Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, March 30, 2011

cemburu lh!!!!

copy paste from mingguan wanita BIL:1427

As slm...

korang hengat x b4 nie aku de wat entri pasal cemburu???
rini aku terbaca dlm mingguan wanita yg aku pinjam dari kak rubi...
tajuk nyer ialah ........ "CEMBURULAH AGAR CINTA LEBIH GHAIRAH" ........

xseronok bercinta
tanpa cemburu
xkanlah hidup rumah tangga
sentiasa aman2 sajer...
bukan normal
jika xde cemburu singgah di hati

ha!!!!xnormal ko.....bistu?laki aku tue xnormal kerw????ishhhhh...mntak simpang~~
cemburu itu adalah HARUS dan WAJIB de pada stiap insan tuk memastikan cinta itu sentiasa membara.Jgn mase bercinta jerw nk tunjuk cemburu,pas kawin ilang cemburu sbb pk dh jd hak milik..so xde sape leh amik....hello~~even bini org pong leh mntk cerai jika dah bosan...
tapi tue org len kowt..aku x..hahahahahaha

1.CEMBURU TANDA DISAYANGI

cuba anda bygkan jika suami x melayan anda bila anda dgn sengaja cuba membuat si dia rase cemburu.pasti anda rase xdihargai,xdiperlukan dan xdisayangi.pdhal anda mahu dgr si suami marah2 bile dgr anda sebut2 nama exbf anda..tp si suami snyap xmemberi komen.Seolah2 anda xpenting dlm idop si suami.Pasti anda berasa sedih kn bila pasangan x ambil berat ttg cemburu.
Cemburulah kpd psgn supaya si dia rase lebih dihargai dan disayangi,tapi jgn berlebihan sampai mengongkong.Cemburu ibarat pemanis dlm secangkir kopi..manis sgt jd penyakit,klu pahit plak xrase nikmat..Cemburulah dgn berpada2 mengikut keperluan tuk membangkit rase ghairah cinta.

komen aku : mmg rase sgt sedeyh bile cubaan tuk wat mr.huB cemburu xmenjadi.rase frust yg amat sgt..mmg tol rse diri nie xdihargai,xdiperlukan dan xdisayangi..pdhal xde niat pon nk sebut2 nama exbf tp terpaksa sbb nk tgk tahap kecemburuan mr.huB tp balik2 aku yg kecewa.
dia rileks jerw cam xde perw yg berlaku...

2.CEMBURU TINGKATKAN PRESTASI

Anda cemburu dgn sorang teman sekerja si suami yg cantik,menarik,pintar dan baik hati.Apatah lg si suami xabes2 asik dok citer kelebihannya..anda pasti mnyampah lalu pura2 xkisahtp dlm hati benar2 tercabar...Semua tue normal bg suami/isteri..xde saper yg mahu diri dibanding2 dgn org len.mula2 mmg anda sedih tp cuba jadikan itu satu cabaran.Mudah2 an dgn cabarn itu anda boleh mempertingkatkan prestasi sbg sorg isteri dgn memanfaatkan rase cenburu sbg semangat memperbaiki diri.Bukankah cemburu itu positif???

komen aku : tol3...aku mmg kuat sgt cemburu bila mr.huB sebut nama pompuan len..geram jerw rase..tapi dlm diam aku cuba perbaiki diri aku yg dia sendiri xpernah nk komen...aku tnyer
"bie syg gemuk kerw?" dia jwb... "x ar.." tapi klu tgk pompuan cantik jeling gak tue...hait~~~~
makanye aku berusaha tuk kurus jugak...tu pon klu boleh~~


3.CEMBURU SIHATKAN HUBUNGAN

bila anda rase cmeburu pasti anda cuba tuk buktikan pd psgn yg anda adlaha terbaik buat dirinya..tp kdg2 jika cemburu melampau batas leh merosakkan rase kasih syg..Jika de cemburu akan de konflik,jika de konflik de pertembungan dua hati..ini yg dikatakan menyihatkan hbgn suami dan isteri.tp bergantung pd cara anda mempertembungkannya...samada kasar sampai berkecai atau melekat dgn selamat lagi nikmat..lalalalala

komen aku : aku setuju...jgn ar cemburu hingga rosakkan hbgn.gadoh2 sket tu bese ar..pastu memalam baik ar balik..jgn gadoh2 xbaik2....lalalalalalala..gaduh siang jerw mlm mesti kena baik.




Tuesday, March 29, 2011

sempat kerw erk???

As salam....

mase memula ngandungkan si kecit tomey aku dah pasang niat nak susukan si kecit tomey hingga umur dia 2thn..cubaan yg aku terima ialah pas jerw si kecit tomey kuar,,nenen aku xmembengkak mcm xde susu...dia isap nenen pown cam xpuas jerw..hingga aku terpaksa amik ubat tambah susu.
pastu baru nmpk dia kepuasan dpt susu..
skang aku dah berjaya susukan si kecit tomey hingga umur dia 7bln...yg sedeyhnyer ari makin ari aku rase susu aku cam berkurangan..pe kah puncanyer??agak2 cam dah nak kekurangan jerw aku trus gi klinik amik ubat tambah susu..pastu hokey balik..pastu kurang lagiks,,pastu mkn obat,hokey lg..mcm tuelah rutin sampai aku nek bosan dah mkn obat..
si kecit lak dah tumbuh gigi..makanya terpaksa ar aku jadi mangsa geget dia...jap2 kang nak menggeget...jap2 kang nak menggeget...
si kecit tomey xmcm si kakaksyg..si kakak syg dolu2 mase kecit2 isap puting..si kecit tomey ni aku xajar..makanya terpaksa aku bersengkang mata nak tdokan dia...sbbnyer dia nak bergantung jerw kije..klu xde aku kat sebelah jgn arap ar dia nak lelap mata dia...
skang bile time memerah kat opis susu yg aku dpt xsampai pown 2botol..kekadang kan rase nak nanges pown ade bile susu xmo kuar....siyes sedeyhh geng..sbb kan aku kate dolu2 aku dah pasang niat tapi bila niat tue cam dah kesampaian rase kecewa yg amat...
tapikan sekurang2nyer andai aku xdpt nak wat sampai umur si kecit tomey cecah 2thn pown aku masih rase bersyukur sbb aku kire beruntung dpt susukan sendiri anak aku..
de separuh org tue susu pown xde nak susukan cmne kn??terpaksa ar bg susu formula...
TERIMA KASIH YA ALLAH.........
pada NAJLA NUR HIDAYAH......
semoga dgn pemberian susu dari ummi nie,,ummi harap sgt NAJLA jd anak yg solehah,baik,bijak,sopan santun dan yg seangkatan dgnnya....


