Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, August 3, 2011

sudah selamat !

As salam ...

isnin yg lepas,,bertarikh 01 ogos 2011 tepat jam 7.30 pagi si kakak syg telah menjalani pembedahan kecil utk membuang gigi rosak...sebanyak 8batang gigi iaitu gigi depan bhgn atas dan juga gigi geraham telah dibuang atas sbb rosak...
mlm tue si kakak syg dinasihatkan berpose bermula jam 12.30 mlm..sedeyh aku tgk dia!bese mlm menyusu berbotol2...mlm tue tdo dlm kelaparan sbb xleh mkn&minum..pagi tue aku & mr.huB sahur pon dia xleh diberi mkn & minum..sebbek dia td0 lagiks time tue..pas sahur aku kejut si kakak syg ajak mandi...sgt baik perangai dia mase tue..xde meragam2 seperti selalu.
masuk bilik air mandi2 cm bese,,sambil ckp.."ummi,,wawa pose kn?"
yerw syg!!!wawa pose dan ummi bangga dgn wawa sbb wawa tahan ...ummi mntk maaf sbb ummi xbg wawa mkn & minum mse tue sbb wawa kena pose smpai selesai sumenyer.
sesampai kat sepital pas register berbagai tibe mase masuk ward Day Care sepital serdang.
memula nk pakai baju sepital tue muka si kakak syg dh len cm xmau!!tp pas pujuk baru dia hokey sket ..alhamdulillah,,si kakak syg xperlu tunggu lame tuk masuk dewan bedah sbb si kakak syg org 1'st yg dipanggil..masuk2 dewan bedah tue aku yg menggeletar..si kakak syg rileks jerw duk berborak2 ngan nurse2 yg ado~~doctor2 yg de dlm dewan bedah pown sume sgt baik & pandai pujuk si kakak syg..dok layan berborak dari mula dia dibaringkan atas katil smpai ar dia tertd0.pas jerw tertd0,,aku diarahkan kuar ...proses pembedahan tue amik mase around sejam 15minit..so,,aku pown amek keputusan balik umah jap nak amek kain baju dia sume..
ngam2 aku smpai balik sepital,,nurse panggil nama aku suh masuk dewan bedah gi kat si kakak syg.masuk2 jerw aku dgr si kakak syg dh nanges2 duk panggil ummi ... ummi ... ummi ...
sedeyh sgt dgr dia menanges2 cmtue...maafkan ummi syg!!
sesampei jerw aku kt si kakak syg,,dia trus diam.pastu terlelap balik sbb kesan bius xilang lagiks..dekat setgh jam jugak aku melanguk tepi si kakak syg tggu dia towl2 sedar..dia sedar2 jerw kena tolak masuk ward Day Care balik..abi ngan baby dia dah setia menunggu kt katil.
kuar2 dari dewan bedah tue sempat jugak si kakak syg bye2 & flying kiss nurse2 dlm tue..mase tue mungkin sbb kesan bius masih ade.letak jerw atas katil kat wad Day Care si kakak syg terlelap balik... xlame pastu tersedar jerw dr td0,,tetibe si kakak syg menanges xbenti2..mase tue aku agak kesan bius dah ilang & si kakak syg dah mula terasa sakit..sian dia!!si kakak syg sakit ummi jugak terasa peritnye syg~~xsanggup aku tgk dia meronta2 menahan sakit..
sbbkan keadaan dia cmtu nurse bagi ubat demam sbb takut dia demam menahan sakit.
pas jerw mkn ubat demam tue trus dia mntk susu...bersyukur aku ke hadrat Ilahi bile tgk si kakak syg dah mula nk minum susu..pas minum susu sebotol si kakak syg terlelap lagiks.. bersambunglah episod menunggu kami...tunggu lagiks.tapi si kecit tomey dah di bawak balik oleh mak..sbb sian kat dia.kena tnggu lame terpakse antar pulang!
dlm kui 3.30ptg,si kakak syg dibenarkan balik..si kakak syg pown dh mula menunjukkan perkembangan positif sbb dah leh menyusu & senyum..lega ati ummi & abi syg tgk kakak ok!
sampai umah pown si kakak syg masih lagi menghabiskan sisa2 kesan bius..td0 sesajo~~
pas bangun td0 tue nmpk si kakak syg dah semakin ok....
syukur kepada ALLAH S.W.T sbb semuanya berjalan dgn lancar..terima kasih Ya Allah sbb mempermudahkan segalanya...
mudah2an Intan Afrina adek yg duk sebelah katil si kakak syg tue selamat..semlm disebabkn kes ibu dia bgtaw doctor yg anak2 dia batuk anaknye telah dimasukkan ke ICU sbb xleh menjalani pembedahan.dia terbatuk selepas ditd0kan..(lebih kurang cmtu ar ctenyer)
sudahnyer terpakse tolak ke ICU sbb nk masuk antibiotik secepat yg mungkin sbb xmau kuman merebak ke dlm bdn...arap2 adek intan afrina sehat2 selalu yerw syg...

mase ni si kakak syg baru pas minum susu
tomey x si kakak syg rongak ?

si kecit tomey sedap tdo sbb aircond..
huh~~selesa!

terjungkit kn mulut si kakak syg ..
tepi mulut dia ade luka sket..
maafkan ummi syg!!

mase nie dia nanges sbb dah terasa sakit ..
sedeyh ummi tgk kakak cmni syg~~

no komen!!

2 comments:

sya said...

kenapa gigi kakak sampai kena operate tu?
risau nya..
tak pe kakak, nanti besar, tumbuh gigi lagi cantik ye..

mrS May said...

operate buang gg jerk ..
akan tumbuh balik tp lmbt sket sbb gg kekal kan ?
xper .....bile xde gg nie nmpk makin shumell laks!
doakan kakak sht yer ?

Post a Comment

**happy family**

**happy family**