Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, December 21, 2009

selamat pengantin baru

salam......


ari sabtu yg lepas,aku bersama tersayang gi sekinchan atas sbb nk tgk perantin...
siapakah????ha!!!!!mesti lah korg xtaw sbb yg jd perantin tu kwn aku...tahniah buat azie dan ikbal!
azie,,,jauhnye umah ko.ke sbb aku sesat tu aku rasa jauh yang amat sgt?terasa bosan dh aku duk dlm kete.tapi sbb nk jaga ati ko punye psl aku dtg jugak bwk puteri tomeyy aku tue..klu bkn sbb ko lama dh aku balik.

sebenarnye aku ng mr.huB mmg xtaw langsung jln nk kerumah azie nie...xpernah jejak pon Sekinchan ni..tapi kami gigih jugak redah..mcm2 dugaan sepanjang perjalanan..
janji kul10 nk jumpe ng sorg member...nk konvoilah kn.alih2 kul11 gak baru gerak.beselah kn janji malay!!aku ng mr.huB mmg dh surrender sbb kami mmg xtaw jln langsung...tetibe buta hati lak ari tu.aku pon koling-moling lah kak zatul sbb hati aku mmg suh follow kak zatul ngan husband dia..
tup2 bila syuk sampei jer mr.huB kata nk gerak trus...issshhhhh!!xsedap hati aku nie.
dahlah map sorg pon xbwk..mcm lah aku ni taw jln.tp syuk kate dia taw..kompiden ni!!!aku pown tawakal jelah....dlm hati Tuhan je taw perasan aku..hahahahahahahahahaha takut!
kura2 kami pown membontoti kete syuk...memula masuk puchong,pastu masuk shah alam...
mr.huB dh pelik..."aiksss,,kite ni nk gi mn syg?"
aku lagilah pelik..."kite dh smpai ke bie?"
pusing shah alam saje dh dekat satu jam...ngan jammed nyer.ngan nk isi minyak nyer...ngan nk terkucilnyer...mcm2 hal!!
tetibe de signboard "KLANG",baik punye slumber kete syuk masuk simpang tue...
lorh!!!!nk masuk klang je ker sebenarnye.....aduyaiiiii,,,npe xbilang td??fenin dh pusing satu shah alam.smpai bergaduh2 manja,peluk,cium dlm kete...ropanye nk cari jln klang jerw??? isssshhh 3x

tapi gua rilekss...sikit punye hal lah tue.sedapkan hati pk syuk ni nk lari dari tol kot..yelah,aku ng mr.huB kn xtaw jln so ikot jelah buntut bulat syuk tu.baru je masuk Klang kak zatul ng slumbernyer msg aku..."kami dh smpai k.selangor.de mn?"
ini leh mendatangkan marah nie...cmner kak zatul yg gerak lewat 1/2 jam dari kami leh sampai kole selangor tu dgn cepatnyer???naik heli kah dia???ishhhh,,aku dh panas..

aku pown ng gila2 badak aku reply msg dia.."kak,kang smpai simpan nasik dua pinggan ng air dua jag..panas dh ni!!"
dlm kul 1 lebih kurang kami smpai umah perantin..masa tu ujan renyai2,,baru pas lebat.
seb baik lauk sedap umah ko zie..klu x,tambah panaslah hati aku nie.
1st time rumah perantin aku jumpe lauk kerang rebus..mmg spesel lah..nnt anak aku kahwin pown aku nk wat kerang rebus.leh kerw??

pas mkn2,,cium2 perantin n amik paperbag yg dlmnyer de byk isi sumi..** ko taw x sumi tu per?
kami pown gerak balik...kali nie xmo tersesat lagi aku ng mr.huB amik keputusan nk ikut highway jelah...tipu....tipu...tipu... xpelah byr tol lebih skit janji keselesaan tu ade..tol x?
syuk xjoint kami balik sbb dia nk ke tanjong karang...perjalanan waktu balik tu mmg mudah ikut highway..1jam 1/2 kami dh smpai kajang.owhhhh lega!!!tol pown xdelah mahal pown.
lebih kurang je ikut jln lama tue..

tetibe rasa cm...aduyaiiii!!!!knapekah????bydaway thanks to syuk sbb bwk kami smpai ke Sekinchan.sekurang2nyer dpt gak aku jln2 pusing peningkan pale otak yg mmg tgh pening pembawakan bdk nie...hahahahahaha tipu lagi!!

tamat citer..

SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT IKBAL DAN AZIE
terima kasih daun keladi
len kali bawak kami gi sekinchan lagi...
tapi xmo sesat lagi
sedap lah mkn kerang rebus umah perantin
azie,,,may kater dia nk nek bas kt sekinchan tue..
sbb mcm pelik je rope bas tue
bas ke tu????

nota kaki : naseb bdn nk sesat tp mmg letih lah!!!cm nk balik kelantan.motip???

No comments:

Post a Comment

**happy family**

**happy family**