Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, September 27, 2011

pemergian di Bulan Syawal

As salam...

27 September 2011
Selasa
08:30 pagi

kehilangan wan iaitu nenek tercinta
semoga wan ditempatkan dgn org2 yg soleh&solehah
Amin

Thursday, September 8, 2011

adiah seta0n.... ish!ish!ish!memacam hal lerw..!

As salam......

seperti yg dijanjikan dari awal..pas Maghrib semalam,aku sefamily gi beraya.nak raye siang xbleyh sbb mr.huB dah start kije.pepaham jerw lah noxx yer?mr.huB klu dah start bekeje haruslah dari pagi smpai ke tgh mlm..semalam mr.huB kije pagi makanye malam amek peluang beraye-raye lerw!
kui 8mlm gerak dari umah trus gi umah kak Zatul..melilau2 cari umah.wlup0n dah pernah gi tp tetap lupa k0!naya jerw kena gelak ngan kak Zatul..sesat birat!aishhhh....tmpt sendiri p0n leh sesat cmne nk gi tempat org?sesampai umah kak Zatul,,sokseksoksek berborak smpai xsedar dah kui 9.30..makanye harus ler tamatkan perbualan dgn segera kn?sbb dah janji ngan mek Non plak nak gi umah dia...wlup0n malam kena gak gi sbb noni dah ckp nak jamu Ayam Ci... si kakak sayang jerw panggil Ayam Ci..kiter panggil KFC..hehehehehe tQ Non...!
lebih kurang kui 10mlm baru smpai Sg.Jelok..sowi sbb lewat!tp sbb KFC punyer hal..dtg jugak!
tgh sy0k2 layan KFC berlaku lak insiden yg wat aku menggigil.mau x nyer menggigil,,org sedap2 mkn Ayam Ci,,si kecit tomey teringin mam meja..Maafkan ummi syg sbb xsempat sambut adik.
taw2 dah duummmmm kt bucu meja.memula hangkat si kecit tomey tue aku dah menggigil dah sbb wisau sgt kena dlm mata...lastly cehck punyer check kena bwh mata. menggeletar gak tgn aku pegang dia..dia punyer nanges xyah citer ar!bagi susu xm0.bagi nenen xm0...marah towl kt ummi...sowi syg!
langsung ilang selera ummi nak menyentap KFC yg mak teh Non banje..hik3.xper~~lenkali ummi suh mak teh banje lagik erk?agak2 dah reda sket kami pown mntk izin balik. sbb nak berdesup ke kelinik lak.nak kepastian agar xde perw2 effect pada mata...dari kajang ke putrajaya dlm otak cuma nak gi Az-Zahrah.sesampai punyer lerw ramei umat.smpai mr.huB kate de openhouse kerw Az-Zahrah?masuk2 r0penyer org yg menunggu giliran.nak daftar alih2 PKP tue kate waiting list tggu lebih kurang 2jam..gitu?xmo aku menunggu.
berdesup gi putrajaya laks kowt2 de kelinik bukak..tapi hampa!sume t0t0p..tgh ondaway balik tue baru mr.huB terhengat...nape lerw xtrus ke KPJ..pdhal dari Kajang..angkara panik nyer psl smpai xterhengat langsung.sabor je lerw!
balik umah jap sbb nak tnye abah mana kelinik 24hours..sbb dah smpai Desa Pinggiran xkn nk pusing ke Kajang balik kn?pastu abah kater kelinik Harmoni,dengkil sbb abah bese pergi. sebelum pergi tue sempat gak kena sekolah dulu ngan mak...mak mmg.kalu cucu bkn men syg...sape xsyg cucu kn??sowi mak! xsengaja.....
trus bergegas ke kelinik harmoni..pown t0t0p!!hailah naseb.......keliling dengkil,baru aku terhengat satu Poliklinik yg aku pernah bwk si kakak syg ded0lu mase dia kena berak2 lu.
ubat dia mmg tipt0p..si kakak syg mam trus sehat.tp dia mahal sket ar..mahal tp bagus xpe kn? pe de hal klu tok kebaikan anak....skali pergi mmg xlari rm80 ke atas....wlup0n demam bese.
tp aku mmg puas at dgn service doc kat sane..tiptop!
sesmpai kt sne terpampang kt bangunan kelinik 22 jam...perghhh selamat!trus masuk.
siap de hidang kueh raye lagi...mmg terbaeeekkkk service dia.xcaye gi try!doc check si kecit tomey samada nk kena jait atau x..aku dgr jait dh takut..jgn ar kena jait...
sebbek xkena...doc kate cuma luka kecil jerw xperlu jait..dia akan pakai gam yg lebih kurang jait tue.tp memula kena cuci d0lu...si kecit tomey pe lagi?kena pegang ngan pembantu kelinik tue bantai lalak2 lerw...dari mula smpai siap proses menampal..trus nanges!kate doc tue ubat last yg dia letak tue pedih sket.patut ar dia nanges..pedih seyhhh!
siap jerw bebayar bil trus balik...baik lak si kecit tomey xm0 cabut kat mate dia tue...langsung xusik tue...hik3

