Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, February 2, 2010

aku yg lemah xbermaya

salam...

maaf kepada sume rakan2 yg selalu follow up citer aku..**ade ker??
doakan aku dlm menempuh bulan2 yg mendatang..
aku dilanda morning sickness yg truk
ni bukan morning je ni
dah xkire waktu..afternoon,evening,night,mid night...
aku teringin jd kuat seperti org lain
tapi ak useolah xmampu!!!
buat mase nie mmg aku xkn hapdet pe yg ade
mcm facebook,belog,farmville,fishville,hepi island...lantak ar ctu ngan sume tue
skang pe yg aku fokus adalah kesihatan aku dan baby
aku kena kuat!!
mslh aku skang yg buat aku sgt lemah adalah...
AKU XLEH MKN NASIK....nmpk je nasik aku mesti muntah,,kdg2 benda len pon aku xleh masuk.
AKU ASYIK MUNTAH......pe yg aku nk muntah dh klu aku xmkn satu benda pon???
pe2hal pon aku mohon maaf sekiranye ade terkasar bahasa atau terslh kata dlm aku mencoretkan kata di dlm belog aku...doa2kan aku semoga aku dipermudahkan dlm menempuh hari2 pregnant aku..
aku akan merindui kalian!!!

Thursday, January 21, 2010

betul kerw????

salam...

Lunch hour td aku,kak zatul ngan azie gi Alamanda.Tetibe rasa gediks nak check pe2 yg patut.
klu ikut eksaited,mmg aku ter'over' eksaited..tapi xmo ar terlampau mengharap sbb aku taw result dia mesti negatif..lagipon awal sgt lagi.Tapi kak zatul ngan azie beria suh aku wat jugak sbb dowg pon eksaited cam aku.

sesampai jerw kat Alamanda trus kami bertiga terkedek2 masuk Apex sbb nak beli pregnancy test.Sampai dua tue aku kebas sbb kunun2 klu negatif sok pagi aku nak check lagi sekali time bangun titon.Tapi siyes masa nak bayar tue,tangan kaki aku sume sejuk2..biar ni yg second kali aku nak check lepas Najwa tapi nervous dia tu lebey2 mcm yg 1st dolu2.

pas dah bayar2 pe sume..trus azie ajak gi ARL bowling sbb nak makan kat ctu.Makanya aku yg gediks ini pon mempoyokan diri masuk kebilik air dan menge"test" benda alah yg aku beli td...
Ya Ampun!!!!POSITIF beb.....Terima kasih Ya Allah....

terasa nak nanges aku dlm bilik air tue...Berkali2 aku bersyukur.aku sendiri xsangka yg result dia akan positif.sbb bg aku masih awal lg aku nak check.alih2 dua garisan baik punye kat menda alah tue.ALHAMDULILLAH!!!!!

tetibe rasa nak peluk Najwa kuat2....Najwa nak adik kan??pasni Najwa akan jadi kakak..jadi kakak yg baik erk syg?pas dpt result cmtu aku teringat kisah semlm..Najwa sgt gemar nek atas perut aku sambil enjut2 atas perut.tapi semlm lain sgt perangai dia..Dia naik kejap jer..tapi xnak enjut mcm selalu.tetibe dia gosok perut aku sambil ckp
"beby...beby...beby nak tetet....
comel sgt!!Najwa dah pandai ckp.Najwa nak jadi Kak Wa kan??syg anak ummi!


adik satu!!!!!

nota kaki : doakan kesihatan aku dan baby dlm kandungan ni erk?

Wednesday, January 20, 2010

xsuka bukan bermakna benci

salam....

maaf en3 tiada cerita..
aku cuma nak bgtaw
aku mmg xsuke pada kamu
tapi xbermakna aku benci kamu
percayalah!!!
mmg hati ku terguris dgn sikapmu
tapi bg aku ko adalah kwn hingga akhir hayat
cuma aku xkn percaya pada ko mcm dolu2 kala lagi
aku dah terkena!!!


apakah???? ('',)

salam......

cmne erk aku nk bgtaw kamu2 sekalian??
akak2 yg berpengalaman tulun lah aku.....aku mmg dah de sorang permata hati yg menghiburkan.
klu ikut mrs.emak dia xbg aku 'merandung' dlm masa terdekat nie.Mrs.emak marah wooo klu taw aku merandung lagi..takut tue!!Mrs.emak kate klu leh nak tggu si kecit tue dah sekolah dulu.
Bila2 aku duk lepak2 ngan mr.huB kami mesti pk...bila si kecit dah besar umur kami pown masa tue dah diambang senja.Xkan aku nak merandung time2 senja kn???uishhhh tidak!!!!

aku ngan mr.huB dah mula pk ade eloknyer kami berusaha dari sekarang..mslhnye di sini!!!
sejak bape bulan yg lepas aku masih terima berita kecewa setiap bulan bila aku didatangi tetamu xdiundang.geram aku taw!!!dan aku dpt lihat kekecewaan jelas terpancar dari muka mr.huB.
kenapa kami nak si kecit baru dlm masa terdekat ni??

sbb......kami dah lihat potensi si kecit menjadi seorang kakak yg bertanggungjawab.Lagipon si kecit perlu seorang kawan.
sbb lain ialah aku de misi jika aku berjaya merandung kali kedua nie..Misi tue biar aku rahsiakan dulu..nnt2 dah berjaya baru aku post kat en3 aku erk?

oklah...klu sesaper de idea cmner aku nk percepatkan proses merandung aku ni..tlglah bg cadangan erk??

najwa nak adik kn????
**tgk senyuman bermakna dari si kecit besar tue!!


aku yg mengharap kehadiran mu!!!
aku yg sgt mengharap!!!!

Monday, January 18, 2010

lepak@dataran putrajaya

salam.......