~love najwa and najla~

last aku gi ctu!!!!

As slm....

tol2 mood marah taw..semalam aku dan mr.huB bawak anak2 comel aku gi jengjln kat alamanda..
niat ati nak bayar segala bagai bil yg manyak sampai mencecah rm479.90...ko ade???
mampos tiap bulan nk bayar bil senggitu kn??sesampei kat pos opis trus ilang mood nak membayar bil..sbb org terlampau ar ramai hingga rase nak pengsan aku nengok.
langsung ar mr.huB ajak kami berjln2 sambil berpimpin tangan cuci mata kat alamanda..
dah lari dari niat asal makanya terpaksa ar berbelanja satu dua barang kn??nama pown dah bawak anak2 yg comel itu maka xsah ar klu xmenyinggah tempat utama dlm alamanda tue..
mana lagi klu x KFC??si kakak syg tue xleh terpandang signboard KFC..mulalah rengek2 nak makan ayam ci..sebagai sorang ayah dan ibu yg baik hati dan xsanggup menghampakan anak2nya kata ko maka aku dan mr.huB bawak jgk si kakak syg mkn ayam ci.
pas mr.huB dukung si kecit tomey dan bawak si kakak syg duk,aku pown meng"order" 5 ketul ayam original,satu pepsi large,1 nasi dan sup,1 whipped potato tuk si kecit tomey...dan set dinner plate tapau bawak balik...tujuan aku order satu2 camtu sbb aku mmg xmo order set..bg aku bile order set rege dia jauh lebih mahal...bg aku ar...lagipown doit aku..suka aku ar kn nk order satu2 cenggitu...bkn aku mntk doit ko pown!hahahahahaha
yg wat aku rase nk marah sesgt,,mentang2 ar aku muka cm org kampung xde pelajaran mase dtg tue..ko pown pandang aku xde doit kn?masih okeyh lagi ar...xde hal bg aku..
alih2 pas dpt perw yg aku order tue...letak2 atas meja mr.huB trus tegur...
"ni ayam bile ni syg???"

aku pown trus...."aik....awat?"
sekali aku tgk isi ayam tue...ha!!ko..tekejut beruk2 belaan aku..
hitam....hangus...rentung....gering....sume ade.
asal ar bdk customer service kfc alamanda nie wat aku cmni?.....pe slh aku kat aku ko?
kebetulan mase aku tgh mood2 marah gitew de sorg staff kfc duk berlegar2 sebelah aku...aku pown tnyer..

"bang,tompang tnye ar..ni ayam bile nie?selalu sy makan ayam putih cantik jerw isi dia..asal rini cm keras jerw...?"
trus abg tue jwb dgn nada serba slh "ermmm..,,,masak ayam ni pakai timer..mngkin terlebih mase kowt dia masak"
waklu!!!!dlm ati aku...dah taw cmni rope xkn ko nk bg org mkn gak...aku bayar pakai doit hokey!
then dia suh aku tukar ayam..aku pown terkedek2 gi balik kat minah kerek td..dia nmpk aku dtg trus tnye "nak tukar ayam ke kak?"
taw plak ko erk???seb ar aku ni xkejam mcm org len..klu org len aku rase mau smpai kena buang kije ko org tue buat..aku ni kire bek hati ar gak...
suap2 si kecit tomey mam whipped potato,mr.huB lak suap2 si kakak syg mam ayam...sambil mkn nasi+sup yg xsedap itu....kata mr.huB nasi dia lantah ni 1st time aku tgk mr.huB makan nasi ayam ci xabes....trus campak tepi...


ni last kali aku mkn kat kfc alamanda...pasni xmo dtg dh..ini janji aku.padan muka ko dh ilang sorang regular customer cm haku..kan dh rugi..wlu seringgit tp ko tetap rugi..
tu lah gunanyer berbahasa bile nak berniaga....customer always right!!!
klu dh cmtu layanan ko alamat pasni makin berkurangan ar customer ko.....aku marah nie!

Thursday, March 24, 2011

pening ar aku ngan dia!!!

.
.
.
.
.
aku : bila nak kawin?

dia : tah ar!!saper ar nak ngan org nie??dah ar x emsem,doit pown xde~~asal de awek jerw sume lari tgglkan aku..pe lah nasib!!

aku : dah engko memilih sgt...patut ar pown.

dia : arggghhh pompuan sume sama~~

aku : xde mknenyer....dolu2 de org syg ko wat xtaw jerw ngan dia..sibuk ngan xtvt ko tue.skang mau slhkan pompuan jgk?

dia : tah ar wak!!awk pown satu gelojoh sgt.gatal~~xsbr nak kawin..cuba ar dulu awk paham org.

aku : dah abes phm dah sbb tue ar aku cari lain..

dia : tol gak tue...klu awk tggu org dulu dah tentu awk xkawin agi smpai skang nie..jd andartu!

aku : tu r psl!!

sebenarnya kn aku nk bgtaw ko..
bkn sbb xphm..bkn sbb xsyg..bkn sbb xmo tggu
ni sume sbb dah jodoh
dah tertulis aku bkn milik ko
dan ko bkn milik aku
dah tertulis jodoh aku ngan org len..
sampai bila ko nk kenang cite lame
aku nk ko anggap aku mcm kwn ko yg len
aku xnk ko pandang aku masih lagi kekasih ko
sbb yg pasti
aku xkn balik lg pada ko
sbb aku xnk~~
xnk patah balik pd kisah dulu
lama dah aku buang jauh kenangan2 lama
aku xnk kenang kisah2 lama
sbb aku xnk jd mcm ni...

