Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, October 23, 2012

gambar untuk cikgu :)

Assalammualaikum ...

Dari tahun yang lepas rasenye si kakak sayang dah merengek manja nak gi sekolah. Tapi nani tetap lom bagi greenlite. kate nani.. Biarlah dia kat umah je. Kecik sangat lagi nak gi sekolah. Ade orang tu anak baru 2tahun pon dah antar gi playschool. Len plak ngan emak ahkak nye pendapat. Dia takut cucu dia tu kebosanan. Lagipon kata nani,orang yang antar anak gi playschool tu mungkin sebab terpaksa. Macam kes ahkak ni nani kate.. dah ade orang jage. so xyah lah feninfenin nak antar ke sekolah bagai. Syukur sebab emak ahkak sudi jage kan anak-anak ahkak itu..hehe 

Ahkak pon sebenarnya dah lame jugak overexcited.. yelah 1st time nak tengok anak ke sekolah. dari tahun lepas pon ahkak dah survey macam-macam playschool utk si kakak sayang. Semua ibuayah pon mesti nak cari sekolah yang terbaik..ye dak? :)

Tapi apepon ahkak kena bincang ngan emak ahkak dan yang lelain selain dari mr.huB. Setelah dibincang baik buruknya. Ahkak dan kuarge pilih tadika kemas yang paling hampir dengan umah emak ahkak je.. Sebab-sebabnya :

  • 1st time nak try gi sekolah,makanya mesti banyak drama kan? Memula ni memang dia yang paling overexcited. Takut2 esok hari sudah kemalasan.. Makanya nani kata.. ini adalah proses pembelajaran dia. Makanya xperlu bermahal-mahal sangat. Tadika Kemas pon ok kata nani :)
  • Tahun dia bermula persekolahan next year adalah tahun dia akan dapat adik baru.. if dia xmo gi sekolah pon xde lah rase ralat sangat.sebab yuran pon xsemahal sekolah swasta. Dan kalau dia xmo gi sekolah pon kami xakan larang sebab yang beria nak gi sekolah adalah diri dia sendiri. Sebab ikutkan 6tahun baru nani bagi gi sekolah. Duk umah pon perkembangan si kakak sayang seperti budak gi sekolah.Mekaseh kat emak ahkak sebab ajar dia serba sikit.. ;)
  • Sekolah adalah sangat dekat dengan umah nani. Kalau jauh ..katelah tetibe cikgu kol mintak amik dia.. Sape yang nak pi angkut si kakak sayang ahkak tu? Umi dia ni keje jauh dari umah. Abi lak keje xmenentu..kadang leh lari kadang terikat! makanya keputusan dibuat kerana jarak sekolah dan rumah. Kena lak next year nani akan start jage baby baru ;)
  • Pernah terbaca dlm magazine kekeluargaan, Katenye,xsalah nak sekolah kan anak dari usia kecil.tapi kalau nak lebih baik jangan letakkan satu sekolah yang same di setiap tahun. Sebab ade sesetengah sekolah akan menggunakan sistem pembelajaran yang same di setiap tahun. Dan anak-anak yang dah bersekolah sejak awal lagi pasti dah expert lebih dari cikgu..hehe! dan kate mr.huB tahun ni je si kakak sayang akan bersekolah di situ. 6tahun akan pikir sekolah lain lak. Tengok lah cemana. Kot2 situ ok mungkin terus jugak.. Sume pon atas anak kite ye dak? Kalau dah memang stok malas belajar antar le sekolah baguih mana pon..Tetap nan adoooo!
  • Bagi aku tadika kemas pon ok what.. sebab aku kecikkecik dedulu pon tabika kemas juge! **Pandai je rasenye diri ini..hahaha! xkisah lah ape orang nak kate..sebab ade gak bunyi-bunyi.. "der..antar anak tadika ke??" Derrrr... asal xleh ke TADIKA? ahkak xde manyak duit nak ngantor Smart Readers bagai..huhu
Nama pon dah didaftar kat sekolah Tadika Kemas tersebut tapi lom antar segala dokumen yang diminta.. Semalam baru berkesempatan gi amik gambar si kakak sayang. Bukan main excitednye lah anak umi & abi ni.. Elok diam je amik gambar pun! cume muka ade takut ..haha
Dan mase tu jugaklah si kecit tomey menyibukkan diri nak bergambor juge.. Dia kan pantang! Pantang nampak... Ahkak dudukkan lah si kecit tomey kat kerusi tinggi tu. Pastu emsem boy yang snap picture tu terus snap. Naseb mase tu tangan si kecit tomey elok duk atas peha. Sebab selalunya kalau ahkak try amik gambar dia tentu2 tangan dimuka..Kunun-kunun peace! Bile emsem boy tu tanye mau ka xmau itu gambar..ahkak terus mau kan aje! sebab nak wat simpanan..hehe
bile dah siap memang terbaekkkk... hahaha



i love Grandma ;)

i love Grandpa ;)
**sume pon berebut nak gambar si kakak sayang dan si kecit tomey nak simpan dalam purse.Gambar ahkak xmau?haha

No comments:

Post a Comment

**happy family**

**happy family**