Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, May 27, 2011

aku yg dlm dilema @_@

As slm...

mse tgh tggu mr.huB semlm aku sempat berborak² kosong ngan en.bos mr.huB..ekseli,,aku mmg sgt kenal ngan en.bos itu..selama ni aku xpernah pown terpikir tetibe pas borak ngan dia tue balik² trus aku berpikir smpai pecah kepala hotak jiran sebelah umah aku...percaya??
sila jgn percaya!!!tok pengetahuan sume waktu kije aku yg ado ni adalah sgt singkat..masuk kui7.30 a.m tp smpai kui8 a.m balik kui2.30 p.m kengkadang kui2 p.m dah wakabuttttt!!klu ikut time kije,,xleh rehat..kije non-stop tetapi kami staff kami ar bos.
mamfos klu kenyataan ini dibaca oleh org² yg berkenaan
leh kena pecat shayerrr☺☺☺
en.bos tue kate ngan aku "nape ko xwat part time?"owhhhh abg,,idea engko itu sgt beshhhh!!
tapi bila pikir balik mcm² persoklan yg muncul kat pale hotak aku nih..antaranyer~~

  1. xpe kerw tggl anak² dr pg smpai mlm cenggitu??? de juge kengkwn aku yg wat cmni tp hokeyyy je!!ke aku sgt sorg jerw yg xtaw nk bg mase??aissshhhhhh~~

  2. nak kerw mak aku jage puteri² aku disaat aku gi kije mlm?? sbb mak aku pernah ckp yg dia xlarat nk jage mlm sbb bila jarum jam smpai je kat angka 8 keatas mak dh mula ngantuk..

  3. berdaya kerw aku nak wat 2 kije dlm 1 masa?? demi mu DUIT..hik²...skang ni sume pown nk pakai duit kn?

  4. bagi kerw mr.huB klu aku nk kije?? 4 sure dia kena setuju..tp klu dia xbg mknenyer aku kena ikut lah kan??dia kn laki!!!
mesti korg tertanye² nape aku nk sgt wat part time ni kn??

  1. aku nak meningkatkan kewangan kami sekeluarga... bkn mknenye skang ni xcukup/laki aku xbertanggungjawab hokeyyy...skang ni mmg cukup tp klu leh nak lebih dr cukup..skang ni pon sume brg dh nek rege...xslhkn klu aku nak wat da beshhh 4 my family..?

  2. aku rse aku berdaya.... selagi sihat tubuh bdn ni aku rse aku sgt berdaya tok berkorban ape saje 4 my daughters rite???aku sgt rse bertanggungjawab tok wat ape saje asalkan mereka xrse susah..hik² kenyataan mcm lerw susah-sesusahnyer....KESIAN!!!

  3. aku teringin nak try pe yg org len wat... ramai jugak kengkwn aku yg dah wat cuma aku jerw yg xpernah wat..tgk mereka xde ar sengkek mn pon mungkin mmg dh jenis xreti duk diam mcm haku kn?? lagipon sesaje nk try..mr.huB kate klu aku rse nak wat..buat lah!!sok dh xlarat benti ar..en.bos dia kan xkisah sbb aku de share kt situ...hikhikhik♥♥♥♥♥

  4. agak² klu aku sibuk cenggitu,,aku leh kurus x???? sbb utama ko!!!!kerhkerhkerh~~
pe pendapat korang??korang rse boleh kerw aku wat cmtu setelah dipikir masak-semasaknye??aku taw anak² tue perlukan perhatian lebih dari ummi kn??tapi aku wat sume ni pown tuk mereka..mcm yg pernah aku bgtaw dulu aku mmg de niat nak de bisnes sndiri b4 aku 30++...aku nak mula belajar menjahit dari skang..itu sbbnyer aku kena de modal sblm aku nak berbisnes kn??bkn setakat kije part time sajo hokeyyy..cdgn aku sabtu&ahad adalah ari aku belajar menjahit ngan kak zura....aku akan pastikan walau sesibuk mana pown aku xakan abaikan kebajikan anak² kesayangan aku...aku percaya anak² aku pown xakan rase terabai sbb yg jage mereka pown bkn org len..nenek mereka jugak!!aku akan pastikan aku tetap ade mase tuk kedua² puteri aku tu. percaya ar syg² ummi..per yg ummi buat ini adalah tuk kamu² juga....ummi sgt mengharapkan pengertian kamu-kamu~~~termasuk nani dan juga abi!!!