aku : nape xnk mkn?td kate nk mkn..order ar..aku dh kenyang..tggu ko dr pg smpai ke ptg dah bape kali lantak kat opis..

dia : xde selera...org dtg nak banje sbb awk dh tlg org ritu.nk mkn ngan awk alih2 awk xnk mkn.

aku : mkn ar...pe lah rope klu ko kurus kang?

dia : dah mkn...makan at!!

pe jerw perkataan yg kuar dr mulut ko pasti ayat sindir tuk aku
pe slh aku?
aku ker penyebab ko jd mcm ni?
aku tgk ko hepi jerw ngan kwn2 ko..

dia : bila tgk kwn2 len dh kawin menyesal plak org wat perangai dulu..

aku : ~~diam membisu~~

dia : tapi per nk buat..nasi dh jd bubur..org hepi tgk awk hepi

tue yg sepatutnyer...
ko patut bahagia bila tgk org yg ko cinta bahagia..
bkn trus mencari slh siapa..
sbb skang kiter kena truskan idop
ko kena redho dgn pe yg dah tertulis tuk kiter
aku doa sgt ko jumpe pompuan baik yg dpt bantu ko
semoga ko trus bahagia tanpa aku
doakan kebahagian aku sekeluarga

Monday, March 21, 2011

rindu

As salam....

tetibe kan rini..
aku rase rindu sgt kat seseorg..
punca sbb rindu??
semlm aku duk berbelog walking..
tetibe aku jumpe satu belog nie..
empunya org yg aku rindu..
rope2nyer!!
tapi aku taw dia xrindu aku..
xde hal ar..
aku xkisah pown dia xrindu aku..
xbg effect langsung kat kehidupan aku..
cuma...
aku tetibe nak wat entri rindu nie..
agak2..
de sape2 rindu aku x??
dan ari ni aku dah dapat lepaskan rindu tue..
bilamana~~
aku dah jumpe dats gurl!!
identiti terpaksa dirahsiakan dari sume..
sbb nnt de org JELES!!
choiiiiii~~~

Saturday, March 19, 2011

epi bedey uni~~

As salam....
gambor si anak dan si emak!!

ptg td aku ngan sume2 kaum kerabat aku gi besday party auni naurah,,,auni naurah nie anak sedara aku lerw jugak.anak kepada along erin...he3!!dah setahun anak ko long...
to auni~~~ummi juz nak ucap hepi besday to u syg!!semoga auni membesar jadi anak yg solehah dan cantik selalu..jadi anak yg baik buat mama dan papa...luv u uni~~
khas tuk auny naurah~~


perantin kecik....
si auny naurah anak erin dan im
cumel cm emak dia...

ikut jadual besday party start pas asar..aku ngat kami ar paling lambat..alih2 sampai satu org pown lom de lagi..sbb ujan~~makanya kami jadi org yg terawal sampai menyerang umah along.
mase sampai tue makanan dah siap hidang tggl nak mkn je lagi...tapi kami x ar segelojoh kamu kn??kami ngan baik hati menunggu jemputan2 len sampai dulu baru kami melantak!

sume makanan mmg beshhhhh belaka2...thanks to along sefamily...
dlm2 duk bergembira dan berkenyang2an tue de gak terselit citer klako mase besday party tue...
boleh ko kami dah berpinggan2 selesai mkn,minum berbagai tggl nak ke toilet jerw lagi..barulah doa mkn nk dibaca...tue hokey lagi ar...yg xbape nak hokey disitu bila doa yg dibaca tue sebutir perw pon xkedengaran..cuma yg kelihatan kumat-kamit dari mulut si pembaca doa yg nama terpaksa dirahsia...ha3~~lawak2
semua jemputan dah senyap sunyi sbb nak dgr doa yg dibaca tapi mmg hampa sbb langsung xdgr ape pown...
taw2 dah abesss~~~~amin!!!
pastu si pembaca doa leh kate ngan mak along a.k.a cik yan..
"dah leh potong kek,,dah selamat dah"....ha3 sekali lagi
mase aku tgh amik2 makanan len tetiba aku dgr si tunang pembaca doa ckp ngan si pembaca doa..
"nape abg baca doa slow sgt?"
ko taw pe dia jawab????
"yekerw???xde ar~~~bese jerw......"
lagi skali aku rase nak gelak guling2 kat depan mereka2 yg berkenaan..
terasa jahat lak gelak kan org....tapi aku taw along sefamily mesti malu gak ngan jemputan2 yg ade...xpe2 long..ateh back up ko!ko xslh...yg slh adalah dia~~boleh?
nenek kesayangan kami..

tetibe rase nak pk lak tema besday party tuk si kecit tomey.....wlupon besday si kakak syg yg akan tiba dulu...sbb bedey si kecit tomey bln 9..si kakak syg lak bln 6..tapi janji aku pada si kecit tomey nak wat bedey party dia bsr2 gak mcm si kakak syg mase sambut ulangtahun yg 1st dolu2..yg pas2tu harus ar sederhana sajer kan?len ar de lebihan wang nya!!!ha3
si kakak syg lak dah sibuk memikir kek perw yg dia nak mntk mase bedey dia nnt...
pantang ar nmpk kek....sik suh aku beli jerw...
ptg td xmemasal atok jadi mangsa bile si kakak syg dah pandai membodek..
"atok...nak buet.nak beli kek"kata ko!!!!
dah pandai mntk buet tue....(buet=duit)
dah dpt duit dr si atok trus tunjuk kat aku suh beli kek?
hai lah anak~~~ngat ummi ni xde duit kerw smpai awk mntk kat atok tue....?tapi klu ari2 atok mau bg pown lg bagusssss!!!

nota kaki~malas nak upload pic memanyak sbb mata dah rase nk pejam jerw...

