Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, October 23, 2012

Tahniah wat Angah Ayie dan Laili :)

Assalammualaikum ...

Sabtu lepas de kenduri kendara cousin ahkak kawin.. Tapi xdelah sibuk sangat-sangat pon sebab ahkak kan tetamu VVIP. Rumah pon selangkah kedepan je. Makanya,dah dengar2 bunyi-bunyi kompang pon ahkak baru gerak dari rumah ngan seangkatan yang lain. Bukanlah xmau tolong pon. Dah majlis tu diaturkan sepenuhnya oleh Arham Catering makanya xdelah sibuk-sibuk si sedara-mara ni nak bertempek memenuhkan rumah. Kalau gotong royong masak tu kenalah hadirkan diri jugak kan.. itulah mudahnya guna khidmat katering neh,,ye dak.?
ondaway umah perantin..
Alhamdulillah cuaca pada hari tu adalah yang terbaek! Sebabnya sejak dua menjak ni kan ujan je memanjang.. Tapi sepanjang Sabtu tu adalah panas cantik menarik je. Seronok lah kan nak gi kenduri kalau cuaca cenggitu kan? Cuba bayangkan kenduri di ari ujan.. sedih bukan? 

Sesampai je rumah perantin terus-terus cari makan sebabnya memang kelaparan dari rumah. Alhamdulillah sekali lagi sebab makanan yang disediakan oleh Arham Catering sangat memuaskan hati ahkak. Xtau lah tekak orang lain kan? Sebab dah bape abad agaknya ahkak xdapat merasa kenikmatan nasi minyak di rumah perantin. Tiap kali pergi mana-mana perantin ahkak xpernah rase kenikmatan makan nasi minyak. Sampai tahap ahkak xmo makan kalau gi rumah perantin-perantin. Emak ahkak je rajin menyenduk kan nasi walaupon ahkak memang xmau makan pun. Sayang emak sangat! Tapi kat umah perantin Angah ritu memang ahkak makan dengan penuh nikmat. Berlaukkan ayam goreng rempah yang rangup-rangup sedap. Dan bersambalkan sotong. Tapi sotong tu disenduk oleh krew Arham dan ahkak agak kecewa sebab dapat sikit je..huhuhu
Sambil makan-makan tu jeling jugak kawankawan lain.. Yelah yang meng'invite' kawankawan sekolah pon adalah ahkak.Wakil bagi pihak perantin. Dah kami kan satu sekolah.. haruslah menjeling-jeling,kot-kot ade kawankawan lama.. Kire reunion jugak lah kan? yang sempat berjabat tangan cuma dengan owner katering.Dia dah tentu-tentulah wajib datang sebabnya tuan Katering. Kenalah memantau kerja anak-anak buah. Nasru Huda Binti Ngaiman.. sesape nak try katering dia leh lah terus berhubung dengan Hajjah Huda ni. di talian 012-3552513 :)
Dan jugak sempat semeja dan berbual manja ngan Akmalinda dan Nurshafika Aila :)
Mekaseh mekaseh xterhingga kepada kengkawan lain.. Juga yang xterhingga kepada Ustaz Samsuri serta isteri dan anak sempat mencuri masa hadir ke majlis Azri ..Kepada kengkawan lain yang ahkak xsempat nak beramah mesra ampun dan maaf ye.. Memula tu xbusy pastu tetibe bile perantin dah tiba ahkak lah paling busy. Busy menempek sebelah pelamin sebab anak-anak ahkak duk sibuk menari time orang berkompang.. Kena beli kompang sebijik dua ahkak cenggini! Lepas tu ahkak cabut lari belum habis orang bersanding sebab anak ahkak dah u'uk pulak.. alahai,,xde can ahkak nak bergosip bagai.. Maaf ye kengkawan!

Angah adalah sangat emsem di atas pelamin.. Tahniah ngah ;)
Dah jadi laki orang ko..lepas ni nak jadi bapak-bapak pulak.. So touching lah angah time ko nak menitiskan air mata time emak ko cium ko tu.. Ateh yang ade kat situ pon cam nak menangis gak.. huhu! Sedihkan? Sempat lak cik An duk jerit-jerit jangan bagi airmata ko jatuh.. Ilang emsem kang! Ape pon semoga ko berbahagia hingga ke anak cucu cicit sumelah dan juga berkekalan hingga ke akhir hayat kamu. Jadilah suami yang soleh dunia akhirat ye ngah :)

Picture xbanyak seperti yang diharapkan sebab ahkak kan pemalu nak berposing depan khalayak ramai.. Cettt!



peace gaya si kecit tomey.. Tangan terus tutup muka!

again :)



ahkak dengan Junior ahkak... ohoiiii sume pon kate kami SERUPA :)



Tahniah angah dan Laili :)


1 comment:

Post a Comment

**happy family**

**happy family**