Jumaat yg lepas aku dan mr.huB bawak si kecit tomey bersenda gurau kat dataran putrajaya..
bese ari jumaat kat Putrajaya de pasar..hehehehe **amik kesempatan sbb mls nak masak!!
pas tapau2 pe yg patut tuk dibuat bekal aku pon koling2 lah org2 berkenaan...

ekceli,,mrs.emak sgt merindui danish yakni anak kepada cyzreel..mrs.emak pernah jaga danish masa dolu2 kala...so,kekadang tetibe jerw mrs.emak de rasa rindu sket juga duduk dlm dia punya ati..masa tulah terluah segala yg terbuku kn??mrs.emak punye idea ar lepak2 kat dataran nie..
Sbb nak jumpe danish!!lagipon mmg dah lama kami xmelepak sambl bergosip cmni...sebelum2 nie pown mmg aku ngan mrs.emak bese bwk si kecit lepak2 kat dataran sambil makan2..ri ni jerw korum terlebey sudah!!

bukan cyzreel dan isteri jer yg joint...mcm bese aku kate!HARUS ada pasangan perantin baru tu joint kami...saper lagi klu bukan iqbal dan azie.....xabes2 mengekor jer kije dia..hahahahahaha
yg xbeshnye mlm tue mrs.nenek xdpt joint sbb kurang sihat.Kalau x,dialah yg paling suke dpt lepak2 sambil makan2 kat dataran tue.

Najwa sgtlah suke dpt bebas2 kat kawasan lapang cmtu.dapat lak jumpe ngan kwn lasak dia tue.
Hurm!!meriah abes......aku pown dah malas nak taip pepanjang pe kata korang layans je gambar yg ada...gambar non ado jgn ditnye hokey??

gaya baru si kecit
"peace"

berbakul ko mrs.emak bwk makanan..
slumber!!

hamik!!!!
tolak...tolak...tolak....
iqbal dan azie si perantin baru
ni nk kire "perantin baru" jugak kerw???
kami "perantin sentiasa baru"..

jalan pegang tgn..
amboi!!!!

mana lah anak si cyzreel ni nak bwk lari anak dara aku...
nak kena sembelih nie!!


nota kaki : penat dah sbb tggu farmville loading xsudah2 dr td!!hangen je aku nie!!

Friday, January 15, 2010

hobi mr.huB

salam.......


suka aku lah...
pic xde kena mengena dgn ayat di bawah!!!

"demi kasih dan syg aku korban kan jiwa dan raga"
"demi kasih dan dyg aku ikutkan kehendakmu"


ntahapeapentah ayat aku kat atas tu...xjiwang langsung!wat sakit telinga jerw dgr..hihihihihihi
ekceli,,malam semlm mr.huB bawak aku ngan si kecit gi layan hobi dia.Hobi nie mmg dah lama tertanam dlm diri dia...sejak belum kahwin lagi,masa lom kawin selalu ikut dia gi memancing.Pastu waktu aku 'merandung bawaklah ke berpantang dan smpai si kecit dah usia 1 setengah' aku xpernah ikut sbb perubahan suasana kot!hahahahaha..dan barulah semlm najwa aku benarkan joint ikut abi dia memancing!!bukan maen syyyiookk aku tgk budak tecit tue..girang bkn men lagi wajah dia!
muka budak girang sambil makan sumi
"sebenarnyer muka dia putih sesangat..budak dah besar,dah pandai melawa..bedak pon pakai tabur sendiri jer atas muka tue!"

mr.huB angkut aku ngan si kecit,aku angkut mrs.emak ngan mrs.nenek aku!!hahahahahaha
wat kwn gelak!!!suke sgt dgr celoteh mrs.emak ngan mrs.nenek bila dorg berdua.mrs emak tukang buat lawak,mrs.nenek lak tukang gelak!!!geli hati!!
"Ya Allah putihnye si kecit ummi!!"
mrs.emak wat muke siyes ketika melihat kamera..hahahaha lawak!
mrs.nenek gelak smpai bergegar kamera waktu nak snap picture..
aduyaiii,nek..pe yg kelakar tu??

bukan mrs.nenek dan mrs.emak jer yg ikut memancing dan "mensibukkan" diri..
haruslah ada cacu dan dedeng "si perantin baru" tu kn??mengganggu mereka melakukan tugas di mlm jumaat adalah hobi aku dan mr.huB..asyik T_T jer kije kamu kan??kena plak mr.huB dan cacu berkongsi minat..hurm!!!naseb bdnlah ko deng...letih dpt laki kaki pancing nie...

sampai2 trus duk pasang umpan..
aisshhh...trus lupa bini
peneman2 aku dikala memerlukan dan kesunyian
thanks mrs.emak
thanks mrs.nenek
thanks dak kecit
thanks dedeng!!!

dan yg paling excited sgt dpt gi mancing ni sape lagi???klu bukan mr.huB...trus lupe bini ngan anak...xhengat dah bini dah mkn ke lom..xhengat anak ngantuk ke x..xhengat mrs.emak ngan mrs.nenek bosan ke idak..xhengat sume tue!!**mud marah hokey...
wat muka xbersalah sambil isap rokok
"b,xsian ke kat syg ke b?"
org sibuk mancing aku ngan si kecit sibuk berposing..
ada aku kisah??
klasik...
i like!!!
candid dari cacu by aku..
ikan pertama yg berjaya dinaikkan oelh cacu
pejadah nama ikan pon aku xtaw..