Thursday, March 17, 2011

aku mntak maaf dan aku nk ko taw aku dh maafkan ko!!

As salam...

"hanya luahan hati...xde niat len wlu sikit pown"

aku pernah buat slh kat seseorang dan aku sgt berharap org tue xsimpan dendam kat aku..
ya!!aku ngaku aku masih rase bersalah di atas perbuatan aku..sejahat2 aku wat kat sorg hamba Allah yg aku label A nie tapi kejam lagi pe yg berlaku pada si B nie..
citer bermula cmni...dulu2 aku de kenal ngan A nie.tapi aku xnk dia...mati2 dia try aku..
sampai bagi nset ko!!tapi aku tatap xbg respon yg bek..aku de sorg mokcik yg ngam ngan aku.
tetibe satu ari mokcik aku nie dpt idea mongok..boleh dia gi juai nset si A bg kat aku tue..
bile si A tnyer,mokcik aku kater "dah ko asik2 kol pastu fifie xangkat ko mrh2,,dia bngang dia cmpak ar nset ko tue..aku dpt slmtkan sim ko jerw..."
PERCAYA KO!!!!!mampussss

pendek citer...mmg klu dh xsuke tue so aku pown xde rse simpati kat dia..kui3!dan sjak itu dia menghilangkan diri xtimbul2..mn lah ko pergi erk?pe2hal aku mmg dh sempat mntk sori kat dia..dan dia dgn ikhlas dah memaafkan aku sbb tu aku xrse bersalah sgt pd dia..
berbalik pada cite si B...dolu2 aku yg ngorat dia...giler aku kan?aku yg ngurat dia..ko boleh???
seb cintaku diterima~~sume berjln lancar..dia nie bg aku mmg baik..cuma yg xbeshnyer dia nie cam xanggap aku nie gepren dia..tapi kate syg..cenggane tue??klu suh pilih kwn ngan gepren dia lebih rela pilih kwn..hahhh smpai cenggitu skali ko!aku pown rileks je ar sbb lom de mslh len lg...
bis2 jerw skolah,,aku slalu ikut mokcik aku gi T___T sampailah aku bertemu ngan mr.huB.
mase tu aku masih ngan si B..tapi dlm diam aku berhubung ngan mr.huB aku tue..
mokcik aku tipu sumenyer kat mr.huB aku tue...aku iyekan jerw..sbb ati kecilku masih utk si B..
alih2 satu ari tue mr.huB suh aku mntk putus ngan si B...aku pown bodo2 jerw call si B mntk putus..wlupon tika tu aku masih sygkan si B..kunun2 nk bg dia jeles jerw...tp ko taw pe dia jwb...
"hokey,klu awk dh jumpe lelaki lg baik dr org,,xpe ar"....adoiiiii
dan aku xnak ngaku kalah tros hokey kan ajer!!!makanya clashlah kami pada ritu.
tapi aku tetap xleh tipu diri aku sendiri..wlupon aku dah bertunang ngan mr.hub aku masih contact ngan si B nie..juz contact2 gtu2 jerw....perasaan syg masih ade..tapi masing2 ego!!
mase ari kawin aku si B de dtg ngan geng2 baik dia ...aku knalkan dia ngan mr.huB...
dan skang mmg aku still contact dgn si B tapi dgn izin mr.huB aku...dia taw aku masih contact.
dan skrg aku wat penjelasan kat sni aku mmg xde ati langsung dah pada dia..dia cuma ku anggap seperti kwn2 lelaki aku yg len..xlebih dan xkurang..yg penting skang adalah kuarga aku..
aku syg mr.huB dan aku syg anak2 aku....SUMPAH~~~
mslh kat cni ialah....aku masih rase bersalah kat dia sbb smpai skang si B nie masih single dan lom ada tanda2 nak kawin..aku wisau..adakah punca aku??
dia de kater dia menyesal sbb lepaskan aku...dan aku xnk amik port pe yg dia ckp sbb sume tue dah xpenting bagi aku..aku sebenarnye xsbr nak tggu dia kawin...aku doa sgt moga2 dia akan jumpe jodoh dia cepat2..baru2 nie dia de dtg tmpt kije aku atas urusan sendiri dan dia perlukan pertolongan aku..mr.huB sendiri yg mntk aku tolong dia..


lagu nie ar dia bg.
pe yg tertulis tue itulah kisah kami



mase kedatangan si B nie dia bkn jerw dtg dgn tgn kosong tapi siap bg lagu tuk aku dgr...
tapi kata2 lagu tue mmg menyentuh kalbu dan wat aku teringat2 kisah lama..dia kate dia akan rase menyesal bila dgr lagu tue...skang ni perlukah aku rase bersalah pada dia???????
aku xnk sbb dia aku jd xmenentu dan tros2 ngat kisah lama...bg aku benda dah lama dan aku xmo kenang2 lagi...
pada si B...tolonglah paham..aku dah de life aku..aku doa semoga ko jumpe jodoh ko..
lambat atau cepat aku pasti ko tetap akan de suri dlm idop ko..aku xnk ko kenang kisah kite dan wat aku tros rse bersalah....aku cintakan mr.huB dan aku sygkan anak2 aku...aku xkn mrh if ko berkawin satu ari nnt..sbb dia pernah tnye soklan ni pd aku baru2 nie..
"adakah awk marah jika org berkahwin?"
sumpah...aku xmrh malah aku bergembira tuk ko....
pe pown yg berlaku kiter tetap kwn selamanya...
mungkin kite sesuai tuk jd kwn jerw,,,,tapi bkn tuk sehidup semati..sbb idop aku hanya utk MOHD NORIMAN BIN SA'ARI.....dan juga anak2 aku..

nota kaki : perlukah aku diselubungi rase bersalah tu?

