu nak makan gajah tu dalam kamera.Nanti umi check balik yerr.. **makan gajah katenyer!

Tapi kannnn? perr saje yang kiter rakamkan itu lah yang menjadi kenang kenangan esok esok kann? Yelahhh macam aii lerr. Dah lama gilerr xmembelek memory card phone lama tu sekali aii belek nahh ko penuh kenangan mase kakWa kecik kecik dulu. Bile aii tunjuk balik kat incik suami kat emak kat abah semua pon sengih sengih jerr. Padahal sekarang kakWa dah nak masuk 5tahun pon. Rase cam isshhhhhh awat comel benor kamu ni Wa.. Geramnyerrr nak cium pipi. KakWa pon pe lagi.. Sengih sengih sendiri tengok gambar dan video mase dia kecik kecik dulu sambil cakap..

"comelkan wawa mase kecik kecik dulu .. "

lepas tu kakYa jawab dengan slumberrrr

"takkkkk...adik!"

maksudnyerr...yg dalam video tu bukan kakWa tapi dia..haha

Sorilah yerr..kan dah lari tajuk. Niat sebenar nak cite perangai kakYa bile bergambar. Pastu melalut ke cerita kakWa mase kecik kecik. Tak perrr kann? Kamu kamu tak marah kann? Cemana lah aii nak ubah perangai kakYa ni erk? Aii suke nak amik gambar dia..tapi bile dia tak reti berdiam sudahnye aii letak balik phone atau kamera sebab malas nak layan.haha
Pernah satu ari tu amik gambar kakWa nak bagi kat cikgu.Gambar pasport.. Tetibe kakYa pon sibuk nak bergambar.Ikutkan sajorkkk.kang tak dilayan mau dirempuh semua rak album yang de kat kedai gambar tu kang. Kepelikan bile elok jerr kakYa bergambar tanpa perangai nyerrr itu.. Ker kakYa ni kena amik gambar kat kedai gambar jer baru elok sikit perangainyerrr? Baru jelas semua mata lubang idung nampak dalam gambar. Cerr kalau umi dia yang jadi kameraman..sah sah tangan dia terus kemuka. Tah peace tah tabik hormat aii pon kurang pasti...

yang pasti cengginilah hasilnyerrr
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ai ai cipppp :)

take 5!

banyak gerak sangat muka pon dah jadi hape.. penyek tul idung kamu kakYa ;)

kalau dah mmg xde mood terus sorok muka.. payah!

peace 3..


Sebelum tu meh kiter layan lak picture kakWa mase kecik kecik dulu.Budak kamera katanya ;)

mase ni 1st time kakWa dapat makan sekerim :)


3 picture nehh mase kakWa genap setahun sambut beday kat Bowling Alamanda.Tengok ler aksi kakWa dengan kamera :)

Ustazah pilihan :)
teh tarik satuuuuu!

geram nak cubit budak eskimo nehh tau!

1st time dapat masuk sungai ;)

Hobi mase kecik kecik..gi playgarden..Sampai lani kott!

gaya kakWa dengan spekmata

senyum senget ;)



Esok esok lil' baby cenggane lak gayanye.. ish ish ish!

No comments:

Post a Comment

**happy family**

**happy family**