Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, November 9, 2012

Scan 2D 3D 4D with Ms Jezzlyn :)

Assalammualaikum ...

Sebelum apa apa ahkak nak ucap mekaseh sangatsangat kat sorang kawan ataupon lebih tepat sedara lah jugak dengan ahkak. Sebab bagitau mengenai Ms Jezzlyn ni. Kalau x mesti ahkak dah membuang duit dekat manamana klinik yang belum tentu service diberikan sebaik Mz Jezzlyn.. Thanks tauu Nadia & Alang :)

Macam yang ahkak pernah cite.. Seboleh bolehnya mr.huB tersayang ahkak adalah langsung xnak tau gender lil' baby dan xnak langsung berharap. Mungkin sebab dah kali ketiga so excited dia pon dah berkurang.Tapi ahkak adalah jenis yang degil sikit.. ahkak tetap jugak nak tauu! tapi serupa gaklah macam mr.huB. Xdelah nak berharap sangat pon. First time ahkak scan adalah 2D di Klinik Suraya yang jugak dipromote oleh Nadia. Mase tu mr.huB memang keras lah xnak follow. Tapi bile de result nak gak tauu! cetttt.. Tapi ahkak xleh confirm sbb doktor Suraya sendiri xleh pastikan gender baby sampai tetibe ahkak ternampak sup bunjut. Baru doktor Suraya kate.. xleh nak sure gak cuma leh kate 80% gender lil' baby adalah boy.

Dan bile tengok ramai kawankawan yang sedang preggy buat 3D 4D... tetibe nafsu TERINGIN ahkak pon datang melonjak lonjak. Puas gak lah pujuk mr.huB.. Dia tetap say no!no!.. Dan sampai tahap kedegilan ahkak menggila,ahkak dengan sendirinya make appointment dengan Ms Jezzlyn melaui 3D 4D scan Malaysia atas saranan Nadia. Dia dah terlebih dulu buat sebab tu dia suggest kan tempat tu.
Ahkak pon sambil sambil make appointment tu sempat tanye incik Google tentang Ms Jezzlyn. Dan manamana sumber pon banyak yang kate she's da best! So,ahkak tanpa ragu ragu terus buat apppointment tanpa pengetahuan mr.huB. Lepas je wat appointment terus kol mr.huB bagitau alhamdulillah mood dia agak baik dan dia pon ok kan jer.. ;)

Semalam adalah tarikh temujanji ahkak dengan Ms Jezzlyn.. Ahkak dan mr.huB adalah blurr yerr kawasan Sri Kembangan nehh. Yang ahkak tau Sri Kembangan tu cuma area The Mines.. Matimati ko! Nama jer kije ngan polis tapi langsung xnak amik tau hal kawasan. Tu lah padahnya..Padan muka ahkak..Naseb xkena bebel ngan mr.huB dalam kete. tapi dia jugak bersalah dalam hal ni. Sebelum hari temujanji tu ahkak dah bgtau dan siap tanye pada mr.huB..Dia dengan confident jawab macam tauuu sangat je kennn?

ahkak : bie.. nnt klinik nak wat scan ni kat sri kembangan tauuu :)
mr.huB : ok.. sri kembangan katne?
ahkak : alamat dia bagi kate depan Giant dan sebelum Jusco Equin..
mr.huB : hurmmm..ok 
ahkak : Jusco Equin tu katne bie??
mr.huB : tempat kite karaoke dulu lahhh :)
ahkak : ouhhhh...

Dan kebanyakan blog yang dah ceritacerita hal scan dengan Ms Jezzlyn ni pon kate dekat dengan The Mines.. Makanya,bertolak lah ahkak dan mr.huB dari rumah jam 7ptg. Bajet memang dah betul lah tempat tu.Lalu depan The Mines bagai kan.. Puas cari Giant sebelum Jusco tu..dah sampai terlajak lajak tah manamana pon ahkak xtauuu dah!Hampir jadi gaduh lah gak.. tahapeapelah lakibini nehh. Sesat pon mau gaduh..Gaduhgaduh manja je lah..mr.huB aii kan cool u'olsss
Alih alih call Nadia dan lepas mr.huB bercakap ngan Alang..kami yang dari The Mines tu berpusing lah balik ke Putrajaya. Sebab kami yang memang asal orang SINI hanya tau jalan dari rumah je nak ke Pasar Borong Selangor. Kalau dari The Mines tu pon boleh kot ke Pasar Borong tu tapi memang kami yang asal orang SINI xtahu langsung. Makanya,amik jalan selamat pusing balik dari Putrajaya. Sambil sambil masam mencuka tu try kol Ms Jezzlyn berkalikali. Ringing tapi xberjawab.. Naik fed up gak ahkak. Xterpikir pon yang si Ms Jezzlyn tu sedang sibuk mengimbas perut patient. Vongok!
Try gak call dan panggilan dijawab oleh staff nurse.

