Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, August 28, 2009

dekat tapi jauh....

salam...
cuba uolss pk pe motip aku wat tajuk cmtu????

sebenarnye,,,,mereka diatas adalah cousin2 aku yg paling rapat masa aku kecik dulu.
melainkan si tudung hitam,,,,,leh kater cousin gak tapi xbaper rapat cam ngan gadis2 len yg kat atas....

situdung putih...
syazwani yg lebih dikenali sebagai alang dikalangan ahli keluarga.....dulu masa kecik ko sesangatlah comel.skang nie ko makin comel!!!!mengapakah???ko carilah jawapan tue sendiri.ko jangan tanyer ateh(panggilan manja aku kat umah).....aku dah beranak.

sikening terangkat...
baizura yg dikenali sebagai angah dalam family aku..simulut becok nie dulu sgt menghiburkan dgn kaletah dia ketika kecil...tapi skang dah jarang bertemu semenjak menuntut di negeri org!!! cuti pon bkn nak jenguk kakak ko nie.....ala til!!!!

sigadis berspek mata hitam...
ashikin yg glamour dgn panggilan along ikin...perangai xubah mcm budak lelaki masa kecik.Bila dah besar dan pandai melawa mengalahkan model terkemuka.bila ko makin meningkat remaja, ateh rasa kita makin jauh....mengapakah????mungkin sebab kesibukan masing2 yg xdpt dielakkan.alangkah seronoknyer kita ketika kecil...ko paling rapat dengan ateh.Kemana pergi pasti berdua.Tidur rumah nenek,kena marah ngan atok,main nyorok2 ngan pasangan masing2...hehehehe!!!skang sume tu dah xde.ateh windu sgt saat tue.tapi kiter memang xleh ulang saat tu kn?rajin2lah jenguk kakak ko nie selagi ade...

sigadis bertahi lalat di dagu...
azrin atau along erin....slh seorg kakak sepupu aku yg aku syg.bersama2 berkongsi rahsia.. belajar sesuatu dari kesilapan.....mula berjauhan setelah masing2 mendirikan rumahtangga.
ateh doakan ko bahagia hingga ke anak cucu erk long?per yg berlaku sume de hikmahnyer.....

aku nak bgtaw tapi xterluah.....
sebenarnyer aku windu sgt saat ketika aku bersama2 mereka yg aku syg...tapi skang sumer tu xde.skang bila balik umah nenek aku terasa sunyi sgt...nak2 lagi semenjak ketiadaan atok tersyg.
Kadang2 terbayang,,,kaletah manja kamu sekalian...klu dulu,,sebelum balik ke asrama ko pasti jenguk nenek kn long??tiap kali cuti ko mesti ziarah nenek kn angah??tiap kali nenek sakit mesti ko ade kan lang??
ateh sedey sebab nenek selalu sebut2 nama korang...naper along,angah ngan alang dah xnak tengok nenek????
korang marahkan nenek ker dik???jgn mcm tue syg,,,mcm mne pown,,dan per pown yg terjadi dia tetap nenek kiter....per yg berlaku dlm keluarga kita tue bukan kehendak kiter dan jugak bukan urusan kiter.Biarlah mereka yg mencipta jurang nie jer yg selesaikan masalah nie...tapi kiter yg masih muda jgn truskan tradisi tue.....jgn cipta jurang antara kiter syg...
kesiankanlah nenek yg selalu merindui kamu......nenek tu sedang merana menahan sakit yg dia sendiri xtaw per puncanyer....sayangilah nenek selagi dia ada.
jangan tanamkan api kemarahan dlm diri kalian....sesungguhnyer nenek sgt2 merindui kalian dan mengharapkan kasih syg kalian di hari2 tuanya.

semoga kita dpt berkumpul lagi mcm dulu erk syg2 ku.........ateh windu saat tue dan ateh harap nenek diberi peluang tuk lihat kita bersatu mcm dulu.


SixTy = 60

salam....

apakahhhhhhhhhhh??????????

huh!!!!aku benci tol ngan angka nie...apakahhhh??kenapakahhhh??mengapakahhhh??
xde jawapan yg boleh aku bagi pada korang.....
cuma aku,3762 dan huB aku jerw taw nper aku xsuker ngan angka nie........

benci benci benci benci benci

xper.....aku akan buktikan aku boleh.!!!!!!!!

60 is a SIXTY
SIXTY is a 60


Malas Kijer ;-(

salam..

pagi tadi tempat uolss ujan x?
Tempat aku,,ojan selebat2nyer.....selesa klu dpt tarik selimut di kala itu kn??
cerita yg aku nak share ialah "bagaimana kejamnyer seorg suami memaksa isterinyer bekerja"....

huhuhu....lom citer lagi aku dah sedey!

aku bangun sahur kol 4.30am....aku celik mata jerw aku tgk huB aku pown bgn. aiks,,rasa cam pelik lak!!
sesudah sahur sementara tggu azan subuh tetiba ujan lak....mata aku lak mulalah terkelip2..
aku pon duk atas katil bwk si kecik sekali.

tetiba....

huB:syg...bangun.mandi,solat pas tu gi kijer.
aku:yerw...kul6.45.syg dah kunci jam kul6.45....

aiks,,,mana anak aku??
aku:b..anak mn?
huB:syg tido,,b bg anak kat adik suh tidokan.b dah buat susu dia td..

xlama pastu...

huB:syg...bangun.b dah siap solat syg xbangun lagi??
aku:yer....baru 6.40.syg kunci jam 6.45 lah b.......