Monday, May 23, 2011

3minggu lagi..... =)





as salam....
ni ar budak besar yg nak sambut ri jadi yg ke-3 tue...

ekceli,,,3minggu lagi adalah tarikh bagi puteri sulung aku utk meningkat lagi 1 tangga umur..
sejak dari bulan lepas lg si kakak syg dah sibuk mintak kek...cam taw2 jerw dah dekat masa tuk dia potong kek...tapi aku sendiri pon excited & tgh pening memikirkan besday si kakak syg yg makin hampir..pe erk nak wat??tema pe erk??kek mcm mn erk nak beli??baju ape erk dia nak pakai nnt??sume bermain2 dalam kotak pemikiran aku!!planning aku pown xde ar nak wat bsr2 cam dolu..mase umo setahun dia mmg grand sket..sbb mase tue agak terlebeyh "ber'uang" cket..
skang ni pepaham je ar..si kakak syg dah ade adik si kecit tomey...kena pikir jugak kn??
argghhhh..pe saje lah yg aku bebelkan nie..sbnrnye aku tgh pk pe nak wat on 18/06 tu nnt kan?
besday si kakak syg sebenarnyer 13/06 tetapi 13/06 jatuh pada ari isnin,,,makanya tunda pada ri sabtu dptlah tarikh 18/06...dan nak dijadikan citer ...KEBETULAN pulak pada 18/06 adalah ari jadi adik sedara aku "tia"...nama je adik sedara tapi umo baya anak aku..hahahahaha!!!

mak dia gatai nak bersalin sama2 aku..kui3~~~dipendekkan cite lagi...mokcik kesayangan aku nak celebrate sesame..patut/x???bagi aku boleh jerw!!sekurang2nyer leh cut bajet kn??tapi aku perlu pendapat org len gak..de sesape sudi bg pendapat x kat aku??he3!!"de kerw org bace ini belog??" kata ku didalam at...hik3~~

p/s:itu jer nak share..aku tgh pening!!!nak pendapat......

Friday, May 20, 2011

story without pic!!!

as slm....