korg sume nak taw x ktner kami mancing??kolam berbayar kat area umah aku..pe tah nama tmpt tue..sok2 aku gi hamik gambar signboard lak erk?..tapi siyes tempat tue best daripada hm eco..kaum2 suami duk mancing2,kaum2 isteri dan anak leh baring2 dlm pondok yg disediakan bg setiap pemancing..selesa abes!!
mlm td pada 2 jam pertama mmg tension...sbb sekor habuk ikan pown mr.huB ngan cacu xleh naikkan...smpai lah dtg usu erol bwk cacing kerawit suh wat umpan..xsmpai 5minit letak pancing mr.huB dapat naikkan sekor ikan pacu..ikan pacu nie lebih kurang cm ikan bawal gak ar...Yeker??hahahahaha
janji nak balik kul 10.40 mlm yakni dua jam sahaja..alih2 bila dah dpt main ngan ikan pacu tue..langsung xhengat balik dah..sikecit lak dah nyenyak titon dlm pondok..last2 kul 11mlm gak baru gerak balik umah..aku yg tgh kelaparan nie pe lg mogok ar!!!xmo kwn mr.huB di mlm jumaat!!
tapi sgt berbaloi2 hokey...byk gilos ikan pacu yg dorg naikkan....tapi sape yg reti mkn ikan tue...

nota kaki : korg nak??meh dtg umah aku mkn ikan pacu salai....

Thursday, January 14, 2010

9 TIP MELANCONG BERSAMA ANAK

salam....

yer murid2...ari ni cikgu nak ajar tip2 melancong bersama si kecit hokey?
dgr baik2 taw!!!!!

1.Destinasi pilihan
*Pastikan destinasi yg dipilih bersesuaian ngan umur si kecil.
"jgnlah anak baru setahun jagung,ko dah sibuk nak ajak panjat gunung kn?gile ke hape!!"

2.Jarak lokasi pilihan
*Pastikan x perlu masa yg terlalu lama tuk sampai ke destinasi bagi elak si kecil merasa bosan.
"agak2 nak jauh jugak,,berhabis ar cket beli tiket airplan supaya cepat sampai.."

3.Kemudahan yang disediakan
*Pastikan tempat tersebut ada pelbagai kemudahan seperti jug kettle,bilik air yg lengkap
pemanas air dan lain2.
"kalu dah yg ko bwk melancong tu si kecit yg tomey xkan nak titon dlm khemah pulak kn??"

4.Pengangkutan yang akan digunakan
*Jika dekat dan perlu menaiki kereta pastikan kereta selesa untuk si kecil.Sediakan ruang
yang luas agar dia xmerasa sempit diantara beg2 yang perlu kamu bawa.Jika memilih
kenderaan awam,pastikan dia selesa.
"jgn wat pasal lak ko nak melancong nek moto..klu nak jugak melancong tapi xde kereta nek
lah kenderaan awam..bas ker,keretapi ker,...."

5.Pakaian
*Pastikan pakaian yang dibawa bersesuaian dengan lokasi yang dipilih.Jika ke pusat
peranginan beriklim sejuk mestilah bawa pakaian tebal,begitu sebaliknya.
"dah ko taw nak ke pantai yang ko bawak baju gaun beropol2 bagai buat per??bawaklah baju
mandikan??"

6.Barangan keperluan
*Buat senarai semak barang yang perlu dibawa.Bagi mengelakkan tertinggal barang.
"bang,,baju dalam tggl!sepender tggl!tut tggl!...."haru!!

7.Ubat-ubatan
*Jika anak berpenyakit,pastikan xlupa membawa ubat yang perlu diambil.Pastikan juga
kuantiti ubat2 itu cukup sepanjang tempoh percutian.Ubat2 lain juga harus dititikberatkan
seperti ubat batuk,ubat demam,pembalut luka,vicks dan lain2.
"ubat mak bapak pon kena ingat jugak taw!!"

8.Makanan dan minuman

*Jangan galakkan anak makan dan minum yang dijual ditepi2 jalan.Pastikan makanan dan
minuman benar2 bersih.
"ni idak...pantang nmpk de makanan mulalaj lapar perut xkire bersih kotor!"

9.Keselamatan anak
*Pastikan setiap xtvt sesuai untuk si kecil.Penting bagi mengelakkan terjadi kemalangan.
"pantau anak ko selalu2...ni duk pantau laki/bini jer memanjang..ni bkn honeymoon okey?"

INFO!!
1.Bawa bersama mainan/buku feberet anak2 agar xbosan sepanjang perjalanan.
2.Pastikan bawa bekalan tisu basah tuk jaga kebersihan anak2 sepanjang masa.
3.Pastikan makanan yang diberi kepada anak2 sentiasa bersih elak keracunan makanan.
4.Jgn bawak banyak brg sbb akan menyusahkan.
5.Guna masa bermesra seisi kuarge.wlu destinasi dekat tp sgt bermakna!

Wednesday, January 13, 2010

happy island

salam....

pe ke menda alah yg aku post kat tittle tu erk??
tu ar satu lagi game yg telah buat aku alpa dlm facebook nie....duk ralit layan game sampai aku jadi terlupa nak hang up segala bagai panggilan dari seluruh pelusuk negara dan negeri..aiseyhhh!!cam bagus...
jgn ar de bos2 aku kat atas tu baca belog beshh aku nie..kalu x parah aku!

siyes ar aku xtipu mmg ralit bile duk mengadap game2 yg aku dah terjebak dlm fb nie.sampaikan de diantara2 kengkwn yg selalu baca belog beshh aku nie tnyer nape dah lame xmenghapdet belog.
ni lah puncenyer!!!game...game...game...sampai lebam!

mula2 dolu aku suker gak men kocing2 tue..tapi skang dah beralih arah sbb penat ar men kucing tue.sbb kocing nie cam mainan bebudak darjah 1..duk klik2 jer sampai lenguh2 jejari manis ku ini...dahlah payah nak kaya men kocing nie.kalu men ikan tue xenang benor lak nak kaya!bela ikan juai....kaye lah kamu!! kaler kuning melambangkan diraja..dirajakan kaya!!

