Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, August 23, 2011

shopping raye kat game Alamanda .. boleh?


As salam ...

niat dari umah .. "nak bawak nenek & emak shopping2 abeskan voucher kat Parkson's Alamanda.
dari kui 8.30mlm smpai ar Parkson's t0t0p xde perw yg menarik minat ..aku mmgxde nak cari perw2 sbb aku nak shopping ngan en.somi terchenta!makanya aku mmg xde pilih aper2.
cuma niat bwk emak & nenek jerw...teman2 nenek pilih baju2 yg agak berkenan di ati..
tetapi!!!hampa...sbb xde 1 pown baju yg nenek berkenan..de jerw yg xkena pada pandangan mata dia..leher besar lerw!kain panjang ar!baju jarang ar!de kolar lerw!bunga xcantik lerw!
sian nenek ...kadang2 aku pown xpaham..mungkin sowk2 aku dah tua pown aku akan rase cmtu.sumenyer serba xkena dgn bdn..hurm~~lumrah dunia!tapi aku tetap cuba maniskan muka ikut jerw kehendak nenek..org kate,,kite nie makin tua makin sensitif.sbb tue aku klu leh xnk langsung emak & nenek terasa ati dgn cara aku...aku sgt nk membahagiakan dorg.wlupown kadang2 aku rse xmampu sbb kesabaran aku terlalu terhad.tabik spring pada insan2 yg sgt sbr melayani karenah ibu yg telah tua & uzur..siyes aku tabik korang..harap2 aku juga akan jd anak yg begitu & aku akan pastikan emak aku nanti aku sendiri yg menjaganyer... amin~~ =)
duk pusing2 dlm Parkson's de jugak lah barang yg emak & nenek dpt cari walau xbanyak.
emak dpt beli kasut disamping adik dpt sepasang kasut & 2 helai jeans.nenek plak asalnyer nk baju alih2 xde yg berkenan ..dpt jugak sepasang kasut,bedak& shampoo badan...ok ar dr xde.
janji nk gi len hari laks sbb lom jumpe yg berkenan..ritu dah gi Parkson's Metro Kajang pown xde yg berkenan.mungkin pasni aku kena bwk gi tempat len laks...ok nenek?? =)
kuar2 dari Parkson's si kakak syg dah rengek2 nk men game..ni lah mslhnyer kalu aku dah smpai Alamanda...sbb dah bese sgt dtg jerw Alamanda mesti nk men game..bapak dia punyer pasai..aduiiiyaiii!!
makanye sbb de mr.huB dia pastinyer ikut jerw kehendak puteri kesayangan dia tue.bawak ar jugak.klu dah smpai kt game tue kalu leh sume permainan yg ade dia nk try..dedolu2 kalu dtg de boss game tue dia mesti bagi si kakak syg token free...sgt byk!tp sejak2 nie kami dtg dia xpernah ade.dimana kah dikau???nk token FREE!!!mahal seyh token dia kalu nk men sume game.leh kopak aku!tp kiter nie sbg ibubapa kalu leh xmo hampakan permintaan anak2 rite?kalu leh perw yg dia sebut tue nk tunaikan...tp berpada2 org tua2 kate..katelah itu permintaan akhir dia tp kite xtaw dan kiter xmo tunaikan xke ralat kiter???aku pk tue jerw.sbb tu aku sgt2 nk membahagiakan org2 terdekat2 aku..cuma kadang2 tue mulut bisisng ar gak...tp pe slhnye sekali-sekala kite ikut kehendak dorg kn?
si kecit tomey nanges nak nek ini kete sbb tgk kakak dia nek kuda!
muka dia sebijik aku..yekerw??
yg fenting...rambut dia curl!! i liiioke~~

si kakak syg berbaju kurung..sendiri pilih baju seyhhh!!
comel sgt...mlm tue mmg kami bersempoi2an...ayat~~xleh blah!

men tembak2 itik..bkn si kakak syg jerw suke..ummi pown joint jugak! =P

makanye malam tue sbb ikut kehendak anak2,,kami ber'shopping' ar kat game lepas xjumpe perw yg berkenan di ati nenek & emak.mase kt game tue mak & nenek dah ngantuk tp still leh senyum..tQ emak & nenek...syg sgt kat kamu...love u forever!! (>.<)
emak & nenek saye yg sgt sporting ...

adik & emak ...
eh..eh..emak dah td0..jom balilk!! =)

cegu suke td0,,ari2 cegu td0!!!