dan kate doc selama 3ari si kecit tomey akan jadi pendekar..pas 3ari baru leh bukak..baik doc!
dan balik2 trus si kecit tomey di sumbat obat..pown payah!!
tue tande anak ummi dah besar kn syg????heheheheehhehehe

Tuesday, September 6, 2011

1st year bash!!!!!! ~~hepi beday ma lovely princess yaya~~

As salam ....

terlambat update entri psl beday yaya...beday yaya jatuh ari ahad.makanye pagi ahad tue aku dah sibuk ke hulu ke hilir cari barang2 nk masak..wlup0n bukan aku yg msk kn ? =)
aku sibuk memotong2 perw yg patut...sbb chef sbnr adalah mr.huB...yerw!!mengaku dia msk lebih sedap dari aku kn?...hehehe
menu ritu ialah mee kari,nasi impit+kuah kacang dan masak lodeh,mee+bihun sup ayam+sambal kicap,kek sekerim,jajan2,tembikai dan tah ape-ape lagi pown aku xhengat!
benda xrancang..plan sebenar nak wat beday yaya ujung bulan sbb pk org masih lagi beraya kat kampung halaman memasing..tapi tetibe jerw pagi tue terasa nak sgt hidang kek kat si beday gegirl...sudahnyer berdesup ar aku,emak&abah gi presint 8 beli kek kat bakers cottage..mmg best!
kek sedap
nak lagi !!!!!!!!!!!

mmg sumenyer xdirancang..berlaku secara spontan...pas beli kek,,berdesup laks gi Carrefour lak beli bahan2 nak wat mee+bihun sup..masuk nie dah 3kali mr.huB masak mee sup raye 2011 nie...sbbnyer abah kater mmg sedap dan seswai dihidang di ari raye nie..yeker tidak xtaw de aku!balik dari Carrefour makanye bermula ar adegan perang aku dgn segala bahan2 kat dapur umah mak..kenapa umah mak??tah!!xde jawapan....sbb mmg saje nk potong kek umah mak kowt!memula smpai jerw umah aku bergaduh ngan ayam+tulang ayam kat dapur..smpai bdn pown bau ayam da....semangat nk sambut beday anak yg 1st...harungkan sajork!
jemput tetamu pas Isyak..sebbek xde yg dtg ontime..kalu x,,mkn ar kueh mueh jerw..sbb sup yg dimsk oleh mr.huB terbyk air..makanyer lmbt sket nak masak...tp tetap sedap ko!
sedap w00000 sup nie.. meh try!

beday girl
Najla Nur Hidayah Binti Mohd Noriman

nenek kesayangan sayep =)

cik an & abang capik

uyin

uyan

tQ t0 nani & ucu..

ibu & umai

ummi org paling bz.. =P

at0k suap yaya mam kek..ermmm!