tang2 tajuk aku dah trus terang xdo picture..terserah ar org nak baca or idak..tp mood berposing mmg xdo sejak si kecit tomey aku kurang sihat..semlm aku cuti dgn sndirinyer lagi!!!sbb mcm yg dah aku katakan td "si kecit tomey aku masih lg memerlukan aku sentiasa disisinyer"....
semalam adelah ri ke-6 si kecit tomey demam sejak bulan lepas...demam on/off...aku pown xtaw pe istilah yg aku pakai tue..tp mmg dia demam pastu bek 2-3 ari pastu demam lagiks..hingga ke rini..puncenyer mase memula masuk umur 6bln ritu dia demam sbb tumbuh 2btg gigi bawah..
maunye xdemam,,sekali tumbuh xmo satu2..trus nak dua jerw...xlama pastu dia demam lagi..
tgh duk huru-hara kehulu-kehilir mencari kelinik yg bersesuaian dgn si kecit tomey tetibe aku terperasan ropenye si kecit tomey tumbuh lagi 2btg gigi taring laks..sgt ar pelik!sbb bese org tumbuh gigi depan lu,,dia tumbuh taring dulu laks..pesen apakah??
dan bln 5 nie dia demam tuk kesekian kalinyer ....kali nie mmg wat aku riso sesangat sbb demam dia sgt tggi..tiap kali gi kelinik mesti cocok munT_T dia...sian syg ummi~~
semlm sbb demam dia masih lagi di tahap tggi aku wat keputusan try laks kelinik Borhan kat area kajang..mokcik aku yg bgtaw anak dia mkn ubat kelinik tue hokey!!sesampei depan kelinik tue leh dia tolis "TUTUP"...pastu mr.huB masuk kelinik tue leh laks dia kate nak beli obat leh... nak tggu doc kui 8mlm...hamikkkkaw~~~xkn aku nk tggu smpai 8mlm kn??
kebetulan depan kelinik Borhan de Poliklinik Zul&Rakan2..tp doc yg serve kat ctu doc Mariam..
aku n mr.huB pernah g kelinik tue..kenyataan doc Mariam bg sgt wat aku takut...siyes doc tue wat jantung aku berhenti berdegup...mase dia check si kecit tomey dia de tnye aku...
doc : kat umah de sesape merokok kerw??
aku : husband sy mmg merokok doc tp dia xpernah merokok lam umah/depan anak2..
doc : klu awk g kije sape jage bby??
aku : mak sy...
doc : sepatutnye if dia duk ngan mak awk dia xsakit cmni...
uishhhh..kejamnye kenyataan dia..aku diam je ar...tp dlm at berkata...
"klu dh nak sakit doc...bkn kire duk ngan mak sndri pown leh sakit.."
doc tue kate dia bg surat refer pd sepital..aku kena bwk anak aku trus ke sepital dgn segera...
katanye dia dgr de bunyi lendir dlm peparu si kecit tomey...dushhhhh!!mase dia ckp cmtu kat aku...ondaway balik tue at trus berdoa semoga si kecit tomey dijauhi segala kemungkinan..aku rela mengambil tempat si kecit tomey sekiranya itu yg ditetapkan...ati ibu.xde ibu sanggup dgr anak yg dikandung sakit..rite??
anta si kakak syg balik umah trus bergegas ke sepital putrajaya..wlupon de surat tp proses menunggu tetap serupa juge!xde keistimewaan hokey!!!pas 3jam menunggu dgn sbrnyer..akhirnyer dpt juge jumper doc...alih2 lega ati aku pas doc tue kata dia tgk xde perw2 yg perlu aku riso sbb dia xdgr pe2 pon seperti yg di dakwa oleh doc Mariam tue...aku jd kompius seketika..nape lain doc lain kenyataannyer??mn satu yg kiter kena dgr??tp disebabkan xmo merisokan diri sendiri aku terima kenyataan doc sepital putrajaya...dia bg ubat yg sgt byk..
makanye operasi memberi mkn ubat kpd si kecit tomey perlulah lebih keras..sbb dia sgt susah bukak mulut tuk terima ubat2!!haishhhhhh....
abah aku laks sekijap2 kol tnye keadaan cucu dia tue...tu lah atok kn??dgn anak2sendiri xpernah nk tunjuk kasih syg..tp bile tiba masa de cucu sgt ar penyayang..pe saja tuk cucu..
tp pe2 pon we luv u abah...ahaks tetibe!!mood membodek...balik2 dari sepital aku baru terperasan lagiks..patut ar demam!!tumbuh lagi 2btg gigi depan...ropenye!!!
lom abes sakit tumbuh gigi dan tumbuh lagiks...hurm sian anak ummi tapi xpe yg penting si kecit tomey dah meragam lagiks pas mam obat yg diberi dan Alhamdulillah and thanks to Allah sbb benda yg aku pikir dijauhi...tue lerw masalah aku..
aku seorang yg mudah gelabah bile bab anak2...sgt!!cenggane aku nk ubah supaya jd org yg rileks dan xmudah panik??
dan melegakan ati aku mlm td si kecit tomey tdo dgn lenanya xseperti mlm2 sebelum nie..
tdo yg terganggu dgn batuk dan sumbat idung...semoga sembuh itu segera dtg dan cepatlah pergi segala sakit supaya kami leh idup lebih ceria..amin~~~

p/s : xsbr nak balik sbb nak polok cium si kecit tomey ngan si kakak syg...owh my luvly gegirl's!!