As salam ...

siap sudah 1 jenis kueh raye tok raye tahun nie.mlm td aku bertungkus-lumus menyiapkan kueh peberet emak kt umah nenek..sebbek de mokcik kesayangan aku,Cik Ana sudi membantu ..
kami wat kueh dahlia,,separuh org kenal kueh tue dgn name kueh semperit..emak aku sgt suke itu kueh!peberet katenyer...makanye kueh 1st aku adalah peberet emak..insyaAllah klu jadi mlm nie 1 jenis lagiks kueh akan kami wat.. =)
sowi awal2 sbb pic mase tgh proses kueh xdo ...mmg aku xhengat!duk kelengkung~kelengkang menyiapkan&membakar kueh..alih2 dah siap kueh duk balang..baru tetibe!!aduuiiiyaiiii~~~ lupe amek pic lorh!!tp siyes xtipu mmg aku dah buat kueh tue...
janji ngan Cik Ana pas berbuka tr0s nk berdesup ke umah nenek..alih2 kui 9mlm gak kami smpei..sbbnyer mak kate kemalasan telah melanda slps berbuka..mcm2 alasan mak bagi..
  1. "gi esok ar teh!!ko balik kije kiter tr0s gi"..
mn leh emakku syg...balik kije kang sibuk kat dapur laks..nk msk tok berbuka .. =)
  1. "wat kueh memlm nie kang kui bape nk siap?sok ko nk kije"
sama jgk emakku syg..drpd melanguk jerw umah mak xde wtpe sementara
tunggu mr.huB sayep balik kije kn elok kiter gi wat kueh .. =)
  1. "kang abah balik,kiter xde kt umah"
oWhh..emakku syg~~abah dh bgtaw ateh..ini mlm dia balik kui 11mlm..so,,,
kiter akan pulang seawal yg mungkin... =)

akhirnyer dgn jwpn2 bernas yg aku bg emak pown bersetuju gi jugak kui 9mlm tue..dan seperti yg dijanji kueh pown siap sebelum mr.huB balik..sampei2 umah abah baru jerw smpai umah.
memula aku smpai jerw umah nenek ,,,aku de terpandang sesusuk tubuh tgh td0 kat sofa sambil bertudung...intai2 punyer intai rope2nyerw~~org tue adalah anak ke-2 Cik Ana atau lebih dikenali sbg kakak dlm family kami...aku pown peliks!pekehalnyer minah tue td0 sambil bertudung...nak taw sbb perw??
seperti kate mokcik aku...pas berbuka tue,,kakak icha tue sgt sewonok sbb dgr aku nk dtg wat kueh...smbil2 menunggu tue dia dok men cegu2 ngan 2 org lagi adik dia...tgh dok sedap2 men cegu2 tue tetibe adik dia dah soksek2 sengsorg sbb si kakak icha nie dh tertd0...
dia mmg sgt senang td0...letak jerw kepala,,bummmm tr0s lelap!mmg kelakar towl~~ =D
tgh2 men cegu2 leh td0...btui2 kena cam citer P.Ramlee dolu2.
cegu suke main bola..
ari2 cegu td0...jom kiter main!!!! =)
yg nie aku xtipu sbb aku de snap pic dia tgh td0 dgn tudung...sgt ustazah ok dia td0 sambil bertudung.
kepada kakak icha....nie ateh de save ko punyer cerite dlm ateh punyer belog,,andai ko dah bsr nnt & terbaca ini belog..ko ketawa ar sengsorg,,..sbb ni afr kenangan yg ko cipta mase kecik2..
nama sayep naresha..
panggil sayep kakak icha..
sy budak gomok yg suke td0..
pas mkn jerw sayep td0!! =P

