Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, November 7, 2012

Kelambu besar

Assalammualaikum ...

Berkurun gak lah kot ahkak ngan mr.huB mencari dan terus mencari kelambu besar tersebut. Puncanya,, adalah bape tahun yang lepas tah..ahkak dan keluarga MIL balik kampung dan bermalam dirumah makcik mr.huB di Gua Musang. Tiba malam harinya..salah seorang cousin mr.huB yang turut serta rombongan cik kiah tu bukak lah kelambu yang agak besar dan itulah pertama kali ahkak melihatnya.. Sambil nganga mulut sebab kagum.. Cett! xde lah jakun sangat ahkak ko ni yer adik adik. Cover line lah sikit walau xpernah tengok sekali pon. Esoknya,dalam meneruskan perjalanan menuju ke rumah nenek mr.huB lak,ahkak cerita perihal kelambu besar malam tadinya dengan mr.huB.

ahkak : bie..katne ida beli kelambu besar tu erk? Kalau kelambu cenggitu bukan baby je leh tidur.. ngan makpak baby leh sumbat gak :)

mr.huB : tah... best gak kan kalau de satu kat umah kite.

ahkak : memang best lah kan.

dan cerita tu tamat camtu je.. Sampailah ahkak dah beranak dua nak masuk ketiga dah pon kami xpernah jumpe mana mana kedai yang jual kelambu besar tu. Pelik kan? Mana kelambu ni sume nyorok pon ahkak xpasti. Padahal dah sah sah lah laki ahkak tu orang pantai timur yang emaknya rajin berulang alik dari Ki iL ke Kota Bharu. Dan sudah semestinya kat sane de jual kan? Asik asik kirim budu je ngan MIL. Xpernah langsung terpikir nak kirim kelambu pon. 
Tetiba beberapa minggu yang lepas tengah ahkak rajin bekerja main FB sambil berblog seorang rakan kerja ahkak suh cuci mata tengok catalog Latina. Ahkak sebenarnya xberapa nak minatlah. Tapi dalam hati nak jugak cuci cuci mata kan? Jenis ahkak..ape jenis majalah ke catalog ke ahkak suke buka dari muka belakang. Bukak bukak je terus terbukak bijik mata ahkak bilamana ahkak nampak de gambar eklambu besar tersebut! wahhh... Latina pon de jual kelambu ni daaaa.. Kenapa selama ni ahkak xtau?Terus lelaju ahkak call mr.huB bagitau ape yang ahkak nampak. Tanpa berlengah dan tanpa selak helaian lain ahkak terus order.

De 3 size jenis yang ahkak order ni. Single,Queen dan King size! Ahkak pon order size Queen. Dan alhamdulillah semalam ahkak dah terima pon kelambu tersebut.Boleh lah ahkak berkelambu dengan baby time berpantang nnt. hahahaha! Niat hati nak cari kelambu baru tuk baby sebab yang ade kat umah tu dah nak masuk 5tahun.Beli mase si kakak sayang lahir dedulu lagi. Kali ni dengan emak baby sekali leh sumbat dalam kelambu. Silap silap akak akak baby yang lain pon nak joint sekaki ;)

Balik je dari keje terus ahkak bukak kelambu besar tersebut dan terbentanglah di ruang tamu rumah emak ahkak malam td. Memang melompat girang lah si kakak sayang dan si kecit tomey. Ok! xmengecewakan ahkak walau pada mulanya ahkak agak bersilat gak nak memasangnya, Sebenarnya benda mudah je. Ahkak dan kakak ahkak je yang jadikan benda tu susah..tah ape ape! Dah serupa khemah kate emak ahkak.. Keluar masuk kelambu je lah kije si kakak sayang dan si kecit tomey malam td smpai ahkak hangin gak lah sebab kejap kejap bukak zip. Kejap kejap tutup zip. Bape hari lah tahan kelambu besar ahkak tu. Sempat ke idak sampai ahkak bersalin ni.. alahaiiiiii (*_*")

Si ikal mayang dan si lurus :)

Dan pagi tadi xde sape pon antara kami yang reti menggulungkan kelambu besar tersebut seperti sediakala sebab nak simpan balik dalam beg. Makanya,bersandar lah tepi dinding sampai ahkak balik keje kang.Sebab tadi ahkak baru tanye kawankawan yang dah lame order dan dah pakai. Katenye mudah bukak dan mudah lipat.Cuma ahkak je menggelupur malam tadi sampai terpelanting lah besi tu kat kuku emak ahkak. Sian emak ahkak.. Bersalah rase ahkak..tapi besi tu yang salah sebab suka meledingkan diri. Maafkan ateh ye emak! :'(

 

Balik kang ahkak nak bersilat lagi nak kelambu tu sebab emak suh ahkak simpan dulu dalam beg dia sehingga sampai waktu ahkak melahirkan nanti. Ade ade je zaman lani kan? esok esok tah ape lagi yang akan keluar..huhu

No comments:

Post a Comment

**happy family**

**happy family**