Thursday, May 12, 2011

sedeyh =(

as slm.....

td balik2 kije trus bwk si kecit tomey gi kelinik lg..agains!!!!bulan nie si kecit tomey asik xsihat jerw....demam+batuk+selsema pastu bek selang bape ari dtg lg batuk+selsema...gi kelinik pastu bek 2-3 ari sowk2 dtg lagi...lumrah kalau dah duk tggl ngan ramai bebudak yg pas sorg,sorg lak sakit...mmg ar si anak2 kesayngan kuh tue duk ngan mak aku mase aku go to work,,tp my sis de duk ngan mak aku dan sekali lg mention kt sini kakak aku tue adalah baby sitter...jaga kanak2 ribena yg ramai...makanye,,,anak2 aku pon dah cam duk kat taska..dulu mase mak jage najwa sengsorang,,kakak lom ade lg kat sini,,duk kat kg incik suami dia...la ni baru balik sini...skang dlm proses menghalau bebudak bujang yg duk umah dia sbb dia nk duk balik umah dia tue...
mase kat kelinik td doc check si kecit tomey...dia kate xperlu sedut gas sbb bunyi paru2 dia normal...so si kecit tomey cuma diberi ubat batuk khas tu batuk memalam ari dan juge ubat selsema yg picit2 kat idung sbb tuk pengetahuan sume si kecit tomey aku sgt susah mkn ubat xmcm kakak syg dia..si kakak syg sgt suker mkn ubat!!
dah alang2 bawak si kecit tomey mak pown tumpang sekaki gi kelinik..masuk rini dah 2ari mak demam..sian pon de time antar anak2 kat umah pepagi sbb aku xleh cuti.. nak mamtik???asik cuti jerw..lok2 SM ipin tue xpernah mrh silap2 kang dipecat nyer aku kang...langsung jadik surirumah sepenuh mase aku..boleh??xmo ar~~sbb aku adalah org yg xbetah duk lama lam umah..panas buntut juge panas segalanye..kalu aku kena jugak duk umah silap2 mr.huB sumpah aku jadik bisu..mau ko???
melalut lak citer aku ni dah...sbnrnye nak cite nape aku sedeyhhh...alih2 dah merapu ke cite hal aku ngan anak2 lak..itulah aku..suke sgt post pasal anak2..bg aku anak2 adalah segalanya.... berbalik pd citer aku yg sbnr,,,selalunye tetiap mlm sementara tggu mr.huB balik dari kije aku mesti lepak kings kat umah mak sambil menonton citer feberet..ondaway balik dari kelinik td aku pown ckp selow2 kunun manja ngan mr.huB..
"bie,,mlm kang syg tggu kat umah mak erk?"
sambung lagiks
"nak tgk mantera anjasmoro ar.."
tetibe mr.huB jwb..tapi ngan sore selow2 dia gak ar...dia pikir aku xdgr agaknyer...sbb mr.huB sememangnyer seboleh2 xmo aku ni tersentap sbb aku kalu sentap mau smpai esok jenuh nak pujuk...tapi dlm selow2 tue pon aku leh tangkap perw yg di ckpkn..
"tgk kat umah xleh kerw?"
nah ko!!!!!mmg sentap gilerw hokey....
majuk2 tetap majuk tapi sblm aku wat en3 nie aku sempat berpikio...nape mr.huB suh aku duk dendiam jerw kat umah...last pikio baru aku dpt jwpnnyerw....
sbb.....----->mr.huB xmo tdo pgnye diganggu....kan cm aku kate selalu aku akan tggu mr.huB balik dari kije kat umah mak...makanye dia kena drive kete dan motor dia kompom2 ar kena tggal umah mak..sowk pepagi lagi aku dah kejut dia sbb nak antar anak2 g umah mak sbb dgn alasan suh amik motor...kalu x nak nek perw g kije??jln kaki....poooodah!!!sbnrnyer bkn xleh antar anak2 sendiri tapi si kakak syg skang tiap kali antar umah mak dia mesti lena...mntk didukung..aku sgt ar xlarat ar nak dukung dia kan?wlupon dia xbsr mn pon..slh kerw aku nak kejut mr.huB pepagi...mentang2 ar dia kije kui 11 am tp patut kerw bgn lelambat??xpatut~~~~
sbb tue ar aku suke kaco tdo dia.....tapi sampai skang aku masih nak majuk lagiks..ni dia lom balik kije lagi..sbb tue aku leh ngomel lelebeyh!!!!i like......hik3

si kecit tomeyy ummi dah besar

as slm...