Thursday, August 18, 2011

berjaya TANPA gagal =P

As salam ...

arini aku sgt hepi...teramat ar hepi!sbbnyer aku dah berjaya menyarungkan balik jeans lame *iaitu yg aku beli b4 aku kawen lagiks..mase pas bersalin si kakak syg aku try sarung itu suar lah.. sgt sedeyh sbb sebelah kaki aku pown xleh masuk suar tue..korg bayangkan bsr mn aku smpaikan sebelah kaki aku pown xmelepasi itu suar .. mmg sedeyh! =(
aku pown trima hakikat yg aku dah semakin gebu *ececeh xmo ckp gemuk tue!..dan dgn relanyer aku mengemaskini sume pakaian2 yg xleh dipakai masuk beg sbb nak sedekah kat adik aku. mase tue lagiks satu saat paling sedeyh harus aku tempuh ..nak melepaskan baju2 aku yg sgt byk xleh muat ngan bdn aku yg dah semakin gebu *skali lagisk!tsk tsk~~
aku pown lipat2 sume jeans2 yg mmg kompom2 xmuat ngan aku mase tue.sambil2 lipat2 tue masih wat gak tapisan2..sambil lipat aku try pakai & catwalk depan mr.huB...pastu mntk komen. samada ok lg / x baju&suar yg aku pakai tue..dan kebanyakan nyer mr.huB kate~~
"bagi jerw ar kat adik .."
itu bermakna mmg baju&suar lame aku tue mmg xseswai dipakai oleh aku ar kn?? klu ko sedeyh x?? =(
time aku try jeans yg sgt2 aku syg..aku try pakai..nah ko!!!sebelah kaki pown xmuat..pekejadahnyer??aku dah mula nk nanges time tue ...dgn perasaan sedeyh bwk suar tue depan mr.huB smbil wat ayat2 sedeyh+mntk simpati ..
"bie...suar nie dah xmuat.nak masuk sebelah kaki pown dah xmuat,syg gemuk kerw?"

"mn de syg gemuk...xper,,nnt kiter beli suar len erk?"

"bistue suar nie pon nk bg kat adik kerw?"

"syg rse??suar tue kn syg yg beli n paling syg sayang.."

"tu ar!!"

"camtu,,syg simpan jerw suar nie,klu sowk2 leh pakai xde ar nyesal sbb dah bg kat adik"

'xde mknenyer syg leh pakai balik suar nie bie...nk masuk sebelah kaki pon xlepas"

"simpan jer ar.." =)

"ok!"
dan arini..sbb dgr ckp mr.huB aku xmenyesal..klu ar aku sedekah gak suar tue kt adik...kompom2 aku buruk siku sbb aku pasti akan amek balik suar tue klu adik jage elok pulak ar kan.. ?sbb dia xpandai jage brg..kui3!!
baru2 nie aku saje jerw try suar tue sbb kemas2 almari baju aku nmpk suar tue terperok jerw lam almari...dgn perasaan xde ar mengharap sgt yg aku leh sarung suar tue aku pown try.. dan sgt2 hepi bile suar tue berjaya melepasi bhgn punggung dan boleh dikancing..perghhh! cam xcaye beb.....aku leh pakai balik suar tue..mlm tue aku gi jln2 Alamanda pakai itu suar lah! mr.huB naik2 Parkson pas abes kije tgk suar yg aku pakai tr0s senyum2 kambing *bekkkkk!!
malu sayep~~~ =P
persoklannyer ... kurus kerw aku??sbb aku xrse yg aku kurus!! =) cenggane tu?? siyesli aku xrse aku kurus sbb asik nk melantak jerw...mungkin btoi kate Ceeramoon sbb 2 ari lepas aku de bace entri dia 49.5 adalah pencapaian terbaik.."ini sume berkat breastfeeding"
alhamdulillah smpai skang aku still nyusukan si kecit tomey & disebabkan tue jugak kowt aku berjaya sarung balik jeans aku tue...tQ Allah!!! aku rase sgt hepi~~~

