Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, May 16, 2012

Kuantan,Pahang Darul Makmur

As salam ..

Maaf lah ye readers dan silent readers.. Lama xupdate! busy ngan bisnes sy. Busy ngan bisnes mr.huB. Busy ngan anak2. Busy ngan keje. Tapi alhamdulillah sebab sume pon punca rezeki saya. =)
Dalam busy busy pon,sempat gak bercuti bersama family tercinta. Dengan rezeki yg diberiNya dapat lah jugak berkongsi dengan emak abah tercinta dan juga anak anak..

27-29 April 2012
**maapkan saye kengkawan. dah nak sebulan pon baru ade hati mau update?


Kuantan,Pahang darul Makmur adalah tempat destinasi pilihan. Kenapa Kuantan? ~~xde jawapan~~
Tu kena tanye mr.huB..hehe (mengimbas kenangan lama kott!)
Sikit punye lama lah aku xjejak kaki kat Kuantan ni. Last aku de kat Kuantan lepas abis study tahun 2007 dedulu =)
lepas je abis study angkat barang balik ki il xjejak jejak lagi dah tempat jatuh aku selama 4thn study dedulu. Sangat banyak kenangan yang menggamit memori mase aku datang balik kuantan baru ni.
Tapi mmg banyak beza 2007 dgn 2012 skang ni. tempoh 5thn aku xdtg dah macam macam bangunan yang membangun. Dedulu hanya nak harap Megamall,Kuantan Prade dan Mydin je..hehe
Skang dah de EC Mall..macam macam ada~~ orang Ki il pon dah xleh nak belagak dah skang. Ape je yang xde? ape yang de kat Ki il kat Kuantan pon dah ade skang! Pepagi pon dorang dah boleh bekpes Big Apple kat EC Mall..hihi
Hotel plak xyah ckp lah kan..membangun pesat cam cendawan tumbuh. Aku ni jenis cepat panik. Aku kalau leh nak booked awal awal hotel tapi mr.huB cakap xyah sebab dia nak tengok dulu baru amik.takut takut booked jap lagi service xbagus. Pilihan nak yg de kolam tapi dekat area bandar. Memang sampai sampai Kuantan lebih kurang jam 9mlm tu terus menuju Shahzan Inn tapi sume bilik pon penuh. Kecewa!


Tetibe teringat de sorang member kate Hotel GreenLeaf yang dulu orang kenal dengan nama Pacific Hotel pon ok. Try terjah =)

Dan alhamdulillah sebab hotel pon tengok terbaik sbb mungkin baru renovate. bile masuk bilik pon ok! lega dan puas ati lah. Nak kate terbaik sangat tu x lah. Sebab satu xbest,,bilik dah sangat ok. Aircond superb! Kebersihan bilik pon tiptop..cuma bilik air je de bau masam sikit..Mungkin kain tirai tu kot. Dan sebab kedua adalah berdekatan dengan jalan dan bunyi bising kenderaan lalu lalang memang sangat kuat mengganggu tidur. Tapi kalau dah tidur macam hape,,xheran lah kot. Lagipon Kuantan pon dah macam Ki il.orang sane pon 24h berjaga kot!
Niat ati nak jumpa dengan kawan kawan lama yang lepas study terus menetap kat Kuantan. Tapi bile kol dah balik kampung lak..bercuti sekejap..Ouh Dewi,,i miss u a lot.! Sume pon dah jadi ibu skang. Kan best kalau dapat jumpe kamu. Dan hanya dapat jumpe Wan yang banyak bantu mase aku study dulu. Mekaseh erk geng sbb dari dulu smpai skang pon jadi kawan saya! =)
Sesekali dapat bercuti memang best le an an? Nak bercuti slalu kena tunggu benti keje jadi surirumah sepenuh mase lah an? Moga moga menjadi kenyataan.. =)
Mase makan adalah yang paling best. Bawak emak abah dan anak anak termasuk kawan kawan Kuantan,Wan sekuarge dan Boy sekuarge makan di Tanjung Lumpur. Perghhh sangat hebat! Kat area uamh aku memang xkan dapat harga macam aku makan kat sane. Ikan siakap 3 ekor,Sup Rusa,sotong goreng 2 pinggan, dan macam macam lagi smpai penuh satu table hanya RM200++..giler! 4 kuarge leh lantak smpai muntah. Kalau lah kat sini de kedai harga berpatutan cenggitu memang ari2 aku dtg makan.xyah masak! Sampai lepas je aku bayar abah terkejut bile mr.huB cakap harga hanya RM200++..mekaseh lah erk tuan kedai.

Lepas kekenyangan antar emak dan abah balik hotel selesai tidurkan anak anak mase utk si ummi dan si abi berlagak bujang. =)
Pusing pusing keliling Kuantan,lepak di Benteng dan karoke di KTV tah ape nama aku pon xingat. Mengimbas kenangan lama.. memang seronok bile sesekali cenggitu. Anak kalau dah dapat tidur dalam aircond memang xsedar ape lah an an? Memang berjimba abis lah mak apak dia an an an?
kul 5 baru teringat balik bilik =) **bukan selalu pon
Pepagi cari bekpes sampai Ke Shahputra College..lagilah menggamit kenangan. Kawan kawan seangkatan..Saye merindui kamu sume..sume skali! xde yg tertinggal pon. Maaf jika saye ade silap langkah satu ketika dulu tapi saye betul betul merindui memori bersame kamu.Semoga kamu semua sentiasa dilindungiNya.. =)
Lepas bekpes terus bergegas naik Kemaman Terengganu. Niat hanya satu! Nak beli telur penyu. Sampai je memang itu je dibelinya.Xde teringat orang rumah pon nak beli kan keropok ke ape ke..haha

Tau tekak dia je..ape pon xboleh! Sebelum balik Kuantan berenti makan kat satu gerai yang agak sedih.Berdekatan dengan masjid..de je gerai gerai lain tapi xtau nape gerai Pontianak tu jugak yang kami masuk...dekat je dengan kedai Najwa Ikan Bakar..kepada sesape jgn singgah kedai tu. Memang cekik darah abis. Makan tgh ari je pun kena ketuk smpai RM70++..Lebih baik aku makan restoren lah beb.
ni le kedai "PONTIANAK" tu

Singgah Cherating sebab nak puaskan ati si kakak sayang dan si kecit tomey. Janji kunun kunun nak melepak kat Gambang Beach Resort..tapi bile tengok orang yang macam sardin memang x lah kan aku nak gi. Penuh orang..time cuti ke? xjugak! tp budak kecik an? Janji dapat mandi sudah. Wan sekuarge memang dah sedia menanti kat Cherating. Berseronok lah kamu anak anak.
Tapi memang seyes,,Kuantan sekarang sangat best berbanding dulu. Sume pon boleh dapat kat sane. Kirenye Kuantan ni Ki il bagi Pahang lah.
Kepada sesape yang nak bercuti di Kuantan anda pasti xkan merasa rugi..makan dia memang terbaik kat sane! Puas ati... =)




No comments:

Post a Comment

**happy family**

**happy family**