Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, October 28, 2009

bengang yg amat sgt

salam...

aku bengang gile
seb bek lah ko tu org tua......
klu ko tu baya2 aku,,,lama aku siku pale ko pakai lutut aku...

uolss..
sowi erk??
terlebih marah dh aku ni..

mau xmarah....
de makcik nie kol aku mrh2...cam hareemmmmmmmm
pdhal aku xbuat sekelumit slh pon pd dia.
dia nie mmg saje cr psl ng aku...depan bapak aku pijak semut pon xmati.
mak cik nie mmg selalu bermasalah....
pe2 kes yg dia rasa susah nk settle dia akan kol mak n abah aku sbb nk mintak tlg.
bkn xde laki,,cuma sbb laki dia nie laki org makanya redho jelah klu laki bz memanjang kn??
ha ko!!! kan dh jahat mulut aku tu
dia de beli satu kereta ni tuk anak menantu dia...
and then anak menantu dia perangai cam syaiitoon susah nk jangka telah menyalahgunakan kereta dgn mengangkut perempuan2 jalanan yg buta.
makcik tua nie pon telefon abahku utk meminta bantuan...

kebetulan nk dijadikan cerita...

aku mem"follow" abah ng mak gi umah makcik xsedar diri tu sbb bosan duk umah..
sesampai kami kt umah dia..
rupanya!!!!
dia dgn baik hati suh abah aku amik kereta dia tu dan just sambung bayar kt bank dgn alasan dia xmo bagi pd org lain kerana percayakan abah plus abah dah byk sgt bantu dia..
abah xnk tanggung hutang lg....bkn men merayu2 cium2 kaki lah makcik nie..
abah tetap ng pendirian dia,,,XNAK....
tetiba..........
mata makcik tua tu tertumpu kt aku nie..ko pehal org tua??
dia kate dia bg free je kt aku cuma aku perlu sambung byr...
memandangkan kereta yg ada dh abis byr mak pon suggest suh aku amik jerw...
untuk kesengan mak bwk najwa jln time aku kije...aku pon setuju amik lg satu kete.
tu pon aku baik hati..
dia kater free aku sedekah dia RM300 plus sebulan sangkut bankcibai
lgpon bkn mahal.....RM200/month.
oklah..........
kereta dia tu pon br pakai setahun mknenye de lagi 6tahun...

itu cite tahun lepas...
skang kereta tu de lg 5tahun..
tetiba lagi......
makcik tua tu dtg balik,,,nak amik balik kereta dia..cam sial
silap aku xbuat hitam putih sbb family aku xsangke yg si tua ni perangai hampeh..
masa dia dtg tu abah xde kt umah...
aku pon kate,,
"su just tlg abah je cik
su byrkan kete tu tuk abah
mknenyer su xde hak nk wat keputusan
acik nk acik bincang ng abah sendirilah"

merayu2..............

"tlglah su......acik xde kenderaan.
cukuplah kete yg su dh de tu
tlg acik erk su??"
agak2lah kan??

"ala,,cincailah
tolak ansurlah
kite kn dah mcm satu family"
katanye.......dia ingat aku byr kete tu selama setahun ni pakai bulu ke hape???

pastu dia balik..dan satu hari tu dia dtg balik.
abah ade kt umah.....aku duk diam jelah...
abah tetap dgn keputusan dia...

sekali je abah ckp org tua trus diam...
"camnilah kak...
kami ni xbuat surat ri tu sbb percayakan akak.
alih2 akak buat kami cmni kan??
klu btul akak nk balik kete tu boleh..
akak byr balik bape byk yg dh su kuar duit dan modal baikpulih.
pastu akak amik lah balik kete tue.
aku xkisah"
nah ko sebijik

aku mmg sian tp npe ko xpk sebelum bg kt org???
pastu trus dia kate xpelah....
abah trus kate nk wat surat hitam putih..
pastu dia kate xpercayakan dia kerw???
bapak aku trus YES kan...hahahaha kelakar!!!

hari ni dia kol tengking2 aku......

skang masa aku tgh wat en3 nie aku tgh urus surat perjanjian tue..sambil jiwa kacau nak nangis.
tadi dh tepon abah ngadu pastu nak nangis...

nota kaki : nasib ko org tua....


No comments:

Post a Comment

**happy family**

**happy family**