pejam celik dah 8bln umo si kecit tomey..mcm xcaya jerw.rase sekijap sgt..dah besar dah anak ummi sorang nie...dolu2,,mase lom kawin x tercapai akal pon nk terpikir de anak2 yg shumilll cenggini..tahun berganti tahun,bulan berganti bulan,hari berganti hari...skang aku dah bergelar sorang isteri dan juga sorang ibu kepada dua cahayamata gegirl yg sgt comey...
najla skang dah makin membesar..dah mcm najwa laks aku tgk..eh,,ngape sama lak kn?
mmg ar sama,,dik beradik kn??cop mohor MR.MAY....si kakak syg muka lebih ikut mr.abi dia...tp si kecit tomey lebih ikut ummi dia..iaitu haku lerw..xkn kamuu..kn?
terasa bangga laks...sbb dolu2 mase si kakak syg sorang jerw gi memana sume org tegur..
"eeee...muka dia cm ayah dia ar..xmcm mak dia pon"..hurm~~ok!!!

dan skang..kalu aku dukung najla mesti de yg tegur laks.."ha!!yg ni ikut rope mak dia.."
dlm at jawab...~mmg ar,,bistu xkn nk ikut kamuu..boleh??~sepanjang membesar hingga ke usia 8bln nie aku tgk si kecit tomey lebih aktif dari si kakak syg dolu...
kalu dolu..si kakak syg nie sorg budak yg sgt diam...diam jerw,,org amik xmo...nak lekat jerw kt perut ummi dia yg boyot..si kecit tomey nie laks..de2 mase xkire org,,sume dia leh go on..mulut laks xhengat..pong pang pong pang sepanjang mase..Pa,,pA,,Pa,,,pA..tu ajer!!

lasaknye xpayah ckp..pantang lepas,,,merayap sekeliling umah..dah mcm vakum bergerak.. pe sajoo yg dijumpe sume di sapu sumbat lam mulot..sbb tu dia xleh dilepaskan tanpa pengawasan..satu lg prangai si kecit tomey yg sgt2 wat aku rindu bila aku berjauhan ngan dia adalah....tiap kali aku baring,,,dia merangkak dtg trus cari2 nenen sndiri pastu kalu duduk,,duduk ar dia nyusu..mane dan jerw~~~hik3 rindunyer!!
bab makan xusah kater..pe kiter makan sume kalu leh dia nak juge....lambat bagi bunyi ar warning dia..hurmmmmm~~~sepanjang mase..selagi org xsuap makanan kt mulot dia tue jerw ar bunyik yg kaur dr mulut tomey dia tue....skang nie gak xleh tgk aku/mak aku pakai tudung..mulalah merengek mnta didukung..konon2 de ar org nak bwk dia jenjln kot!!hik3..
tiap ptg jerw dh pandai rengek2 mntk bwk jenjln keliling kampung...dah rse cm ketua kampung lak..asal ptg ronda cari mslh rakyat..hahahahaha
kalu tdo umah mak laks skang dah pandai tunjuk aircond...selagi x on aircond jgn harap leh pejam itu mata..sampai esok bolat sesajoo mata...on jerw aircond dan2 tue trus lelap ko!!
umah dia aircond semulajadi....sejuk2 senantiasa..umah org berimankn?? sbb aku org kampung umah pon dah tentu ar kekampungan gitew...mesti ar sejuk sesajo kan??
nak2 lagi time ojan...perghhhh selesa rse xmo lepas selimut ar..nak trus tdo xyah g kije..hik3
tdo plak skang si kecit tomey dah pandai mntk nyanyi sambil gosok2 bakang..kalu dulu mase kecit2 pandai jerw tdo sendiri2..xyah nyanyi2 pown...dah besar ken main lagi dia kn?
tah pangai sape lerw yg ditirunyer...selagi xtdo makanye xdiam ar radio buruk tue mendendangkan lagu2 tahape2tah~~nasib lah ko!!
tapi perw pon ummi sgt bangga dpt melahirkan kamu syg....ummi rase nikmat melahirkan kamu..walau sakit tue jelas terasa tapi itu adalah anugerah Allah yg ummi dpt rase...<3<3 kamu najwa & najla

mood ---> kecewa sbb reunion dibatalkan~~

As slm....