Staff nurse : hello 
ahkak : Ms jezzlyn?
Staff nurse : Ms Jezzlyn busy..
ahkak : ouhh..nak tanye lah..klinik ni kat mn yerr?
Staff nurse: berdepan Giant sebelum Jusco
ahkak : sy sebenarnya dah sesat. boleh ikut pasar borong yerr?
Staff nurse : boleh kak..
ahkak : kalau sy dah wat appointment kul 7.40 paling lewat sy leh sampai kul bape erk?
Staff nurse : sebelum 9.30mlm kak 
ahkak : ok,,mekaseh.Nanti sy kol balik..

Berdesuplah mr.huB bawak kete lalu jalan dari umah kami. Sampai sampai jer terus nampak Giant besar.. Alahaiiiii,,terasa kebodohan terselah bila xtau langsung yang Pasar Borong yang selama ni ahkak jarang jarang pergi tu rupenya kawasan Sri Kembangan jugeee. Ahkak tau situ de Jusco.Xtau lak orang panggil Jusco Equin. Mengong nye lah diri ini.. Dan dah bertahun gak kot ahkak xdtg situ sbb xtau pon situ de Giant.. Pheeeuuuwww katak bawah tempurung betul lah ahkak ko ni adikadik ;)
Nape lah dalam banyak banyak sumber yang ahkak Google xde satu pon yang cakap Poliklinik An-Nisa ni berdekatan dengan Pasar Borong. Keliru tauuu Sri Kembangan ni. Bape besar sebenarnya Sri Kembangan ni..? Confiusss kejap.

Sampai sampai klinik terus register..Staff nurse pon dah sengih semacam tengok ahkak.Siap tanye.

Staff nurse : yang kol tadi kerrr?

Yerrr...saye lah orang itu! malumalu sorok muka.   Tunggu lah kami anak beranak dalam lebih kurang setengah jam sebab mase kami sampai tu Ms Jezzlyn de patient dan sorang lagi preggy patient sedang menunggu turn. Tiba masa kami..aku dah debor debor.. Mase duk tunggu turn bukan main si lil' baby menendang nendang.. Elok je Ms Jezzlyn letak menda alah sejuk tu terus senyap. Puas gak lah Ms Jezzlyn pujuk si lil' baby. Memang betul kata orangorang yang pernah terima service Ms Jezzlyn ni. Orangnya kecik molek dan sangat peramah. Sangat pandai melayan si lil' baby.. Seboleh boleh dia akan pastikan ibuayah yang dtg dengan harapan dapat tengok muka lil' baby xkecewa. Memang puas hati sangat ;)

Agak lama lah dan semua detail yang patut ibuayah tau pon sangat jelas Ms Jezzlyn terangkan. Cd yang dibagi di akhir sesi pon banyak dengan pic dan video lil' baby.. Kirenye RM100 tu berbaloi lah dengan service dia. 

Si lil' baby ahkak semalam hanya lah tidur sepanjang di imbas. Naik geram gak ahkak rase mau goncang perut bagi dia bangun. Sesekali jer dia tunjuk muka yang dah agak berisi mengikut kata Ms Jezzlyn. 
Memula Ms Jezzlyn start dengan scan 2D.. Ahkak kalau boleh memang harap sangat dapat tengok gender lil' baby dengan jelas. Malang nasib kami empat beranak sebab si lil' baby adalah sangat malu malam tadi. Dan di sekitar kemaluan lil' baby dipenuhi tali pusat. Tetapiiiiii ;)

Ms Jezzlyn : kite cuma xleh tengok je puan..tapi 100% saya kate baby u adalah BOY.. Sebab ni telur dia cuma xleh nampak bird dia je.. (sambil tunjuk benda bulat)
ahkak : yeker miss?Bukan tali pusat dia?
Ms Jezzlyn : Bukann..ni memang telur dia.. sy akan save picture 2D jelas bebird dia untuk puan tengok yer..
ahkak : ok.. ;)