Tuesday, August 16, 2011

si kecit tomey dah pandai =D


As salam ...

rini genap usia si kecit tomey 11bulan,1minggu,5ari...xlame lagi dah nk setahun.!sekejap jerw rse.
Rase cm baru semlm berusaha mengeluarkan seorg bayi pompuan comel nie bln pose yg lepas.
Umat Islam tgh berpose menanti kedatangan Raya lahir laks seorg bayi comel yg diberi nama NAJLA NUR HIDAYAH ..makanyer ummi nyer terpakse berpantang di kala manusia sekalian menikmati juadah raya yg sgt enak..perghhh!!!dgn itu~~~raya tahun ini...adalah milik beta... hahahahahahaha*gelak syaiton!
mmg btol kata org ..adik kecik klu lahir de sorg kakak/abg mmg cepat pandai dari kakak/abg d0lu2..aku xnafikan.sbb mase si kakak syg dedulu dia sengsorg..sgt manja!jln pown lambat jerw..mse um0 dia 1thn 2bln baru si kakak syg pandai jln. klu letak kat satu tmpt main kat stu lerw dia main asalkan ummi xgi ja0h...berlainan sgt ngan si kecit tomey...celik2 mate nmpk muka kakak..makanye per jerw yg kakak buat mesti dia nk try.. =)
kepandaian si kecit tomey sehingga skang ..
  1. bile org sebut "bisik" jerw,,xsemena2 dia sua telinga dia kt mulut kiter..pastu dia plak soksek2 ckp seselow kunun2 tgh berbisik.. *tomey rse nk geget!!
  2. mandi d0lu2 nk berenang lam besen tp sejak 2menjak nie berperangai laks mandi sambil nk berdukung ngan ummi..sudahnyerw dgn ummi2 skali mandi sbb klu dh siram dia dlm pelukan xke bsh aku? huh!!sabor jer ar~~dah tue bile nmpk ummi bukak baju xkire lam bilik air pown nk mentetet!! =P aduiiiyaiiii!!!
  3. dah pandai panjat+turun katil,kusi,tilam dll ..even nk turun tilam yg sgt nipis pown dia mesti undur bagi kaki turun d0lu..sweet sgt!
  4. pandai sedut straw since berum0 9bln...giler awal dr kakak dia!tue kater dia cpt bljr.. klu lmbt nnt abes sume Vitagen abes ngan kakak jerw..sbb tue dia berusaha bljr minum pakai straw..dengki nyer pasai!!
  5. suke lanyak baby yg lagiks kecit dr dia..bajet2 yg dia adalah baby yg sgt besar... =P
  6. pantang tgk abi siap2 emcem nk gi kije sbb dia taw abi mesti nek moto punyer!!mule ar ngendeng2 nk ik0t!! =D
  7. paling pantang nmpk makanan..sgt suke mkn! pe jerw sumbat mesti lalu ..xmcm kakak d0lu2 smpai pakse mkn..
  8. td0 siang berbuai...kakak d0lu2 td0 atas tilam jerw..xde buai2!kunun2 sng nk berjln td0 memane..lani kene ajar buai..biar td0 lame sket!
  9. hobi tgk "bekk" yg selalu lalu lalang depan pintu umah aku .tah sape punyer "bekk" xtaw! *umah sayep kn umah kampung,,makanyer ade lah en.bek dan seangkatan..=P
    klu duduk depan pintu dapur jerw mesti si kecit tomey turut "mengembek"... =)
  10. kunun2 berani men kucing,,tapi pegang2 cukup syarat jerw ..pegang sket angkat tgn cm geli2 gitew...pown ade!! =P
  11. sgt susah pakaikan baju...cm ulat cempedak mengelintin bile nk dipakaikan baju..tsk tsk!
  12. sgt lasak...xduk diam!ummi rse dh kurus sejak lahirkan dia sbb asik nk kena berlari jerw kejar dia kehulu-kehilir...de bagusnyer kn?klu x ummi makin mengembang memanjang!
  13. sgt suke menggeget...pe yg dia dpt sua kt mulut sume dia nk geget..geget sakit laks tue..si kakak syg ded0lu xpandai pown nk geget2 nie.siap2 leh pakse2 si kakak syg geget sbb dia geget langsung xsakit..dgn si kecit tomey jgn berani2 sua jari kt mulut dia..leh nanges beb!
  14. kuku dia walau dah potong pong still berbisa tajamnyer cm kuku kucing...peliks kn? asik nk mencekau jerw~~ =)
  15. sensitip bile ummi nk torek idung dia....nape erk??
dah ar..letih pikir lagiks..sowk klu de yg terbaru update yerw...tp dia mmg sgt cepat pandai.
pandai meniru...hai lah anak....!comel sgt~~