dan akhirnyer sume berjalan lancar...dari mula majlis smpai lah ke sudahnyer...yaya dpt adiah beskal feberet dari at0k & nani..yg xbestnyer beskal tue bunyik menatang yg ummi xsuke... ong!!!ong!!!eeeeuuwwww geli~~~ =(
adiah dari at0k & nani.

dari ibu & abah

dari dedeng & cacu

tp tQ bebanyak erk nani & at0k..yaya mmg nak sgt beskal tue..de lagi adiah dari ibu iaitu akak aku..baju yg sgt cantik dan juga dari dedeng ,,gaun yg sgt cantik..


hepi beday to yaya
ummi sentiasa doakan kesihatan yg berpanjangan wat yaya
ummi sentiasa akan de di sisi yaya
ummi doakan yaya akan jadi anak yg
solehah

Monday, September 5, 2011

mood beraye =P

As salam ....

beraye sungguh aku kn??sampai xsempat2 menjengah belog langsung... =)
sowi kepada kengkawan yg lom aku lawat di hari raye nie...InsyaAllah um0 panjang kami smpai..raye kn sebulan!sehingga ke hari nie mak mertua aku pown lom aku jengah..ups!!kami bkn anak derhaka hokey?..no!no!no!
FYI,,mak mertua dan pak mertua aku tahun nie beraye sakan kat kampung halaman mereka ..
sehingga ke harini mereka lom lagi balik Ki iL..makanye kami pown lom bermaafan2an dgn mak dan pak mertua ku yg tersayang .de lah koling manja2 gitu...mak mertua aku kate,,xmo balik Ki iL sbb dah syok dok kelate,,katenyer!
raye tahun nie aku dan family bese2 jerw..nk kate meriah sgt x,,nk kate sedeyh sgt pown x.
de gak permintaan dari kengkawan nk tgk picture raye 2011..tp towl sowi ar geng..sbb aku mmg bkn cam korang..sentiasa bersnap2 walau dimana p0n berada.aku ngan mr.huB mmg xsuke bersnap2..kami suke mkn jerw!dok raye2 umah org jumpe makanan smpai lupe nak bersnap2an gitu...sowi erk?
tahun nie kami sefamily bercoklat2an...warna cekelat2 gitu! =)

bajet2 emcem dan cantik ar di ari raye...walaupon xkemana...citer pasal ari raye..
tetibe aku terhengat kisah bulan pose lepas yg aku lom update lagiks...lebih kurang 2ari lagiks nk raye kowt...aku ngan mr.huB bawak ar anak2 bersopping kunun2 kt downtown Jln Reko..
hampeh xde perw pown.tp yg bestnyer mase aku gi tue kui 2pagi baru gerak dari umah.
memula tue si kakak syg ngan si kecit tomey termasuk aku dan mr.huB dah td0..tepat kui 2pagi serentak empat2 bangun...dah tue mr.huB ckp xtaw nk watpe..marilah jenjln kerw downtown...
segar bugar mate sume...pusing punyer pusing bersahur lerw kami kt mc'd BBB... bertambah segar mate si kakak syg sebab de mainan kt situ...balik2 tue aku ngan si kecit tomey dah xtahan trus terlelap..tp menurut kater mr.huB si kakak syg kui 7pagi baru tertd0...duk berlegar2 sengsorang lam umah...sudahnyer kui 12 tgh ari pown lom bangun lagiks 2beradik tue...
ishh..ishh..bkn slh ummi erk?slhkan abi taw!
raye kedua raye berkaler purple laks...pown masih berposing lam kete jerw....

kan dah kate kami xsuke berposing..yeker?
no comment!!!hehehehehehehehe
pe pown aku nak ucap selamat ari raye maaf zahir dan batin kepada yg mengenali juga kepada silent readers...de kerw?
maaf jika de terkasar sebut lam belog nie erk???kepada yg mengenali jemput ar dtg umah..raye kn sebulan..xde kueh kiter makan meggi jer! =)

**happy family**

**happy family**