Dan hasil 2D adalah seperti berikut.. 

yang bulat atas mata tu PENUMBUK si lil' baby ;)
tu tapak kaki si lil' baby
AGRY BIRD ;)
semua pon ok menurut Ms Jezzlyn. Lil' baby dah 1.652 kg.. :)
Walaupon si lil' baby asyik dengan dunia tidurnya,,tetapi ahkak puas hati jugak sebab sesekali Ms Jezzlyn berjaya pujuk lil' baby alihkan tangan dari muka untuk bagi umi,abi dan kakak kakak tengok wajah dia. Pada pandangan ahkak muka lil' baby ada iras iras si kecit tomey.Ini bermakna muka ahkak..Yessss! sukenye.. jangan jeles yer abi?

Ms Jezzlyn : wahhhh..tengok pipi tembam. hidung dia pon bolat :)
ahkak : Hidung umi tuuu ;)
Ms Jezzlyn : xpe..hehe.. Ha!! ni telinga dia.Nampak besar telinga dia.
ahkak : telinga besar ikut abi lah tu..
Ms Jezzlyn : tapi muka baby u nampak penuh.. comel. Tembam ni baby. (sambil sambil panggil baby suh tunjuk muka)
ahkak : bape berat baby yerrr miss?
Ms Jezzlyn : sekejap yerr,,, Nnt kite check balik. Ehh! tengok dia tunjuk hidung lagi. Ouhhh dari depan nampak bulat tapi dari tepi de mancung jugak.
ahkak : oklah de batang gak lah dari xde..
Ms Jezzlyn : oklahhhh...hehe

Bolat jerr idung dia.
besarnyee telinga dia :)
Geramnyeee tengok pipi molat yeerrrr ;)
see?? walau molat tp still de batang idung lah :)
tutup mukaaaa... malu nak tunjuk muka kat umi abi kakak kakak ;)
de macam si kecit tomey x??
My encemmmm boy ;)
bambam bambam :)
Memang kejenye tidur jerr sepanjang masa. Susah nak suh si lil' baby alih tangan comel dia tu. Sesekali 4D yang Ms Jezzlyn wat nampak jelas si lil' baby terkuap kuap diganggu tidur. Marah sangat agaknya dikacau tidur. Time umi tidur time tu lah pulak dia jadi si pengacau.. ;)
Memang comel dan sweet sangat dapat tengok baby dalam perut ni. Sungguh hebat ciptaan Allah S.W.T :)
Nak menitis airmata ahkak tengok aksi aksi si lil' baby.. Dari tadi tah dah bape kali ahkak ulang tayang tengok pic dan video yang Ms Jezzlyn save dalam cd tu. memang terbaeeekk!

video
video
video
video

Syukur semua pon ok dan lil' baby membesar mengikut carta. Xlebih xkurang.. Umi abi kakak kakak harap sangat baby sentiasa sihat sehingga sampai waktu keluar jengah dunia nanti yer sayang.. Kami xsabar menanti kehadiran mu.. Mudahmudahan semuanya selamat..amin!

1 comment:

AZNIAL RAHMAT said...

PERMANENT DOCTOR NEEDED - URGENT !!!

We are Owner and Operator a General Practice (GP) Clinic in Bandar Sungai Long, Bangi and Putrajaya (Presint Diplomatik - Klinik Pakar KASIH).

We are looking for a dedicated Medical Officer Requirements at Bandar Sungai Long Clinic:-
Lady doctor
MBBS or equivalent from a recognized institution approved by Ministry of Health Malaysia
Possess valid Annual Practicing Certificate
Registered with Malaysia Medical Council
Minimum 2 years working experience in Obstetric & Gynecology
Attended an Obstetric Life Saving Skill
Attended A Neonatal Resuscitation Program
Working hours negotiable with minimum on-call
Very attractive salary RM7,000 (starting)
Kindly please send to recommend CV to: aznial@gmail.com

Clinic information:-

PUSAT RAWATAN SUNGAI LONG
NO. 12 JALAN SL 1/13
BANDAR SUNGAI LONG
43000 KAJANG
SELANGOR
TEL / FAX: 03-90114833

Post a Comment

**happy family**

**happy family**