skang aku duk syok bebenor men farmville ngan happy island jerw...farmville tu pon dah slow sbb kengkwn aku sume dah memecut laju kehadapan..aku masih still kat level yg sama!
menyampas taw!!!happy island nie satu lagi game yg besh sbb kite xyah selalu jenguk..ko biarkan je pelancong2 yg ramai tue meneroka pulau kamu sambil memberi uwang yg banyak kepada kamu..hahahahahahaha
kamu dtg tggl kutip je hasil2 jualan setiap bangunan yg kamu bina dan kemudian dengan wang2 yg banyak itu lah kite leh upgrade bangunan2 tu jadi besau punye!!!supaya lebih banyak lagi pelancong..

tumbesaran pulau pula terletak pada banyaknye level yg dah kite capai!!**ceh,ayat xhengat!
"kalau lah btul aku de sebuah pulau yg dipenuhi bangunan2 yg sume itu adalah milik aku!!
owh...aku lah jutawan muda itu yg bakal menggegear donia!!"**ayat2 verangan....

ni lah pulau fifie!!!
cantik kn???


nota kaki : aku ade...ko de kerw bella??hehehehehehehe

Tuesday, January 12, 2010

xtvt malam hari

salam...

malam semalam adalah malam yang sangat membosankan buat aku,mr.huB dan budak tecit..
nak tengok tb tapi xde citer besh2!!nak gi jenjalan sok kijer pulaks!!nak tidur mata xmo lelap!!
nak makan xde sape nak masak!!!hahahahahahaha kejam x ai sebagai seorang isteri mithali kepada mr.huB??? bukan xmo masak...mr.huB yang xsuh aku masak ari tue..kenyataannya reti kerw aku masak besh2 mcm mr.huB??kantoi di situ!

tetibe datang satu idea dari mr.huB ajak lepak2 minum kat kedai area umah kami tue...saje buang masa dan buang duit..macam kat umah xleh 'mengeteh'!!nak jugak teh tarik kedai taw!
sambil duk minum2 teh sambil order mee sup yang sgt sedap xhengat nak amik gambar sbb sampai jer atas meja trus abis kena ngap ngan naga2 mulut besar!,,berpeluanglah duk borak2 ngan mr.huB..
teh tarik satu!!!

lambatnya abg air ni bancuh teh tarik caya..

posing dlm gelap...
xnmpk muka ummi!!
seb bek abi x interframe
kalu dak haru!!


order satu percuma satu..
bagus abe air nie!


moral of da story kat cni,,sekali-sekala kaum2 suami harus bawak isteri dan anak bersama2 mengeteh xkire dekat atau jauh!untuk mengeratkan lagi silaturrahim..nape aku ckp cmtu??
hokey!!biar aku terangkan kat cni...aku citer nie mengenai aku..klu org len xterima pendapat aku its up 2 u!!sbb ni pendapat aku..

bukanlah nak kate hubungan aku ngan mr.huB nie renggang sampai nak kena mengeratkan silaturrahim kan...cuma sejak berkahwin dan ade anak ni,kadang2 aku rasa seolah2 xde ruang diantara aku dan mr.huB..ruang T_T wajip de
pepagi pas cium tangan mr.huB usai solat mr.huB trus ke kamar beradu dan aku trus berdesup ke pejabat.kul 5 aku balik,mr.huB dah keluar mencari rezeki demi sesuap nasi ayat xhengat!
kul10 mlm aku dan najwa dah masuk bilik mr.huB balik trus mengadap tb bola lah pe lagi?
kul 3-4 pagi aku dah nyenyak dibuai mimpi mr.huB masuk bilik kadang2 terbongkang depan tb dengan tb on 24/h..
hari cuti de lah masa tapi aku bz ngan kije umah dan anak...masa tu kurang nak fokus pada mr.huB..
tapi xdelah seteruk org yg bz 7d/24h tue...de gak masa kami bergurau senda,beramah mesra beramas,bergomol,berguling berbagai kan...cuma kiter perlu lebih banyak masa supaya kite xsemakin jauh.

sbb tue kaum2 suami nie harus mengambil peluang yg ada tuk bergurau senda,beramah mesra beramas,bergomol,berguling berbagai dengan isteri....tuk kebaikan masing2 jugak..aku suke jer kalau dapat ikut laki aku kehulur kehilir..biarlah pe org nak kate pe pown!
alah!!!masa bercinta bagai belangkas xkan dah kawin hang sana aku sini....
amalkan tuk kehidupan yang bahagia spenajang masa....

nota kaki : selamat beramal!!

Monday, January 11, 2010

benci

salam...

kat en3 nie
aku nak luah sesuatu
sesuatu yg aku sendiri xpasti..
benci,,bengang,,tension,,
bercampur aduk dlm pale aku ni
sbb!!
korg pernah rasa x?
bila sesuatu benda yg korang jangka xmenjadi..
buat baik2 bagi sempurna..
edit cantik2 bagi dikagumi
bertambah plak ngan letih seharian melayan karenah customer yg mcm ragam
buat yg terbaik tuk kengkwn..
alih2
xjadi
tu lah yg berlaku kt aku
pe dia??
en3 aku yg lepas...
tulisan dah macam bapak gajah!!
penat aku edit xmo gak ke normal balik
berpuluh2 kali aku taip balik
pe kena lah ngan font aku tu kn?
kepada yg bijak pandai
tlg tunjuk ajar pada aku yg bebal ini..
puas ati aku!!!!

usaha mendetect...berjaya!

salam.....