2-3 minggu yg lepas semangat aku berkobar2 bile pijah iaitu kwn skulah rendah aku dolu2 mencadangkan nk wat reunion skulah SKDP'98 tuk kali yg kedua (klu xsilap aku ar..) meeting ke meeting keputusan yg dicapai cuma nama AJK sesajooo...AJK2 yg ado sume dh buat yg terbaekk.
tp nmpknye respon drpd bekas2 pelajar SKDP'98 adalah x memberangsangkan..itu adalah kenyataan yg sgt pahit dan sgt mengecewakan bg ahli yg agak "ter'aktif berusaha cm haku nie..
aku dh cuba wat agar sume berjln lancar tp nmpknye xde rejeki kami nak berhoi2 hai2 ngan kengkwn lama...memang besh andai dpt kumpul2 dgn kengkwn lama yg kite xjumpe... kebanyakan bekas2 pelajar SKPD'98 tue masih de dlm kawasan..cuma segelintir jerw yg dah merantau ke negeri org..ye ar!!dah berumahtangga dan bekerja kn??klu ikutkan x ar susah mn nk jumpe tp disebabkan komitmen terhadap kerjaya dan kuarge memasing makanye yg dekat pon terasa jauh...kebanyakan antara kami de yg dh berkawin..
aku dh bygkan keseronokan bile dpt bersua balik..mesti mcm2 cerita kuar...tp apakan daya.
respon x memberangsangkan~~~~huh,,,,,terima je ar!!
sbnrnye sehingga ke hari nie aku masih berharap de perkhabaran baik yg bakal aku terima..

...rindu kalian...

Tuesday, May 3, 2011

kuarge terchenta di Sekinchan Ikan Bakar

as salam.....


1st may ritu aku dan seluruh kuarge aku iaitu emak,abah,nenek,dan seluruh adik beradik aku dan kuarge memasing gi memakan kat Sekinchan Ikan Bakar...perggghhhh mmg sedap seyhhh..
dah nama pown Sekinchan ikan Bakar makanya sume makanan adalah bertemakan bakar sesajoo.

memula planning nak gi makan kat Tasik Idaman..tp b4 gi tue aku calling2 lerw dulu tia teha kwn skulah aku dulu a.k.a anak tokey Tasik Idaman tue tp xhangkat2..dan keputusan dibuat nk try lak kat Sekinchan Ikan Bakar..sian kat emak.sbb emak kalu leh mmg nak sgt mkn kat Tasik Idaman.

Emak nk mkn2 sambil dgr lagu..kat Tasik Idaman tue mmg beshh gilos sbb de DJ yg leh memutarkan lagu2 feberet anda..selain itu leh karok2 dan mancing2 ..mmg xrugi klu dpt lepaks2 king kat Tasik Idaman.siyes xtipu~~kekadang dorg wat pertandingan karoke tue..towlll!!!
berbalik citer mase mkn2 kat Sekinchan Ikan Bakar tue pon xkurang hebatnye..wlupon majoriti memember aku sume kate kat ctu mahal tp service dia mmg tip top~~mase kami sampei tue mmg full house ..xde table langsung..tetapi~~~boss kat ctu seboleh2nye dptkan kami table..kirenye org kate wlu dpt table kecik tp klu service tip top nak mrh pown xjd...

pas order2 sup2,keropok ikan,air,ulam-ulaman aku ngan mr.huB trus gi pilih makanan tuk di bakar...ha ko!!!mmg rambang mata mase nk pilih ikan2,udang,sotong,ketam dan sume2 yg berkaitan tue sbbnye mmg sume segar2 belaka...mr.huB aku lak kalau nmpk ikan2 tue sume dh mcm nmpk aweks cun..klu nmpk aweks cun pon aku rse dia xpndg cenggane dia pndg kat ikan tue...kalu leh sume yg de tue aku nak suh dia amik bakor...he3 org banje ar katekan,,kiter duk pilih jerw,,mmg syok abesss!!

