Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, December 13, 2012

37days to go

Assalammualaikum ...

Wahhhh excited nyerrrr... Maknenye hanya sebulan lebih lagi aii akan kembali langsing. **ketawa terbahak bahak! Sile jangan percaya. Tak mungkin aii akan kembali langsing dengan jayanya. Sebab aii memang bukan versi langsing.Akan tetapi!! aii ingin berjanji pada diri sendiri yang aii nak berpantang sehingga berjaya menurunkan berat badan aii kalau pon tak dapat seperti sebelum preggy haruslah lebih baik dari sekarang ni. Uhuksss..sedih tau! Yerrr kengkawan. Berat aii sangat naik mendadaknye preggy kali ketiga ni.Gerun tengok diri sendiri. Dahlah mase lepas bersalin first dulu aii tak dapat kembali ke berat asal. Redho lahh! Dan lepas tu bersalin kedua aii bertekad nak kurang sikit dan aii berjaya lah walau tak bagus mana pon resultnye. Dan kali ni demi untuk kesihatan aii dan kepuasan mata incik suami aii harus berusaha yer kengkawan.Betul tak?

Sehingga ke hari ni kandungan aii berusia 34weeks & 5days.. Berat aii berjaya naik sebanyak 12.3kg. Hah!engko ade? tak ade kann?Akan tetapi aii is pelik bilamana nurse kate berat aii masih tak naik. Ape dorang tak nampak ke angka yang naik sebenarnye? 12.3kg.. Berat tuhhhh! Mungkin disebabkan berat aii naik dan turun sepanjang check up. Mereka sepakat kate berat aii tak konsisten. Yelah minggu ni datang berat tak naik naik. Dua minggu lagi datang berat naik sangat mendadak sampai kena marah. Dua minggu lagi datang dah turun plak berat nehh..Aishhh main main tau! Sudahnya 12.3kg ..Mati matian aii hengat berat aii tak banyak naiknye.Sekali kire nahhh ko.. Bukan main banyaknyerrr.

Dan aii is takuittttt! Sekiranya berat aii kekal begitu dan tak mau turun turun walaupon baby air dan uri dah berjaya keluar.Cemana yerr? Sian aii kenn?Tapi de ke kes orang mengandung berat dia kekal cenggitu walau dah kuar baby air dan uri tersebut. Belum ade kot kes cenggitu.Walau sikit mesti kurang gak berat tu kan?Lepas tu usaha kite ler pulak nak kurangkan lagi berat tu. Orang kata pantang bebetul.Jangan main main mase berpantang. Persoklan aii adalah...Betul ke jamu jamu yang kita pilih de termasuk diantara sebab sebab kite langsing? Sebab orang ni pakai jamu ni kurus tapi bile aii kaji aii pernah guna mase bersalin kakWa dulu..Awat aii tak kurus? Lepas tu bile bace iklan kat magazine..Jamu ni leh wat kembali bertenaga dan kurang kan berat semasa mengandung. Aii pernah guna pe mase bersalin kakYa.. Tak gak jadinyerr... Apakah masalah saya? Atau pon sepatutnye aii tanye pe masalah jamu jamu ni dengan aii yerr? Ahaksss jangan nak salahkan jamu lak.Dah memang aii bukan versi langsing ape nak buat?

Kawan kawan ;)
Aii kan sebenarnye dah mula rase tegang tegang perut.Bile baby gerak pon aii dah rase sakit.Bukan lagi rase geli geli. Aii kadang rase riso sangat..Sebab mase nak bersalin kan kakWa dan kakYa dulu tanda aii ialah turun darah dalam kuantiti yang sangat sedikit. Bagi aii kalau kali ketiga pon tanda cenggitu tak de lah aii risau sangat.Sebab dah tau.Dah tentu tentu bile kuar jer tanda darah tu aii dah ready nak ke sepital.Ape yang merisaukan ialah cemana aii nak tau tande pecah ketuban ataupon tanda sakit yang lain? Korang korang de pengalaman tak kalau tanda pecah ketuban atau tanda sakit?
Aii nak survey survey le pasni. Cemana tande ketuban pecah cemana tanda sakit.
Ade kawan aii kate if perutdah tegang dalam waktu yang kerap dan baby tendang pon dah sakit perlu dah ke sepital terdekat.Tapi aii is takuiit dan malu jerr. Kena aii gi kang doktor dan nurse kate aii ngengade lak.Cam ler tak tahu,Padahal anak ketiga kot. Tapi betul sumpah aii memang xtau tande lain selain dari turun darah. Uhukkkks sedih sudah!

Harap kan kali ni aii sakit kat umah time incik suami pon ade kat umah.Macam kakWa dan kakYa dedulu.Dua dua pon aii baru sudah mandi.Dan incik suami de disisi. Terus incik suami antarkan ke sepital. Tak nak lah time aii tengah syok bekerja kerr.. Jangan tau lil' baby.Sebab kali ni aii harap sangat incik suami de disisi ketika aii sedang meneran. Nak bagi rase aura teran tu! Tapi kalau dah ditakdirkan time tengah bekerja mau tak mau teran lah sengsorang :)

Sekarang aii sungguh rase tak selesa.Rase nak amik cuti panjang jerr.. Boleh kerr? Tapi bile pikir balik rase cam rugi lak cuti sesaje cenggitu. Xpelah bagi peluang kawan kawan cuti dulu.Nanti baru aii cuti. Cuti panjanggggg! Lagi satu harapan aii sebelum bersalin dapat tunaikan permintaan kakWa. Anak dara aii dah pandai ajak aii dan incik suami bercuti.Yang paling tak tahan siap cakap nak tido hotel. Hoiiii anak..umi ngan abi dulu tak pernah mintak mintak tido hotel bagai tauu.Macam ler kamu tu selalu sangat bermalam di hotel. Haha! Tapi tulah dikatakan.Sayang anak. Cemana pon berusaha untuk tunaikan permintaan anak.InsyaAllah yer sayang.. Doa lah semoga umi kamu ni sihat sehingga sampai due.Bolehlah kiter bersuka ria sekeluarga. Tak kisah kan hotel mana pon kannn? Janji namanye hotel kan? hahahaha 


Dan kepada kawan kawan yang rajin jenguk dan baca cerita ceriti aii ni tolonglah doa doakan kesihatan aii ye semua. Aii kalau boleh biarlah bersalin on January.Lepaskan 2012 ni.. Boleh ke main mintak mintak cenggitu? Bersabar yer lil' baby.. Dan ampun maaf sebelum aii bercuti panjang yer kengkawan ;)

Gambar mase 30weeks... My bebibuiiii in da wombs ;)

No comments:

Post a Comment

**happy family**

**happy family**