akhirnya!!!!
setelah bertungkus-lumus aku bersusah payah menyambungkan usb handphone buruk aku dengan pc lembab hak milik mutlak kerajaan akhirnya usaha itu berjaya dengan berkat kesabaran aku itu pon dah mcm2 sumpah seranah usb tue dpt dari aku..makin rosak lah usb tue sbb kecik ati ngan kata2 azimat dari aku..de kelapangan nnt akan aku bertemu dgn cina yang menjual handphone buruk ni kepada aku.Dan disitu juga akan aku hadiah kan penampar sulung kat dia sbb bg usb ntahapeapentah kat aku yg lurus bendul ini.. okeyhh tipu disitu..xkan aku suka2 nak lempang org kan?aku kn baik!!panggg tuk diri sendiri...

jumaat lepas kn aku de ckp yg aku nk gi shopping barangan aku sendiri..at last xjadi jugak! sbb??slhkan norjubita....disebabkan dia aku xberkesempatan bershopping sakan.mulut si norjubita..Ya Allah!!kalah mak joyah..pot pet di tgh khalayak org hokey..hehehehehehe
jgn marah ha kak!!kutuk cket jerw..

korang taw je lah...klu dah nama pon pergi dengan pasangan yg bergelar suami..makanya?
no shopping2...fullsetop!tapi dlm xboleh tue,sempat jugak ar aku merembat satu dua barang tuk aku..ekseli,,mr.huB xde lah kedekut cuma dia taw perangai aku yg gemar membeli tapi x alah memakai..maksud disini ialah dah beli pastu simpan sampai jadi pekasam!hahahahaha

tapi ape2 pown..ai tetap love u lah mr.huB!!
biarlah pe org nak kata pon..
tapi kan korang mesti ingat en3
check list~~aku de cakap yang aku nak bagi peluang pada diri aku sendiri untuk bershopping sakan kan?tapi memang xlehlah kalau dah nama pown diri tue seorang ibu....pantang nampak!!padahal kat umah dah menimbun baju dan mainan si kecit tomey tue.Tapi dalam duk membeli barang sendiri tue tetibe 'terambil' lak satu dua barang si kecit..xhengat lak nak hamik gambar!
pelik kan??sukar sgt bagi kaum2 ibu nak kikis perangai membazir untuk anak2.alah!!!zaman skang ni bukan ibu2 jerw,rasa2nya bapak2 pown de yang rambang mata bila nampak sesuatu yang cantik berkaitan ngan si kecit.tul x?jgn tipu ha!!

dalam kes aku dua hari berturut2 kuar mesti de jerw barang si kecit tue aku bawak balik.xkire ar baju ker mainan kerw..mesti ade!fenin ummi taw...
mainan plak zaman skang ni xde dah 5,10 hengget!kalau xcecah 10-50hengget alamatnya tengok jelah kengkawan len main mainan besh2..aduyai!!!!

de org pernah ckp ngan aku "jgn manjakan sgt anak ko,fie..nanti dia pijak kepala ko!"
pe pendapat uolls??
pada pendapat aku ar kan,,sebenarnya kami kaum2 ibu dan bapak2 nie bukan membazir/memanjakan anak.Aku dah alami benda ni dan aku dah tersangat lah faham!
Sebelum ni pown aku selalu gak pikir,watperlah abg2 dan kakak aku beli baju dan mainan anak dorg mahal2?beli je ar kat pasar malam yg rege 2,10hengget tue!
tapi kualiti barang tue memang lain beb!!!
yang mahal tue leh pakai lama..ari ni ko beli mainan 5hengget,sok lusa dah jahanam!
beli baju murah yang fabrik lom tentu elok basuh dua tiga kali tercabut benang!kalau beli baju yang mahal sket dari bese kena lak pandai jaga 7keturunan leh pakai baju tu taw.Percayalah!!!
bukan nak kondem barang murah..aku pon pakai barang murah ..yang paling penting pandai pilih dan jaga..
bagi aku biar murah asal kualiti terbaik dari ladang!!!!
**nie pendapat aku..maaf kalau de yang xberkenan!
budak kecit yg mengantuk
tapi dipaksa berposing

cite mcm shopping kat kat klcc/pavi/alamanda/sogo je kn??hahahahahahahaha
ari sabtu lepas aku gi tesco kajang bawak mrs.emak..dah alang2 mr.huB xde tu aku leh lah membeli sakan..biar tesco je pown..ikut aku nak gi Alamanda jerw tapi mrs.emak beria nak gi tesco..de misi katenyer!

1.foaming gel
2.leave in mask Loreal
3.serum Loreal
4.conditioner cream Loreal
5.Shampoo cream Loreal


ai xmampu pakai yg mahal mcm ko kak!!kenyataan tuk norjubita..hahahahaha again!tu pon kat tesco jer..
foundation true match
~rose ivory~
ni xbeli kat tesco

nak order boleh hubungi sy!!

Blusher murah nie jerw yang mampu aku pakai wat masa nie!
de saper2 nak sponsor yang besh2 cket x?