mase menunggu sume siap di masak adalah lebih kurang dlm 30minit..xde ar lame mn..sbb mende yg aku order tue mmg ar byk sgt..sume jenis ikan,udang,sotong,ketam..sume aku sapu..
sbb aku tukang order jerw tukang byr org len...time kasih mr.abah sbb banje kami makan sedap.
hepi jerw bile tgk sume yg de mkn sambil2 gumbira2..bkn selalu cenggini....sesekali dpt kumpul reramei cmni sgt ar seronok...

kebetulan laks kat Restoren Sekinchan Ikan Bakar kami mkn tue adalah kawasan uptown Kajang..ha ko!!pelagi..siap2 mkn trus emak ngan abah gi urut2 kaki.. stgh jam rm20..tp hokey ar tue sbb pas urut tue abah kate kaki dia rse ringan...wlupon cuaca mse tue renyai2 tp sbb nk hepi2 ngan family aku bwk gak anak2 aku redah renyai...makanye balik umah trus mandikan si kakak syg..si kecit tomey laks dr start kami mkn smpai umah dia trus sedap tdo...xdpt mandikan aku usap jer pale dia ngan kain basah takut kedemaman..ha3
dh ar baru baik dr demam.....mintak jauh~~

xtvt malam ari =)

as salam...

sejak dah membesar ni si kakak syg mmg byk ragamnye..mengalahkan si adik lak pe'elnye..
skang ni dh pandai mntk nak gi skulah..si kakak syg kate dia dh bsr,dh boleh gi skulah..mmg dia rse dia dh bsr,,tp ummi still rse yg kamu tue kecik sesajo syg~~cmne erk mau lepaskan dia gi skulah??
riso je sbb dari kecik sampai umo skang ni dia dah bese ,duk ngan nani dia..(nani=nenek)
mak aku kate kalu dia dah nak sgt gi skulah antor je ar thn depan...pastu nengokkan 2-3 ari,,kalu ok truskan tp kalu x ok setakat ari tue je ar..mslhnye di sini de kerw skulah yg bg dia masuk cenggitu??kalu de yg mengetahui mntk information sket sbb aku ni baru la ni nak menyekolahkan anak..he3
terasa tua sudah!!de lak masalah len bila dah pandai mntk skulah nie tiap2 ari tdo lewat mlm..
tu lah yg merisokan aku lg..sbbnye kalu dah tdo lewat cenggane lak nk bgn pagi gi skulah??
asal mlm menjelma mesti dia teringat "xtvt malam ari" dia tue..cam dah set kat kepala dia asal mlm je nk wat xtvt dia tue...
satu utk teletubbies satu lagi tuk upin&ipin

xkire kui bape pong tetibe terhengat trus kena bukak
kalu x
nangis lalu~~


biar je ar sampei mate lelap sendiri pastu baru leh angkat masuk bilik

sbb itulah ummi dia dah lame xonline di mlm ari..sbb tu lah!!!!!dia jerw dok ngadap kedua2nye sekali..sudahnyer terpakse ar ummi ngadap je muka abi dia...hahahahaha
persoklannye di sini adakah budak kecik yg meningkat umo mmg sukar tdo ???de mak2 len kerw yg mengalami naseb cam haku atau aku sorang jer yg mengalami permasalahan seperti ini..
uwa!!!!kekadang penat taw melayan karenah si kakak yg mula membesar nie..mau2 lagi sejak ade adik..pe adik pakai dia nak pakai..pe adik mkn dia nk makan..pe adik main dia nak main..
tapi dalam karenah2 dia tetap ade yg wat aku rse sgt bahagia....pe pown da best ar bile dpt spend time dgn anak2...makin besar anak makin kiter rindu saat dia kecil dulu...

**happy family**

**happy family**