Alhamdulillah ... =)


As salam ..

Alhamdulillah kesihatan si kakak syg bertambah baik selepas buat pembedahan kecil buang gigi2 rosak dia tempoh ari..ari pertama jerw si kakak syg agak takut2 sket nk mkn..ari kedua pantang~~ pantang nampak!!selera mkn dia memuncak2 smpai ke ari nie. pe jerw org mkn sume dia nk rse.
syukur sgt sbb dia sihat ...mengikut kata doktor,,kebiasaannyer budak um02 si kakak syg nie slps operation amek mase sket nk baik dan amek mase boleh mkn spt bese.tp si kakak syg aku tgk cm org xsaket..
selera mkn dia pown bertambah2 pas wat operation tue..org berbuke pose dia pown duk skali berbuke..org dah settle buke nk solat dia masih kt table duk mkn lagiks! =)
paling xtahan ..klu dia mkn sumthing yg memerlukan kekuatan gigi..sian sgt!sbb mase operation tue sebyk 8btg gigi rosak telah dibuang...4btg gigi atas bhgn hadapan dan 4 lagi gigi geraham.. *cenggane nk mkn cenggitu ?.. mr.huB terperasan gigi geraham paling blkng yg tempat tuk kiter mengunyah tue doktor cm ganti dgn gigi silver..bkn emas! memula aku hengat doc juz tampal gigi tue,,belek punyer belek rope2nyer mmg gigi cm gigi emas tue cuma bezanyer kaler silver .. peliks !! nnt appointment akan dtg aku tnyer doc sbb mase ritu xterperasan nk tnyer..siap2 operation tr0s balik.
cite pasal mkn,,sian taw bile tgk si kakak syg mkn tanpe gigi hadapan...cuma menggunakan 2btg gigi taring yg sgt tajam.. *ko mampu??pe pown makanan yg memerlukan gigitan dia cuma guna gigi taring jerw...sian kn?tapi aku bangga sgt sbb si kakak syg sgt berdikari . aku de offer tuk cubitkan makanan dia..korg taw pe dia jwb?

"kakak pandai ar ummi!!"