1st time mr.huB cuba pakai perfume nie..
inspiration ni mmg murah tapi bau dia tahan lama
dan aku sgt suka bau dia
maskulin abes!!!
dah tercurang plak ng Bodyshop sbb terpikat ngan bau perfume murah ni

i am sorry!!

cukuplah laporan aku wat masa ni..penat dah!de lagi satu benda yg aku dpt suprise tuk diri aku sendiri.sehelai baju kurung yg sgt cantik dari butik .................rahsia!!!
nnt2 bila aku pakai kat badan slim aku nie aku post kt belog aku erk?

nota kaki : penat ar menaip,,makan pown lom lagi taw!

sgt marah

salam.....

pepagi lagi dah bikin hati suci aku panas...dah lah sket punye lama aku xhapdet belog shantik aku nie,last2 time tgh rajin nak menghapdet...usb handset buruk aku lak wat hal...xleh detect!!pe lah masalah ko ni wahai usb sayang..?
ari ni norjubita ngan kak zatul cuti..terasa bosan lak duk bilik nie tanpa suara2 mereka berdua.
xtaw nak borak ngan sape..nak ym ngan kengkwn xcukup tangan.Mana lagi nak berbelog walking,mana lagi nak berfarmville,mana lagi nak angkat tepon,mana lagi nak menulis itu ini..
aiseh,,xcukup tangan beb!
klu de kak zatul ngan norjubita mesti aku xrasa seletih dan sebosan ini kn??
duk sebut2 nama mereka tiba2 aku teringat kan biskut yg kami beli jumaat lepas...sedapnya klu dpt cicah nag air teh o buatan norjubita..selesa abes!!kak cepat ar dtg opis..aku haus nak minum teh o nie!

nak duk melawak2 pown xtaw nak gelak ngan saper...bosan ar!nak hapdet belog usb lak cam harem!kengkwn2 nnt erk ai hapdet brg yg shopping tuk diri ai tue erk?aku akan berusaha sedaya upaya supaya pc ni detect usb aku nie erk?
tunggu!!!!!!!!!!!!!

nak sambung kije jap...kang de org marah bila ai xjwb panggilan hangit!!!!
ummuaaah!!!!!!!!


Friday, January 8, 2010

check list~~

salam.......

ari nie aku dpt semangat shopping...maka dengan hati yang berbunga2 aku pown 'mengchecklistkan' barang yang dah kehabisan kekeringan kekontangan kat umah aku..dalam dok fikir2 barang yang perlu dibeli ari ni,tetiba terasa nakbershopping untuk diri sendiri plak..sekali-sekala!!kadang2 sian ngan diri sendiri sebab dah terlalu lama 'xmenyopping' sakan sejak ada si kecit tomey tue..mau x nyer!!pantang nampak barang shantek2 yang sesuai ngan dia sume ummi rembat untuk dia jerw..last2 bila balik second check sume barang yang dibeli kepunyaan si kecit...mana saya punya??uwa!!!!!

ari nie aku berjanji pada diri aku sendiri yang aku akan memberi ruang kepada diri aku sendiri untuk shopping barang aku pulak...hehehehehehehe
"najwa,,untuk kamu de jugak ummi beli..tapi lebey untuk ummi plak erk syg?"
"mr.huB nak jugak ke syg belikan sumthing??apa erk???sok2 kiter dating erk bie"

sebenarnya niat aku nak kuar tengah hari jap lagi sebab nak beli biskut.. Dak norjubita tue duk cadang suh beli biskut sebab nak minum petang dlm bilik opis nie..
"oiii..kak!ko ngat kiter ni sedang beristirehat ker??kiter nie sedang bekerja okey?BEKERJA!!!
de ke ko cadang suh bawak biskut,air teh o berbagai.....jap2 agi..kije tah kemana,biskut ko tah kemana!"
norjubita nie memang kuat mengunyah melantak,melahap segala bagai makanan.setiap minit setiap saat de jerw benda yang mesti duk dalam mulut naga dia tue...nasiblah laki ko nnt kak!!tapi badan still slim..pelik ni!
ke ko bagi antu makan ni kak.....
tapi xpe kak...sebenarnyer aku suker gak leh minum2 petang nie...jimat duit!xyah beli cucur kat cafe tiap2 petang...minum2 petang sambil menghapdet segala benda yang besh2 kat fb tue.
harap2 xde pegawai yang baca belog ai ni hokey!!
lagi pulak kite kena ikut peredaran ibu mangandung ni kan?Ekseli,,kat bilik nie de sorang ibu mengandung..disebabkan kak zatul sorang yang mengandung aku ngan kak ju pown bakal2 mengandung jugak!perut mengandung makanan yang banyak....

ishhhh...dah lari tajuk pulaks!
yang de dalam pale otak aku skang adalah nak beli barang keperluan anak dulu..

*SUSU NESPRAY x 3paket
Najwa nie dah banyak kali tukar susu..de masalah pembuangan bila minum susu yang kurang sesuai.dari susu mahal bawak ke murah sume ummi dan abi dah cuba!tapi tetap xmenjadi..
susu nespray ni yg last dia try dan Alhamdulillah susu nie sesuai ngan dia.aku dah refer pada dokor dan doktor sendiri kata mahal/murah bukan pengukur kat sini yang penting dia okey ngan susu tue..seb bek adik pandai pilih susu murah.heheheheh
e

*PAMPERS DRYPERS x 2paket
masalah aku kat sini ialah Najwa sgt sensitif ngan pampers yang xsesuai ngan dia.before ni,Najwa xleh pakai pampers lain melainkan pampers Mamypoko..itu saja!!!
sejak lahir hingga skang..tapi last month aku dah try kan dia Pampers Drypers dan Alhamdulillah jugak masalah kulit kat bahagian tut xkembali lagi.nampaknyer dia dah leh pakai Drypers..tapi mr.huB tetpa risau!!kami kena pantau selalu.kire klu xleh pakai je,trus bagi org.tapi malam dia tetap ngan Mamypoko!!xberani seyhhh kang merah2 tut dia!!dia pon dah makin besar,,bagi ibu2 yang de anak kecik pahamlah kan..makin besar size pampers makin kurang kauntiti dalam setiap bungkusan..tul x?so,,aku ngan mr.huB cuba cari pampers yang murah tapi berkualiti bagus dan x mendatangkan mudarat kat si kecit..