Wednesday, March 16, 2011

tiara beach resort 11-13/03/2011







As salam....
intro~~

cm dh terlambat tapi masih hokey2 jerw lagi klu aku nak update pown kn?
ri jumaat yg lepas aku ngan skuad2 pemegang2 saham,anak2 pemegang saham,cucu cicit pemegang saham,menantumenanti pemegang saham hijrah murni berangkat ke Tiara Beach Resort,Port Dickson..ikut jadual jam 2.30pm waktu berkumpul depan umah Tn.Hj Zainal Abidin...mase aku ondaway amik nenek aku tgk dah de 3biji bas depan umah tok enal..ish3
cepat tol bas2 nie....aku sefamily nek kete catbaru...pas amik nenek kami park ar tepi jln sementara tggu org2 len nek bas...sekali ko!dekat sejam tggu bas xgerak2...kul3.30 gtu baru bas gerak dari Pinggiran Putra..
dalam perjalanan baru jerw masuk highway si kecit tomey lak menguji kesabaran aku..dah ar mr.huB xtaw jln ..mau xmau terpaksa membontoti saja kemana bas itu pergi..
alih2 baru masuk highway si kecit tomey u'uk lak dlm kete..amik ko!!!
terpaksa benti kat R&R nak coci2 muntut si kecit tomey...kunun2 mr.huB sempat ar speed nk kejar itu bas...sekali terlajak terlepas tol PD..pusing balik sbb nak masuk tol PD punye psl..
sampei2 kat Tiara org duk tgh beratur nk amik kunci bilik.de plak yg dah siap rehat2 tdo lam bilik..kami jer yg baru sampei...
sesampei jerw bilik trus si kakak syg ajak mr.abi dia gi mandi tolam...kata dia!!!
budak suka mandi tolam~~

kolam dah jd tolam~~pe xnyer sampei2 dia dh nmpak kolam memanggil2..xsempat2 ar dia!
mandi2 lelaju pastu kui 8pm mesti nak kena de kat tmpt BBQ..mlm 1st nie de xtvt BBQ sambil berkaroke bersama Ali Mamak....adesshhhh!!

ok lah dr xadooo kan??otai2 cam mak ngan nenek aku suker ar kat Ali Mamak tue walaupon kn?
lawak dia okeyh ar dari lawak tahapeapetah si geng sepah tu kan??

mkn2 mlm tue hokey dan sgt hokey cuma ketam bakar tue jer yg xbape sedap...mak pown kater sgt xsedap...ketam ar..yg len sapu bersih!siap tapau bwk nek bilik lagi..turun bwk Tupperwear tue!si kecit tomey lak slumber dan xkisah..org len nak memekik terlolong dia tdo trus kat ctu.
kui 12pm gtu kami nek bilik..letak baby atas katil..pastu tdokan si kakak syg..boleh ko?
si kakak syg tdo xcelik2 mntak susu pown..sedap sgt ke??
esoknyer celik2 jer mate tros si kakak syg....
"ummi...nak mandi tolam"~~~lagi???adessshhh letih ar cmni..sebbek ar umah kiter xde kolam mandi cmni.klu x,xyah kije ar ummi..duk umah kije melayan si kakak syg mandi tolam jerw..

bfast xyah citer ar..terlepas sudah!!!punca si kecit tomey,si kakak syg,termasuk ar mr.huB tdo xbgn2...korang xtaw kerw yg ummi nie mesti nak kena bfast..kalu x pengsan nnt~~ha3
alih2 tgh hari baru dpt lantak...lantak pown xsesedap sprti bese ..lunch kat garden terrace..
xbesh ar...lauk2 xsesedap cm selalu aku mkn...byk pilihan tp xmenarik..xbesh!
ari kedua nie xde xtvt perw pd siang hari sbb kui 3.30pm-5.30pm de taklimat pemegang saham.
disebabkan aku bkn pemegang saham makanya aku dan seangkatan taklimat di atas katil jerw...
cuma mak ngan nenek jerw yg gi bilik kemang sbb nk dgr taklimat...
si kakak syg sbuk nak mandi kolam...tapi aku paksa dia tdo dulu sbb si kecit toemy ngan mr.huB dah berdengkur tdo..sejuk ar katakan!

tdo..tdo dan tdo....kui 5pm si kakak syg bgn..seperti yg dijanjikan terpaksa ar bwk si kakak syg gi mandi tolam...antar si kecit tomey masuk bilik mak..antor pown bkn antor sajer...dah siap mkn dah siap mandi~~aku xkejam hokey!!!
mandi-manda sampei ptg pastu nek mandi bersih2 plak....kui 8pm gtu turun tmpt yg sama
makan lagi~~~tatap xbesh tapi sbb free kata ko!!redho......
terasa kurus ar plak dlm pic nie...


pas siap2 mkn aku sefamily gi telok kemang sbb nak cari makanan kunyah2 lam bilik...sambil nak cari mkn si kecit tomey...gerak pown dah kui 9.30pm...harus ar terlambat sbb kawasan cenggitu..kui 10pm cepat2 ar promoter tu nak totop supermarket tue kan??
capai2 pe yg nmpk...lelaju pastu trus bayor.....sempat ar amik susu si kakak syg 4peket..
sbb giler murah kt ctu....xpernah aku jumpe harga susu semurah itu kt tempat aku...
sebbek kat umah de byk peket lagi klu x...aku angkut sume yg ade kt rak tue.ha3
sampei kat garden terrace mereka2 masih sibuk penyampaian adiah berbagai2...aku dah xlarat nak tggu lagi sbb bkn aku yg amik adiah trus bawak anak2 nek atas nk tdo..alasan nak tdokan anak..boleh??dan besoknyer celik2 mata je si kakak syg tros ajak mr.abi dia skali lagi mandi tolam..tu je keroje dia 3ari de kat tiara ...mandi tolam3..letih aku dgr!

dah time cenggitu patutnyer yg nek b as tue dah patut berkemas..len ar aku yg berkereta sdiri kan?leh lepak2 king dulu....len citer si abg sapik...ko tdo2 bagai puteri beradu kn?bgn2 ko nk gi bersiram berkubang berbagai...kan dah kena tggl bas..ha3....kui3....
credit to along and angah....harap pertolongan kamu itu adalah ikhlas..maaf sbb nyusahkan kamooo....xberniat pown.

tul ker dia xcemburu????

