Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, October 18, 2012

geram ajeje ahkak nengoknye! :)


    Assalammualaikum ...


paling minat ngan picture neh..siyes geram nak gegetpelokcium je ;)
Sementara menanti jarum jam tepat kat angka 5..ahkak dengan rajinnya menggodek isi-isi dalam lappy neh! Mak aihhh..manyaknye picture yang ahkak xcuci.dah berfolder-folder dalam simpanan. Nak tunggu ape lagi tah le. Cer zaman berkodak dulu. abes je berphotoshoot terus-terus lah berlari ke kedai kamera nak cuci sbb nak nengok isi gambarnye. ;)
Zaman dah berubah..ye dak! sebab tu pon melambak le folder picture dalam lappy ni. Skang pakai camera digital.Xpon snapsnap je pakai camera henpon. Agak-agak dah full dalam memory card tu transfer lak kat lappy.. siap simpan dan bersusun lah folder picture yang pelbagai nama ..
pastu agak2 bosan menunggu internet LOADING belek-belek le balik picture lama. Sudahnya,ari-ari dah ko tenung picture-picture tu ape lagi mau cuci kan? len lah dulu-dulu kamera pakai kodak ape yang nak ko ulang tengok? terpakse cuci! siap dpt filem.. esokesok nak cuci bawak le filem tu balik..haha **cepatnya mase berlalu!
tu folder picture! dlm folder tu de lagi folder len..aduiiyaii KOPAK ahkak :S
Tetibe lari topik! sebenarnya nak cite perihal budak kecit yang suke wat muka bile bergambar tu. Siyes ahkak rase nak lelempang slowslow pastu cium kuatkuat bile tiap kali tengok gelagat dia bergambar. Time kat opis ni terase rindu je ngan kaletah si kecit tomey tu. Tapi bila balik dia nangis gulingguling pastu sepaksepak lil' baby lam peyut neh rase nak cubitcubit je montot dia tuh!

perangai baru si kecit tomey skang..sangat suke tendang-tendang perut kalau xpuas ati. Kadang ahkak tengah sedap dibuai mimpi tetibe bedebushhh baek punya kat perut.Rupenye dia merengek nak nenen. Adoiiiyaii!!sebbek emak ko ni xde tindakan refleksi seperti sesetengah orang dik! kalau x,, dan tu kamu sepak perut umi dan tu jugak tangan naik ke muka.. Memang siyes sakit beb! Dan skang tugas mr.huB sebelum tidur akan pastikan ada bantal lapik kat perut ahkak untuk elak dari diterajang budak kenit tu. 

Ahkak pon sebenarnya xpasan sejak bile si kecit tomey ni pandai wat muka ala-ala mintak penampor bile bergambar. Bile ahkak check balik picture-picture dalam lappy ni..kebanyakan picture si kecit tomey sume pon muka stok mintak penampor mintak cium..geram ajeje ahkak nengoknye ;)

muka cam nak teran poo poo je dik! mase ni lom pandai jln..kcik lagi dah pandai wat muka.. aisssh!

picture neh mase aii memula preggy ritu. Sgt nakal kemain muka kamu! geget kang ;)

muka mintak cium! pastu pandai bile orang cium pi lari carik kain nak lap mulut.. cam le dia wangi sgt...huh!

Muka gatai.. muka ade sinyum lah sbb kat tangan tu ade je makanannya.. Yaya dan makan xleh dipisahkan!
Patutlah kamu stok kena lanyak je adik oiii.. Kesayangan bukan main! Kalau cenggini lah pangai kamu memang lembik lah asik kena lanyak.. Sume pon menggeram je nengok gelagat kamu. Petang-petang angin sepoisepoi ni ahkak nak post muka si kecit tomey je. Biar ahkak leh sengih sorangsorang. *jap..sambil bukak folder len lak! dlm kepala asik pikir gaji ni nak cuci..pastu xgak cuci..tggu lak gaji bln dpn!
dah kena lanyak pastu nanges jerit-jerit panggil umi! baru ingat umi...huhuhu
Skang ni memang payah nak amik gambar dia..bile kite hala je camera ke muka dia lelaju dia rampas camera tu pastu dia lak jadi cameraman.. alahai! kalau dia xamik camera/henpon pon dia akan wat-wat muka poyo slumber kununkunun xpandang camera.Budget candid le tu! Betul lah pangai ko ni dik.. memang ari ari mau buat umi geram ajeje nengok ke kamu neh. ;)
muka candid konon-kononnya :P    


No comments:

Post a Comment

**happy family**

**happy family**