Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, October 30, 2012

28 weeks!

Assalammualaikum ...

Alhamdulillah arini genap le ahkak mengandungkan si lil' baby ni 28minggu dan 3hari..fuhhhh! Baru 28weeks ke. Kenapakah ahkak terasa sangat mengah di kala baru 28weeks? Ke sebab faktor dah kali ketiga mengandung. Kalau nak kate faktor umur,ahkak muda lagi kot!Lambat lagi nak 3 series ;)
Syukur sebab ahkak xde mengalami masalah ape pon sejak tamatnya waktu keMABUKan ritu. Dan sehingga ke harini ahkak sihat walafiat je. Makan pon berselera je. Pantang nampak! Naseb jugak berat xbegitu mendadak dadak sangat naiknya. Erkkkk? Ahkak de persoalanlah.. Baru baru ni de cousin huB ahkak bertandang kat umah. Dia pon same same membuyung. Beselah kalau dah cite cite si buyung kan? Tetibe kuar isu tentang MINUM AIR GULA. Sape sape kat sini yang pernah minum air gula angkat tangan kaki sume.. hehe! Ahkak pernah kena minum air gula mase memula pregnant ritu. Ahkak cam nak marah pon ade. Yelah,mase memula kena gi tu cam xsetuju lah. Sebab ape ahkak kena minum air gula? Berat xnaik sangat pon. Sebab pengalaman pertama.Mase ngandung si kakak sayang dan si kecit tomey xpernah pon kena minum air gula bagai. Lagi pon ahkak kan muda remaja. Kenapa mesti minum air gula..? Padahal sebab sebenarnya banyak sangat kenapa adalah takut. Sume yang pernah pon cite kat ahkak air gula tu blueeeerrrrkkk xsedap langsung.
Dan nak jadi cite ahkak pernah bertanya dengan misi misi baik hati kat tempat ahkak. Menurut kata dorang minum air gula ni bukan sebab perlu de penyakit kencing manis atau sebab faktor umur atau ape ape masalah lain. Dah menjadi kewajipan sejak tahun bile pon ahkak xpasti sume yang mengandung mesti minum air gula 2kali dalam tempoh mengandung. Yang menjadi xpuas hati di sini adalah bilamana tetibe cousin mr.huB ahkak tadi kate dia pon pernah tanye misi tempat dia check. Katenye orang yang minum air gula ni adalah orang yang bermasalah ketika mengandung. Ahkak cam jadi mau marah ni. Ahkak bermasalah le camtu erk? sentap ahkak dengan kenyataan itu tau anak anak..huhu

Lantak pi lah.. Dan paling best Jumaat ni bersamaan 02 November 2012 adalah appointment ahkak kali kedua untuk minum air gula. Hoiiiiii masalahnya ahkak.Sampai dua kali kena minum air gula. Sedih tau! Mintak mintak lah kali ni xmemancut kuar lagi air gula macam memula dulu. Dan skali dengan appointment berjumpa doktor skali scan. Niat di hati nak tanye gender baby skali lah..haha!
Ye kawan kawan.. ahkak kamu ni sangat excited gitu. Pertama kali scan ritu doktor dah bagi harapan.Katenye 80% gender lil' baby ahkak adalah lelaki. Sume kat umah pon dah happy bila ahkak habaq mai. Dan disebabkan itu jugak ahkak yang memula ni langsung xmo taruh harapan terus terus lah teringin sangat nak buat scan 4D pulak.. Gile kan? tapi ahkak rase kamu kamu pon yang teringin tu pon mesti nak tau kan kalau dah terEXCITED lebih.. Puas dah ahkak memujuk dan memujuk mr.huB.. Tapi jawapan dia tetap xmau gi scan. Ahkak tau dia jugak sangat excited mase ahkak bgtau doktor kate gender lil' baby kami boboibui tapi dia xmau lebih mengharap takut kecewa belakang hari. Dia kate dia xkisah pon bubui ke gegirl. 

Dok gatal gatal excited ni dan dengan keinginan yang kuat ahkak puas jugak bertanya sane sini mana-mana tempat scan 4D murah dan puas hati. De suggestion suh ahkak try dengan sonographer Miss Jezzlyn. Tapi ngan dia ni kena wat appointment terlebih dulu.Mudah dan senang! sebab sume dihujung jari. Wat online appointment dan hanya tunggu confirmation melalui email.Tibe hari gi je mana-mana klinik yang dah kite sendiri pilih.. Ahkak sebab area Putrajaya makanya dengan bijak pilih Sri Kembangan lah kan tempat paling dekat. Ahkak puas gak lah cari sumber sumber mengenai Miss Jezzlyn ni. Sume yang pernah dapat service dia pon komen bagus bagus je. Tu yang buat ahkak bertambah berkeinginan tu..hehe. Dan harini ahkak dah berjaya make appointment dengan Miss Jezzlyn..hahahaha...Berjaya! Ni sume pon ahkak buat senyap senyap. Lepas ni kena lah pikir care nak pujuk mr.huB lak.. adoiiii padan muka ahkak! Dan sambil menaip ni dah bape kali ahkak meseg mr.hUB tapi senyap membisu plak incik laki ni.. alahaiiiiiii :)

Nanti nanti dah tiba masenye ahkak bagitau lah erk kalau dah scan sume. Harap harap sume berjalan lancar nanti.Tolong doa doakan ahkak ye kengkawan. Mekaseh! dan kepada kengkawan yang berkeinginan macam ahkak leh lah like page FB 3D 4D scan Malaysia untuk tambah kan lagi keinginan anda anda tu sebab seronok tengok video video lil' embrio tu dan wat appointment ngan Miss Jezzlyn tu terus je ke link ni.. Online appointment ;)
Meh ramai ramai kite serbu Miss Jezzlyn untuk intai lil' baby kite..ahkak xsabar ni adik adik ;)
Baju baju baby pon ahkak dah siap basuh ni. Sume pon segera sebab pengalaman menjadi kan ahkak begini..haha
Ahkak kan selalu xpernah sampai due.Makanya sedia payung sebelum hujan kan lebih baik. Tapi bile time ujan je mesti ahkak basah sebab lupe bawak payung. Adoi! Tinggal nak cari beberapa barang je lagi. Bertambah excited ahkak. baju pon sume nan ado kaler pink.. Poyo kan?adelah selai dua.. Syarat je. Tu pon mr.huB dah duk tegur sebab katenye nape sume kaler baju kaler boboi je.. Suka lah !
Sebelum ahkak undur diri nah layan sekeping picture ari ni. Genapnye kandungan ahkak 28weeks 3days.. weeeeeeeee!
mengapa muka ahkak nampak kurus? Nape kenyataannya ahkak kembang semangkuk?

No comments:

Post a Comment

**happy family**

**happy family**