As salam....

tetibe jerw aku nak wat entri ttg cemburu..kengkorang pernah x rase cemburu??aku ngaku ar aku mmg kuat cemburu...sgt hokey!!!bkn sket2 cemburu~~kekadang sian gak ngan mr.huB aku.
tapi org selalu kaitkan cemburu tue dgn syg..betul ker cemburu tue tandanya syg???
klu btol mknenyer xslh ar aku cemburu kan???tapi naper erk...?mr.lelaki2 yg ado nie susah sgt nak tunjuk cemburu mereka?de yg senang nak tunjuk cemburu tue sampai tahap trok ar plak kn??
sampai bini nk gi kije pown xbg..tue melampau cemburu ar plak...de tue xleh tgk langsung bini2 nie dok borak2 ngan kengkwn lelaki..alamatnyer perang dunia kedua ar..de kes lak dah ar kuat cemburu bahasa plak nauzubillah!!!!dah ar bini tue nak wat itu ini xleh...pastu kena cacimaki plak tue..tue lagi hampeh...tue sume kes2 org yg xberkaitan langsung ngan aku...kes aku lak...?
aku xtaw ar mr.huB aku nie nape...susah ar sesangatnyer dia nak tunjuk cemburu dia..
mmg dia xcemburu kerw...?atau dgn kata lennyer dia xsygkan aku...?de geng2 bas skolah aku sume kater elok ar tue...dia xkisah!tapi len lak aku..aku klu leh sgt suke mr.huB aku nie cemburu..sbb mase tue nmpk yg dia tol2 sygkan aku.bg aku ar...org len aku xtaw!sbb perw aku kate aku rse mr.huB tue xde perasaan cemburu..?sbbnyer sume kengkwn lelaki aku adalah kengkwn dia..smpaikan satu ari tue ex aku de kol mntk tlg clear saman pown mr.huB aku leh kater "tolong ar dia syg..."kata kau!!!!aduyaiiii serba slh aku dibuatnyer..
xde reaksi cemburu langsung..dgn nada slumber dan xde tone cemburu langsung ko~~~
kdg2 aku sedeyh gak...nape mr.huB aku xcemburu..dia percaya aku 100% kerw??
bkn aku nak kater aku ni jahat atau perw..tapi aku sgt2 ar nak klu mr.huB tue tunjukkan sket rase cemburu dia..sbb dgn cara tue aku tol2 taw yg mr.huB mmg sygkan aku.tapi bkn ar aku kater dia xtunjuk cemburu dia tue mr.huB xsygkan aku...cuma aku xnmpk.
dia xkisah klu aku kater aku de kengkwn lelaki yg rapat ngan aku kt opis..aku kater ex aku kol mntk tlg2..aku kater aku terserempak ngan kengkwn yg pernah di'couplekan' ngan aku mase skolah2 dulu...aku kater umah yg kami gi raya tue umah mak mertua xjd aku...aku kater mamat yg de depan aku ni emsem ar...ishhh letih ar nk citer..pendek kater sume dia wat muka slumber jerw..mn pergi erk dia punyer cemburu?xkn pendam lama sgt....dari mase mula2 bercinta sampai dah de dua nie aku tggu...xkn dah kerepot dan dah bengkok nnt baru nak tunjuk cemburu...nk buat hape???hahahahahaha
saham aku pown dah xde langsung time tue..kata ko!!!!
tapi aku siyes mmg kuat cemburu...siyes gilerw..aku cemburu bila mr.huB citer psl kengkawan perempuang tmpt kije dia...cemburu klu dia kate umah kenduri yg kami gi tu adalah umah ex dia...sgt cemburu bile derw no pompuang len dlm phone dia...cemburu bile de kengkwn pompuan dia yg dok tergedik2 ngan dia...biar korg pandang laki aku xemsem pong...
aku tatap cemburu!

tolong ar cemburu...kdg2 letih ar layan perasaan cemburu nie...bila pk2 balik baru aku taw nape mr.huB malas layan perasaan cemburu tue...sbb mls nk sakit2 pale..baik pk benda len
yelah2....dah taw dh npe bie xmo cemburu..letih ropenye cemburu nie.

Wednesday, March 9, 2011

kaletah yg menghiburkan

As salam.....

di saat keletihan kaletah merekalah yg menghiburkan...
di saat aku kesakitan mereka lah penawar...
aku btol2 bahagia saat melihat mereka bahagia...
setiap hari de jerw kepandaian masing2 yg buat hati aku rasa sgt bahagia.Aku tol2 rasa rindu pada kaletah najwa dan najla.wlu tggl sekejap setiap hari gi kije..tp rase cm nak cepat balik jerw sbb rase rindu tue tol2 xmcm memula aku jatuh cinta ngan abi dowang dolu2.cmne ar klu aku terpaksa berpisah ngan kedua org puteri aku nie??sbb aku lom pernah lagi berpisah ngan kedua org permata hatiku nie..tapi cmner pown aku kena cuba sbb aku lom pergi lagi mana2 kursus dlm kerja.harap2 mase tue aku leh berhadapan dgn rindu yg dtg...aduyai!!!!pe2 hal layan je ar pic2 yg ado....ponat dah menaip~~
najla de rope ummi ker rope abi??

posing2 di mlm hari...

Tuesday, March 8, 2011

spoil mood------>mau marah kah?

