Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, November 27, 2012

Aku dan IRON TABLET!

Assalammualaikum ...

Dah lame rasenye xmenaip merapu meraban. Sejak dua menjak ni ahkak terlampau rajin menjengah blog orangorang jer..sampaikan nak menaip pon tertunda. Banyak cite yg belum ahkak cite.. Nantilah! Lom rajin nak upload picture bagai. Cuma rase nak meluahkan perasaan meloya pada sume kengkawan jerrr :(

Mase trimester pertama pregnant ari tu ahkak mengalami morning sickness yang agak teruk. Tapi xlama nak dibanding mase pregnant pertama dan kedua. Ketiga kali pregnant ni ahkak cam GAGAH sikitlah. Mungkin sebab de komitmen lain selain dari nak melepek sesajo kennn? Kalau dah melepek sesajo sape lak nak urus dua orang puteri ahkak tu.

Dan mengkonfiuskan ahkak adalah mase teruk mabuk pregnant ritu HB ahkak adalah diparas ok jerr walaupon makan muntah.Muntah makan.. **badang ahkak klu mkn muntah. Tetapi menjengah je kandungan ahkak 5-6bulan..hb mula buat hal. Turun xnak naik. Dan disebabkan itu,selama ni ahkak makan hanya sebiji ubat iaitu Obimin bertukar terus kepada 4jenis ubat. Kalau yg pernah pregnant dan amik ubat dengan klinik kerajaan pasti tau pe ubat yang ahkak maksudkan. Iron tablet,acid folik,vitamin dan pe lagi satu nama ubat tu pon ahkak xsure. 

Dan merimaskan ahkak adalah sejak menelan empat jenis ubat itu perasaan ahkak semakin xnormal. **xnormal okeyhh!dah jadi paranormal. Tiap kali pepagi subuh ahkak telan jer ubat tu perasaan dah mula meloyakan. Dan klimaks adalah selepas ahkak bekpes ngan sahabat sahabat handai kat opis. Lepas je naik dari kantin mesti bilik air/jamban adalah destinasi pertama ahkak. Tujuan utama mengeluarkan benda yang dah ahkak telan. Adoiiii! kala camni memang parah. Menjadi persoklannya,bile ahkak xmakan ubat tu xde le plak ahkak muntah loya bagai. Dan pagi td sekali lagi ahkak dikenakan oleh ubat tersebut. Disebabkan makan empat jenis tu ahkak jadi begitu,,ahkak amik keputusan hanya makan iron tablet sahaja.Yang berfungsi tambah darah. Sebabnye semalam dah kena sound ngan doktor. Gagah pepagi telan iron tablet ngan segelas susu. Elok jer lepas bekpes terus jugak mengeluarkan makanan yg dah berbayar tadi. Pfffttttt! Letihlah ahkak cmni. Semalam xmakan ubat elok jer ahkak telan ape yang ahkak makan. Dan ahkak telah membuat andaian sendiri.Ahkak memang xleh berkawan dengan iron tablet. Masalahnye lagi disini.. Cemana ahkak nak naikkan hb ahkak yang dah semakin rendah nehh? Tolonglahh! risau juge sebenarnye. Ahkak dah try makan kerang dan hati sume. tapi xberhasil!

Xkan ahkak kena telan jugak empat jenis ubat tu. Sianlah ke ahkak yang nak berulang jamban kat opis nehh. 
Ape kesan erk kat baby kite kalau hb rendah time time dah dekat nak bersalin? risauuuunye ahkak!

No comments:

Post a Comment

**happy family**

**happy family**