*SOSEJ x 4paket
Najwa sgt gemar makan sosej..pe jenis sosej pown..xperlu goreng cukup sekadar rebus jerw!
bukan dia jerw suker..mr.huB pown suker jugak!sebungkus tue sekali masak jerw tuk 2 beranak tue..Najwa memang bukan jenis pemakan nasi....dia suke makan jenis2 yang remeh2 camtu!
favourite dia mee...ari2 mee pown xper!

*RIDSECT X 2tin
benda nie mmg kena de kat umah kampung aku..WAJIB!!!
sejak dua menjak nie umah aku selalu de tetamu xdiundang
nak kate aku xmop umah~~sudah!
nak kater xsapu umah~~ari2
nak kater xkemas umah~~agak2 ar weyhh!
jadi jalan ringkasnyer ridsect jer semut2 tu sumer!


wat masa nie tu jer yang terpikir kat pale hotak aku..kalau balik nanti de yang xcukup nampaknyer kena lah aku ajak mr.huB gi shopping lagi..pau mr.huB puloks!
ape yang berlegar2 kat pale otak aku skang ialah nak shopping tuk diri sendiri jerw...
korang nak taw kerw pe barang yang aku ingin sgt beli tue??
ha!!!tunggu..balik dari lunch kang aku post en3 baru okeyh?









Wednesday, January 6, 2010

kenyang!!!!!

salam.....

ari nie awal pagi lagi aku dah bangun..bese pown mmg bangun awal pagi!!tapi kali ni aku bangun dgn misi.Misi nk masak tuk bwk gi opis pagi nie..dah menjadi kebiasaan kami,,de2 masa tertentu aku,kak ju dan kak zatul akan bawak bekalan dari umah.Masing2 akan bawak masakan masing2...xkurang jugak de org2 sawah yg len turut joint..
tapi xpe..tukan dikire sedekah jugak bile kiter berkongsi pe yg ada dgn org len.tul x???
mereka2 yg len tu bukan tumpang mkn je,,de jugak yg menyumbang makanan len/air..dah cukup memadai...

kdg2 bila pk balik,,de baiknye kiter bawak bekal sendiri dtg opis nie.Dah tentu2 lauk tu kiter yg masak..bersih atau tidak kite yg tentukan.Bukan nk kate sume kedai mkn tu kotor..tapi de segelintir..tentang duit lak sgt2 lah jimat okey!bayang kan klu sarapan jer kiter berhabis rm4-rm5 satu hari plus plak lunch paling kurang rm5 sehari...total rm10 sehari tu beb!!
klu bawak bekal besenye kami leh mkn sarapan bwk ke lunch hour..kdg2 bwk ke petang jugak!
bukan skit2 mulut lak tu yg melantak...de dlm 6-7 mulut yg buruk lantak..termasuklah akuhehehehehehe..

tapi mslhnye disini....adalah malas tuk aku masak setiap hari..setiap hari okey!!!
agak sukar tuk aku..sekali-sekala okey!!sbb aku bukan pandai msk pown..msk tuk diri sendiri mkn tu boleh,tapi kalau nak masak tuk org len mkn..lom de keyakinan lagi wat masa nie.
dan aku bernasib baik sbb mr.huB aku sgtlah pandai memasak dan bersesuain sgt dg profession dia buat masa nie..dan dgn itu aku isytiharkan lah selama ni aku jarang2 masak..tapi xdelah xpernah msk langsung..masak tu mesti..tapi kadang-kadang....jgnlak korg kater aku xpandai msk langsung!aku pandai cuma malas nak tunjuk skill jer!wakakakaka~~

menu kami tuk ari nie ialah..
nasi tajaan penuh dari norju a.k.a nobita cun sket dr nobita


nasik goreng ikan masin dari mr.huB
masak penuh dgn kasih syg tuk aku sorg jer
dan jugak timun sponsor dari kak zatul

ikan bilis goreng pedas dimasak oleh kak nurul dan telur dadar
yg juga tajaan nor ju bita!!!

ayam goreng berempah
ignore kan wajah ayam yg seolah rentung tue..slhkan mr.huB ai okeyhh
dan juga butterprawn hasil masak mrs.fifie dan mr.huB kesayangannye!!

sayur kubis resepi kak zatul

manakala air2 pulak disponsor penuh oleh syukri ajmain...huhuhuhuhu
3 teh o ais,1 milo ais tuk aku dan teh panas....mmg selesa dpt mkn cm ni hari2..
jimat duit jimat tenaga..xperlu jln gi cafe tgh2 ari...penat taw nk beratur beli air....
bydaway thanks ya my friends sume sbb sama2 bekerjasama tuk perut kite..
dan waktu aku tgh menaip en3 nie,aku sedang duk melantak tanpa henti...xberbaloi langsung usaha aku tuk mengecilkan bdn aku nie..
majulah sukan tuk negara....motip?

nota kaki : jom makan!!!

Tuesday, January 5, 2010

cara baru

salam....

pe yg aku nk kongsi kat en3 kali nie ialah si puteri kecit tue dh de cara tidur yg baru...
tapi cara baru dia tu sgtlah merisaukan aku...sapelah yg di ikutnyer titon cmtu??
mesti bukan ummi dia..sbb ummi dia de cara titon yg sgt pelik..org kater tidor style org kayos!!
hihihihihihi...mcm mana lah rupenyer kn?jgn cuba bayangkan jika anda x mahu mimpi seram ini mlm!

ekseli,,tujuan aku ialah nk mintak pendapat dari uollss ada x cara len yg lebih selamat leh aku ajar si kecit aku tue titon...sbb ramai org kate cara baru dia skang sgtlah merbahaya oke?
danger!!!!!!!!!!!!!!!wisau jugak...nk aku ajar cara aku titon takut mr.huB terkezuttzzz beruk lak jap gi..sbbnyer masa mula2 dia tgk aku titon cmtu pown dia kater style titon aku sgt lah xmengghairahkan..terajis oke?silang kaki katanyer aku titon..tul2 senang hati..
tapi siyes cmtulah cara yg leh wat aku titon dgn nyenyaknyer..tapi xdelah selalu sgt jd cmtu..
berlaku secara kadang kala ......mungkin bila aku dh terlampau letih.bila mr.huB tgk aku dh tido cmtu,mmg sure dia xkn kacau aku...huh!!selesa...................

alu...aku taw kamu sume pown mesti de cara titon yg tersendiri kn?jgn mau tipu ha????????????
tah pe lah roman kelian sume kalu titon kn?mesti ada yg kelakar giloss!!dan xkurang juga de yg bergaya cm aku titon...org kaya style!!huhuhuhuhuhu

najwa jgn lah titon cmtu....
ummi risau ar syg!!