As salam...

semlm adalah tarikh si kakak syg follow up kt sepital..
waktu temujanji kui 2pm
aku lak harus ar amik cuti kan??cuti kn manyak
semlm mmg ari yg bz wat aku....
pepagi pas siapkan najwa najla..kena pi antaq mr.huB gi kije.
pas antar mr.huB kena lak gi jabatan pelajaran kat warisan..
haishhhhh!!!!sungguh bz aku semalam
kunun2 balik dr jabatan pelajaran tue balik umah nak ar main masak2
nak ar men"online" berbagai
nak ar menguli2 si kecit tomey
alih2 xsempat panas muntut aku duk..kijap jerw dah kui 1.30pm
dah kukatakan app. si kakak syg kn kui 2pm
makanya....
bergerak seawal yg mungkin
jarak sepital ngan umah aku xde ar jauh sbb tue ar aku berlengah2
masuk kete mr.huB kol suh gerak khas
amik mr.huB trus ke sepital....sampei2 seb de parking..klu x mau aku jd hulk hogan kat ctu
angkat sume kete yg manyak pastu buang jejauh!!!
hahahahahahahahaha ko boleh???
sesi mendaftar berjalan lancar sbb xde ramai patient
klu pagi mau aku tdo kat kusi menunggu tue..sbb pg punye ar ramai umat..
dah daftar trus aku gi kt klinik pergigian dan mulut kt pintu3
mase aku sampei tue de sorang jerw manusia sedang menunggu

aku pown bagi kad temujanji kt nurse yg de kat kaunter..sebbek ko senyum..klu x aku damn kt cni..he3

aku pown bajet xlama ar sbb mase aku sampei tepat kui 2.13pm
xde org pown sedang menunggu kecuali sorg tue
xlama pas aku duk de sorg mokcik ni bwk anak laki dia daftar lak
klu aku dpt no 4013 maka no dia adalah 4014

punye ar lama aku,mr.huB and si kakak syg melangok kat kusi menunggu tue
tetibe ko!!
elok jer no 4014 tue nek dulu kat screen..

hampeh tol ar....
dah kuar patient tue....no aku xnek2 lagi
aku rase org tue dah sampei umah agaknyer....siap tdo kowt.
tetibe nek no 4013 bilik 20...sama jerw!!!!
pe salahnye td bagi jerw no aku masuk dulu....???
harus ker bg kat org yg sihat jerw aku nengok masuk lu???
bis aku yg memula sampei nie ko suh tggu pe td????

nota kaki:xmo merungut lelebeyh sbb sok2 nak bwk anak gi lagi sepital yg sama

Saturday, March 5, 2011

04 mac 2011

As salam.....

rini genap usia si kecit tomey 6bulan..
hehehehehehe
rase cam sekijap sgt masa tue berjalan
aku rase cam semalam jerw baru balik dari sepital pas melahirkan si kecit tomey
tetiba teringat pada tarikh 04/09/2010 bersamaan ari sabtu
mase tue aku baru siap mandi pagi nak antar mr.huB gi kije
mase tue bulan pose dan semestinya aku kena pose ar kan..
sbb aku xde masalah tok berpose...
siap2 mandi aku lap2 ar badan dgn towel
tetiba lagi!!!!
de sket ar darah kecoklatan dari T_T
tapi xbanyak
aku xde ar panik sbb aku dah rasa yg aku bakal melahirkan
mase si kakak syg dolu2 pown aku turun darah dulu
and then siap2 trus antar si kakak syg gi umah mak
aku,mr.huB ngan nenek trus bergegas ke sepital..
sesampei kat sepital doc kate bukaan dah 4cm..masa tue dlm kul 2.30pm
aku pown trus dihantar ke labour room...trus ko!!!
xde nak suh aku makan ke hape ke kn??
alih2 dari kul 2.30pm tue aku duk terbaring kat labour room sampeilah kul 7.30pm
waktu berbuka seyhhhhh
nurse2 yg ado sume sibuk ngan juadah berbuka masing2...
yg aku berpose nie xmkn ape dari pas sahur td dh kelaparan walaupon dah disumbat air tah bape botol..
mr.huB yg dah balik td pas antar nenek pown dah sampei balik sepital pown risau bila nurse bgtaw yg aku masih di labour room lom bersalin2 lagi
mr.huB siap bawak bekal nak bg aku mkn
tapi nurse tue xbagi
mau xmau
mr.huB bagi kat dia sambil ckp "klu cmtu cik je ar mkn!!!"
dlm kul 8.10pm gitu nurse suh mr.huB masuk sekijap jerw jumpe aku...
lebih kurang kol 10.00pm cmtue doc pakar puan dtg..
baru ar aku taw yg suh aku menunggu bagai nak rak tue adalah doc2 pelatih semuanya
doc pakar tue panggil doc2 pelatih tue pastu depan aku gak dia marah sume2 doc pelatih tue
"nape kamu sume biarkan patient sakit mcm ni?"
pastu dgn slumber sorg doc pelatih tue jwb
"kami biarkan bukaan bukak dgn sendiri"
abah ko!!!!!yg menanggung aku.....
pastu doc pakar tue ckp ngan aku
"saya tlg pecahkan ketuban biar awk cepat bersalin yer...."
aku pown ngangguk ar
sakit dah mcm hape xtaw nak ckp
bersalin kali kedua nie mmg lain dari bersalin kan si kakak syg dulu
siyes mase bersalin si kakak syg dulu aku xrase sakit
tapi yg si kecit tomey nie sampei teru'uk2 ar aku kat atas katil and sampei gigil2 kaki meneran nak kuarkan baby
doc kate bukaan dah 10cm tapi pale baby masih kat atas
dgn usaha aku asik2 meneran xbenti2 akhirnya.....kuar ar baby yg sgt ar chuumelllll
dan arinie sekijap jerw si kecit tomey tue dah usia 6bulan
alahai anak ummi.....
genap jerw usia dia 6bulan
aku balik2 kije td emak ckp
"najla dah pandai meniarap..asik2 nak meniarap je kije dia.pastu gigi bawah dah tumbuh"
hihihihihihi
beshnyer dgr!!!!!
cepat besar erk syg...nnt leh men kejar2 ngan kakak

nota kaki : sakit ar nenen ummi..lom tumbuh gg pown asik kena geget.ni lak dah tumbuh gg masak ar ummi!!!!abi tulun ummi~~~~

Friday, March 4, 2011

xhengat~~~sumpah!!!