yerw syg!!ummi taw kakak sgt pandai..kakak xm0 susahkan ummi kan syg?wlupon aku tgk sgt ssh tuk dia gigit makanan tersebut terutamanye makanan kegemaran dia iaitu ayam tp dia tetap berusaha dgn sendirinyer..ummi bangga syg!!!
sesekali bile aku terpandang wajah si kakak syg tanpe gigi aku tersenyum sndiri sambil berkata .
"comel gaks kakak xde gigi kn??"pastu si kakak syg malu2 kucing~~ngeh3
mmg comel ....bile dia senyum cume nmpk 2btg gigi taring jerw!tapi kan gigi taring si kakak syg siyes tajam..sbb tue kami panggil dia kakak anak mak.si kakak syg sgt suke tgk citer hantu mak limah balik umah ...dia akan mula nanges bile aku panggil dia anak mak! sbb dia kate wawa bkn anak mak ar~~wawa anak ummi!! so sweet~~ =)
de jugak yg bertanyer xsian kerw cabut gigi dia seawal nie?sian mmg sian.sian sgt!!xsanggup tgk dia menanggung sakit.tapi lagi xsanggup tgk dia menanggung sakit gigi berharian2..memula kena dulu dia demam sbb gusi dia berdarah .makan&minum pown xterdaya..tp pe leh aku wat?
skang bile tgk keadaan dia yg sgt berani+tabah+berdikari,,aku xrse menyesal wat keputusan buang gigi rosak dia. mmg gigi tue akan lmbt tumbuh sbb gigi yg bakal tumbuh tue adalah gigi kekal ..xper!!wawa jgn risau yerw syg ...biar ar wawa xcomel di pandangan mata org len yg penting NAJWA NUR QISTINA tetap comel di pandangan mata ummi&abi juger org2 yg selalu menyayangi kamu syg!
sendiri pakai bedak cmni lerw hasilnyer!!!
=)
love u more
~ummi~

Thursday, August 4, 2011

hancur hatiku =,(

As salam ...

atas sebab2 tertentu ...aku xleh nk terlampau bercerita rase ati dlm belog ini .
cukup sekadar aku berkongsi perasaan dgn shabat2 handai...sesungguhnya di saat ini aku tersgt ar sedeyh..
Ya Allah Ya Tuhanku
Engkau ampunkanlah dosa2ku Ya Allah
berilah aku kekuatan mengharungi ujian Mu
berilah aku kegagahan menghadapi cabaran Mu
sesungguhnya aku hambaMu yg lemah
terima segala ujianMu Ya Allah!!!

Wednesday, August 3, 2011

sudah selamat !

As salam ...

