Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, October 2, 2012

bile si dara dah pandai berPOSING!

Assalammualaikum ...

**entri xabes-abes hal anak dan preggy. Sorry lah ye! dah nama pon emak budak..Begini le! Jangan muak ye kengkawan ;)

Ye kengkawan! si anak dara saye Najwa Nur Qistina Binti Mohd Noriman sudah pandai berposing. Bukan kate Duckface,Ceplosface pon dia ade tau. Memang dah pasan sejak baby lagi dia memang fotogenik kalau nak dibandingkan dengan emak dia yang langsung xfotogenik neh. Suka amik gambar tapi lepas tuh dalam 100keping sebanyak 98keping harus DELETE sebab langsung xcantik. choiiii! napelah aii xfotogenik?
Skang ni kalau seharian si kakak sayang pegang iPads malamnya haruslah umi dan abi godek photo. Sebab nak tengok aksi si kakak sayang..ouhhhh pitam! Kecik-kecik ni xpe ye sayang sebab kecik-kecik ni wat muka itik tersepit pon orang kate comel. Dah besar panjang esok xmo wat muka cenggitu pastu post kat FB instagram  Twitter bagai ye yang? Xmanis mak mertua pandang.. Umi abi awak pon leh pitam! ;)
Betul kata orang lebih berpengalaman dari aku.. Anak-anak zaman la ni cepat sangat belajarnye! Kalau zaman kita dulu xpandai nak ipads tab iphone bagai. Kamera zaman dulu pon pakai kodak. Xreti de nye nak berposing berduckface.. Kalau suh amik gambar..beratur le si asik beradik dengan muka ayam mengeram telur xde peace xde duckface. Bersusun je.. Skang xyah ajar. Hala kamera macam-macam gaya kuar.. Macam diajar-ajar le pulak. Gerun mak!

Budak skang belajar dari penglihatan.. Mungkin pembawakan emaknye pon ade gak..haha
xde lah aku slhkan 100% pada enviroment zaman la ni..sebab aku pon kadang-kadang terduckface jugak. Bese lah kan? Kita pon manusia biasa..sebab tu aku kata..nasihat utk anak aku jugak le. Kecik-kecik ni xpelah yang..siyes awak nampak comel tapi dah besar esok jagelah kelakuan dan tingkahlaku mu agar x jadi bahan fitnah orang sekeliling ;)

tapi kan kengkawan lepas aku dan mr.huB godeh photo dalam iPad kami memang rase nak gelak guling-guling le. Ape agaknye perasaan si kakak sayang mase duk snap picture-picture dia tu kan? Agaknye terase terserlah kecantikan dia kot... Dia kan dah anak dara ;)
Mandi dah pandai nak pakai bodywash yang wangi-wangi..dah xmo Baby Johnson' Pureen's Baby Carries tu bagai..Skang dah pandai lepas mandi sikat rambut sendiri.. pakai bedak tampal tebal-tebal kat muka dah macam tepung gomak. Pastu mintak cekak nak letak kat rambut kunun ala-ala princess gitu. Dan paling anak dara bila dah pandai mintak perfume. Apa salahnye kan kalau anak kite pandai bersih-bersih kan? xmenjadi kesalahan pon. Sedangkan nabi kita sendiri suka pada wangi-wangian ;)
Sebenarnya baik buruk anak-anak adalah terletak pada cara didikan kita sebagai ibu dan ayah. Semoga aku dan mr.huB berjaya didik anak kami menjadi anak-anak yang berjaya dunia dan akhirat. Begitu juga dengan ibuayah diluar sana..sama-samalah kita mendidik anak ke jalan yang diredhoi ;)
**terase cam ustajah-ustajah lak tapi sume tu benar belaka. 

Padahal nak tunjuk aksi si kakak sayang je. Memang gelihati.! orang len duk sibuk berDUCK FACE dia ade CEPLOS FACE.. ko ade?? xde kan...meh layan.. ;)









Pitammmmmmmm..... CEPLOS FACE!

saye ade taring...kamu sume ade?

No comments:

Post a Comment

**happy family**

**happy family**