As salam....
peristiwa pagi nie tol2 wat aku rase nak gelak goling2.
tapi bila aku gelak rase sgt kejam ar plak~~
citer nye cmni!!
sumpah aku xhengat..
mlm td aku tggu mr.huB kat umah emak..
mr.huB balik kije kol 11pm
pas mr.huB balik kije,,aku ajak mr.huB gi isi minyak kt p16
sementara nak tdokan si kakak syg ngan si kecit tomey
dowang ni pantang kena angin kereta
mulalah kuyu mata nak pijam je kije
ondaway balik dari petronas tue si kakak syg ngan si kecit tomey dah pon tdo
mr.huB gi kije nek moto jerw
makanya moto dia td tggl ar kat umah emak
sbb dia dah nek kete ngan aku kn?

selalu klu aku aku tggu mr.huB kat umah emak
sok tue pepagi aku dah kacau dia suh bgn amik moto kat umah emak..
tapi pagi nie aku slumber jer angkat si kakak syg ngan si kecit tomey masuk kete
salam2 cium2molot mr.huB
aku pown gi antor anak2 gi umah emak..
sampai lah kul 10.54am gitu
abah kol aku

abah:may xkije ker?
aku:keje ar..nper?
abah:dia gi nek per?kete,moto de kat umah nie
aku:~~alamak~~lupa ar!!

dlm ati mampos aku~~
makanya..
berploh2 kali aku mendail no mr.huB
haremmmm dia nak angkat
merajukkah???
mulalah rase bersalah tue menyelubungi ati aku nie
cewah~~~ayat!

tahkali yg keberapa aku dail no mr.huB
akhirnya~~~

bie:hello~~(suara org bgn tdo)
syg:bie...kije kol bape??
bie:seblas...(xhengat lagi tue)
syg:skang dh kui baper?
bie:seblas suku.....
syg:hahahahahaha(dah xthn nk gelak)
bie..sowi.pgtd xhengat.moto bie de kat umah mak.bie nak gi kije nek perw?
bie:jln kaki....

sedeyh giler aku dgr!!

nota kaki:ampunkan sy penunggu gua!!

Thursday, March 3, 2011

letih ar!

As salam..

rini tol2 letih kije
kije cam hampeh~~
pepagi dtg kije console pabx rosak
xmemasal jerw!!
dah ar console pabx de dua jerw
rosak satu
ko bayangkan ar cmne terkangkang2 aku nak angkat segala panggilan yg berdering
tipu ar kan kalu kate terkangkang2
mn de org kije smpai cmtue
klu dah kangkang2 tue kije len!!!

pas koperal rosli repair console tue
dah ok
line plak cm hampeh
bz memanjang
sume kes tepon sbb nak tnye psl saman
nape lah dilanjutkan lg??
dah taw org malaysia nie suke wat last minute

dahlah staff kt kaunter saman tue xmo diganggu
kununnyer bz melayan org awam yg dtg nk byr saman
di letaknya gagang tue xbtol
biar line xmasuk
yg trok
haku!!!!!!!!!!
aku kena jwb segala bagai cacimakiumpatkeji pertanyaan org awam
"cik nak check saman"
"cik npe xclear lg saman,sy dah byr kt post office?"
"cik saman leh bayar kat kajang kerw?"
"cik saman de diskaun lg x?"
"cik ramai x org kat kaunter saman?"

pe kelian hengat aku de kat kaunter saman tue??
aduyai!!
yg korg kat kaunter saman tue
taw ar korg bz
kami ni xbz kerw?
kami ni xbuat kije kerw?
kami ni robot kerw?
hishhhhh~~sabor jelah!

pastue de sorg staff trafik nek pjbt aku
k.rubi pown tnyer ar
"ramai kerw org kat kaunter saman tu?"
ko taw pe dia jwb

"bese je kak,,x ar mcm lepas2..."


kata ko!!!!!!!!


nota kaki:aku nie dah nk tercabut jari mendail no..tp masih rajin menghapdet belog untuk ko...



melawa~~~

As salam......

si kakak syg dah nmpk mula sihat..
hati aku yg sebelum nie asik2 risau jerw
skang dh leh senyum smpai telinga(*_^)
mudah2an si kakak syg trus sihat dan trus sihat..
dia baru mula nak menyusu
kalu x tgk susu pon nanges

skang ni si kakak syg dah mula pandai nak melawa je kije dia
kijap2 nak melawa
kijap2 nak melawa
tapi pe de hal??
aku mmg suka melawakan anak2 aku

baru2 nie aku de belikan si kakak syg mainan make up-make up ko!!
dia yg mntak..
start tue x abes2
asik nak suh aku tocangkan rambut dia jerw

ari pertama bertocang

ari kedua
xmo bukak lg tue

bis klu dah nak tocang rambut dia bkn cukup seminit dua
dah tentu sejam dua jam
hahahahahahaha
tipu disitu~~
xde ar smpai berjam2
de ar setengah jam gtu

mau xnyer?
nak tocang sume sekali
tocang sket2 xmo
ha!!!
tu ar dia anak dara...
pastu pandai dah tocang xyah buka 2-3 ari gtu
mucuk ar rambut dia tue~~~~
sbb pe dia xmo bukak?
harus ar dia nk biarkan rambut dia kembang kan bila bukak tocang tue
pastu mulalah ar dia terasa cantikkkk sesajo~~~

dah rasa cantik sgt ar tue
kembang semangkuk dah rambut dia

hai lah anak....
cepatnye kamu besar!!
tapikan bila dia wat rambut cmtu
tetiba aku nak mengimbas kenangan lama
aku hengat zmn skolah2 dolu
kengkawan aku
noni,ika,has,sha,intan,ikin,liya
kami selalu lepaks2 wat rambut sebelum kuar skolah
pastu blagak samseng tgh jln
hahahahahahahaha
lawak abes!!!!!!

ko hengat?????

**happy family**

**happy family**