isnin yg lepas,,bertarikh 01 ogos 2011 tepat jam 7.30 pagi si kakak syg telah menjalani pembedahan kecil utk membuang gigi rosak...sebanyak 8batang gigi iaitu gigi depan bhgn atas dan juga gigi geraham telah dibuang atas sbb rosak...
mlm tue si kakak syg dinasihatkan berpose bermula jam 12.30 mlm..sedeyh aku tgk dia!bese mlm menyusu berbotol2...mlm tue tdo dlm kelaparan sbb xleh mkn&minum..pagi tue aku & mr.huB sahur pon dia xleh diberi mkn & minum..sebbek dia td0 lagiks time tue..pas sahur aku kejut si kakak syg ajak mandi...sgt baik perangai dia mase tue..xde meragam2 seperti selalu.
masuk bilik air mandi2 cm bese,,sambil ckp.."ummi,,wawa pose kn?"
yerw syg!!!wawa pose dan ummi bangga dgn wawa sbb wawa tahan ...ummi mntk maaf sbb ummi xbg wawa mkn & minum mse tue sbb wawa kena pose smpai selesai sumenyer.
sesampai kat sepital pas register berbagai tibe mase masuk ward Day Care sepital serdang.
memula nk pakai baju sepital tue muka si kakak syg dh len cm xmau!!tp pas pujuk baru dia hokey sket ..alhamdulillah,,si kakak syg xperlu tunggu lame tuk masuk dewan bedah sbb si kakak syg org 1'st yg dipanggil..masuk2 dewan bedah tue aku yg menggeletar..si kakak syg rileks jerw duk berborak2 ngan nurse2 yg ado~~doctor2 yg de dlm dewan bedah pown sume sgt baik & pandai pujuk si kakak syg..dok layan berborak dari mula dia dibaringkan atas katil smpai ar dia tertd0.pas jerw tertd0,,aku diarahkan kuar ...proses pembedahan tue amik mase around sejam 15minit..so,,aku pown amek keputusan balik umah jap nak amek kain baju dia sume..
ngam2 aku smpai balik sepital,,nurse panggil nama aku suh masuk dewan bedah gi kat si kakak syg.masuk2 jerw aku dgr si kakak syg dh nanges2 duk panggil ummi ... ummi ... ummi ...
sedeyh sgt dgr dia menanges2 cmtue...maafkan ummi syg!!
sesampei jerw aku kt si kakak syg,,dia trus diam.pastu terlelap balik sbb kesan bius xilang lagiks..dekat setgh jam jugak aku melanguk tepi si kakak syg tggu dia towl2 sedar..dia sedar2 jerw kena tolak masuk ward Day Care balik..abi ngan baby dia dah setia menunggu kt katil.
kuar2 dari dewan bedah tue sempat jugak si kakak syg bye2 & flying kiss nurse2 dlm tue..mase tue mungkin sbb kesan bius masih ade.letak jerw atas katil kat wad Day Care si kakak syg terlelap balik... xlame pastu tersedar jerw dr td0,,tetibe si kakak syg menanges xbenti2..mase tue aku agak kesan bius dah ilang & si kakak syg dah mula terasa sakit..sian dia!!si kakak syg sakit ummi jugak terasa peritnye syg~~xsanggup aku tgk dia meronta2 menahan sakit..
sbbkan keadaan dia cmtu nurse bagi ubat demam sbb takut dia demam menahan sakit.
pas jerw mkn ubat demam tue trus dia mntk susu...bersyukur aku ke hadrat Ilahi bile tgk si kakak syg dah mula nk minum susu..pas minum susu sebotol si kakak syg terlelap lagiks.. bersambunglah episod menunggu kami...tunggu lagiks.tapi si kecit tomey dah di bawak balik oleh mak..sbb sian kat dia.kena tnggu lame terpakse antar pulang!
dlm kui 3.30ptg,si kakak syg dibenarkan balik..si kakak syg pown dh mula menunjukkan perkembangan positif sbb dah leh menyusu & senyum..lega ati ummi & abi syg tgk kakak ok!
sampai umah pown si kakak syg masih lagi menghabiskan sisa2 kesan bius..td0 sesajo~~
pas bangun td0 tue nmpk si kakak syg dah semakin ok....
syukur kepada ALLAH S.W.T sbb semuanya berjalan dgn lancar..terima kasih Ya Allah sbb mempermudahkan segalanya...
mudah2an Intan Afrina adek yg duk sebelah katil si kakak syg tue selamat..semlm disebabkn kes ibu dia bgtaw doctor yg anak2 dia batuk anaknye telah dimasukkan ke ICU sbb xleh menjalani pembedahan.dia terbatuk selepas ditd0kan..(lebih kurang cmtu ar ctenyer)
sudahnyer terpakse tolak ke ICU sbb nk masuk antibiotik secepat yg mungkin sbb xmau kuman merebak ke dlm bdn...arap2 adek intan afrina sehat2 selalu yerw syg...

mase ni si kakak syg baru pas minum susu
tomey x si kakak syg rongak ?

si kecit tomey sedap tdo sbb aircond..
huh~~selesa!

terjungkit kn mulut si kakak syg ..
tepi mulut dia ade luka sket..
maafkan ummi syg!!

mase nie dia nanges sbb dah terasa sakit ..
sedeyh ummi tgk kakak cmni syg~~

no komen!!

slmt berpose =)

As salam...

arap lom terlambat tuk aku ucap selamat datang ramadhan..dan juga selamat berpuasa kepada semua muslimin&muslimat seluruh dunia..cehhhh!!~~mcm ar seluruh dunia bace belog aku~~
kepada kengkawan sayep yg rajin melewati belog sy ini...
selamat menyambut ramadhan Al-mubarak
pose jgn xpose

**happy family**

**happy family**