Monday, January 4, 2010

kepergian menjelang 2010

salam.....

bertarikh 01-01-2010 tepat jam 10.30mlm perginya Atok kesayangan buat selama2nya....
semoga Atok akan ditempatkan bersama2 dgn org2 yg soleh...amin~~
mlm 01hb tue kami sekeluarga dan juga adik beradik mr.abah mmg dh de di sisi Atok..
berkumandang bacaan Yassin memenuhi ruang rumah...waktu tue ujan renyai2.Atok mmg dah lama sakit tua..nenek yg lebih mesra kami sapa Wan mmg dah taw yg Atok xkn lama didunia seakan2 redho..

suasana suram menyelubungi...sedey melihat Atok yg seolah xsenang duduk..sekejap mintak didudukkan..sekejap mintak dibaringkan..sekejap nk ketandas..sekejap nk muntah..sekejap bersuara..sekejap seolah2 xberkata..sumenye berlaku depan mata aku.kaki Atok mula terasa sejuk tapi peluh membasahai dahinya..sejuk atau panaskah Atok disaat itu..Wallah hualam!!!!

hujan yg renyai tiba2 menjadi lebat seolah2 mengiringi Atok..saat hujan lebat secara tiba2 tu lah Atok menghembuskan nafas yg terakhir disisi isteri,anak dan cucunya..Atok menghembuskan nafas ketika berumur 76tahun disebabkan sakit tua..sudah smpai masa..kami sekeluarga redho dgn ketentuanNya..

segala kerja mandi jenazah dan pengkebumian dilakukan pada 02-01-2010....jenazah Atok dikebumikan di Tanah Perkuburan Kampung Limau Manis..Semoga Atok tenang disana..
Kami disini sentiasa mendoakan kesejahteraan Atok disisi Nya...amin~~~

gambar terakhir Atok yg aku sempat snap ketika dia sedang sakit beberapa hari lalu

nothing

salam.....

menjelang mlm tahun baru 2010 di sekitar Putrajaya sgt2lah truk sesaknyer...pe yg buat aku xpaham sgt sambutan tahun baru dah mcm satu kewajipan kat Malaysia nie kn?...mmg sgt sesak Putrajaya pd mlm tahun baru..semuanya menantikan detik jam 12..tapi hampa!
tiada pe2 sambutan pown di Putrajaya...kasihan pada mereka yg membawa anak kecil yg dtg dari jauh...de yg dtg dari petang hingga ke tgh mlm menantikan cahaya bunga api...aduyaiii!!!
nilah dia org kiter....terang2 kt dlm tb sambutan tahun baru 2010 akan diadakan di Ipoh dan Sabah tp mengapa masih de yg menanti di depan Perbadananan Putrajaya???
sian kt anak kecik.....

mlm tu aku dan mr.huB menerima pelawaan dari boss mr.huB tuk karaoke..at da same time member aku a.k.a kak fiza dlm keadaan kurang sihat.xsmpai 1/2 jam de kt dlm bilik karaoke kami pown mintak izin nk beredar sbb kak fiza tul2 dh xlarat..masa ondaway nk antar kak fiza balik tu...masyaAllah jln area Putrajaya.naik sesak napas aku tgk..nk2 lagi sume jambatan yg de kt Putrajaya nie...sume dipenuhi kereta2 yg tah dari mn dtgnye aku pown xtaw..

mmg xde ruang cket pown tuk kami melintas dari JPM ke Precint 9..seb bek de jln yg org len xtaw....mr.huB pown ikut jln tue sbb nk antar kak fiza balik..kami pown lalu kt depan mahkamah.Hamik!!!!pown penuh jugak org dah siap parking kete dan duk berderet mengadap Perbadanan Putrajaya sbb nk tgk bunga api..heylah manusia!!!manalah de bunga api kt putrajaya mlm ni...korg tggulah smpai esok pagi pon lom tentu de bunga api.

dlm2 dah taw mmg xde bunga api kt putrajaya tu mr.huB pown amik keputusan nk benti kat mahkamah sbb nk tgk gelagat manusia yg xkenal erti jemu menanti detik 12 mlm..sempat jugak lah posing2 depan mahkamah...bese time kije malu nk bergambar sakan depan opis sendiri..time nilah de peluang! alih2 tepat jam 12 xde pe2 yg menarik aku tgk sket demi sket kereta berpusu2 menuju high way Kuala Lumpur....hihihihihihihi
mcm2 gelagat....penat2 dtg dari jauh alih2 habuk pown xdak!!sian...
pinjam lavatory mahkamah

muka org kunun2 sakit
karaoke xmo,balik pown xmo


always luv u...mr.huB

jgn jealous!!!

again

syg akak erat2

lastly!


nota kaki : lenkali pastikan dulu secara sahih...jgn pakai tibai jerw...sian kt mak pak yg de anak kecik tu.dahlah hampa nk kena tempuh jammed pulok..aduyaiiii xsanggup makcik

**happy family**

**happy family**