bangun dgn terpaksa capai towel.....masuk bilik huB aku xtido lagi..
Ish....bese pas solat jer dia lah yg terkejar2 masuk bilik nak sambung titon...pelik kali kedua.

sambil pakai telekung....

aku:b,,ujanlah kat luar.
huB:syg...cepat gi semayang.
aku:hurm.....

pas solat sambil sarung baju aku pandang huB... sambil buat muka sin chan mintak simpati..

aku:b,,,klu syg xkije leh x?
huB:xleh....
aku:ala....gi lewat leh x?
huB:xleh....
aku:b,,,tidolah...syg tutup lampu erk?
huB:xyah,,b nak baca paper...
aku:huh...(trus siap sambil muncung)
mata dah ngantuk tue titon jerwlah b....
rela xtiton semata2 nak tggu aku gi kijer

huB:syg...jap lagi syg kuar jap.bayar bil leh??
aku:hurm,,,ok.klu syg xkije syg janji jap lagi syg kuar byr bil.(klu x bkn men mls aku)
huB:xyahlah...biar b gi.
aku:ala...yelah.syg gi.

sambil melangkah kuar bilik...

aku:b,,,last.leh x syg xkijer?
huB:xleh....
aku:boleh lah......
huB:xleh syg......
aku:hurm...ok.

aku salam huB aku dan trus kuar bilik dgn perasaan kuciwa.....

aku start kete..huB aku kuar.siap payungkan aku lagi....padahal kete tu bkn bwh langit pon.sjer jer nak bikin aku panassss panassss panassss panassss panassss.....aku dah jalan tue dia lambai sambil sengih2 cam kerang busuk kat aku.

b dengki.....sobs!!!

dalam kete....

de msg lak.....aku bukak msg tgk huB aku msg.tu xde kije len lah tue sajer nak wat aku rasa jealous.

syg,,pukul 11 karang kejut b erk?
syg kol sampai b bangun taw?
luv u syg

luv u too bie....syg taw b xkejam mn pon.sbb b syg lah b didik syg cmnie.jgn cipta seribu alasan untuk cari rezeki.terima kasih b....

dan akhirnyer aku smpai kat opis....dan waktu aku tgh menaip entri nie aku sedang berusaha mengejutkan huB aku yg sedang lena diulit mimpi......

Mownin'

salam.....

sebenarnyer xde kijer nie.
Just nak say mownin' to all my fwenz and kangen bangat sama uolss.
motip letak pic Najwa....kenapakah???????

sbb aku sentiasa merindui kaletah si anak kecil ini....
gelagat dia sentiasa membahagiakan aku.....thanks God and thank u for my huB....

uolss sume....
bagi supports taw kat aku supaya aku leh jadi seorg ibu dan juga seorg isteri yg solehah....

amin!!!!



Posted by Picasa

Thursday, August 27, 2009

Keadaan opis kuh ('!')

salam....

kepada sesaper yg teringin sgt tengok wajah opis aku....hari nie aku nak post kat uolss.Tapi uolss janji jangan gelak taw???ala,,,mcm keadaan opis ko tu best sgt.wakakakakaka!!!

CIK NOR SUZIRA BT.SULAIMAN ok????tulah nama yg emak dan abah aku bagi. Mngikut kata mak aku,,,nama aku tue gabungan emak dan abah.SU tu singkatan nama abah iaitu SULAIMAN....ZI tu lak singkatan nama emak iaitu PAUZIAH..maknenyer nama aku IRA je lah....oklah tue!!dari xde kan?tapi klu uolss nak taw singage nie pon sebenarnyer salah....orang tu salah atau SHA yg salah?sbb singage ni dibuat pas aku 6bulan keje kt POJ.dan maknenyer masa tu aku dah bergelar Puan...Puan ok??hehehehe....tapi bagus gak tue..CIK CIK CIK CIK CIK
pic yg de ni adalah insan yg sesangat aku sayang...pic emak dan abah aku masa muda remaja!! uolss nmpak x de satu benda kecik molek antara pic tu...tu pemberian ikhlas dari sahabat yg aku syg gak iaitu AZEEMAH...oiii azie,,aku windu doe sama ko.
ni lak buku-buku penting yg harus de waktu aku menjalankan tugas aku..klu xde harus jugaklah aku menggelabah cam cipan.cmner rupanyer nyer....cmnie
kak...baper no ext.si polan.. kak...baper no BHEUU.. kak...baper no.... kak...
baru padan muka aku pas tu kena marah ngan kak zatul.....
nie muka kak zatul pada hari khamis sebab marah aku asyik tanyer jer memanjang.....sowi erk
kak???akak tetap lawak time marah...ups salah...bukan lawak tetap LAWA..
klu dulu masa zaman study,,tempek menempek kat dinding nie dah jadi perkara biasa dikalangan aku dan rakan-rakan.Ingatkan dah kije xdelah nak wat cmtu lagi.Tp,tatap serupa wa ckp sama lu..Ni no tel hotel setiap negeri dan no tel polis bantuan POJ yg de tertempek kat dinding tul2 depan bijik mata aku.Supaya mudah kijer aku gak...
nilah kerusi yg aku duduk selama 8j/5h....xde pe yg menarik nak citer tentang kerusi nie.pe yg de kat kerusi aku tue ialah shawl yg huB aku belikan,blazer yg aku beli sendiri dan bantal ikhlas dari SHAFIKAH.Bantal tue aku lenjan time aku btul2 ngantuk...pastu bile aku pegang jer bantal tu aku trus titon..dan confirm aku mimpi Sha sbb dia dah jampi bantal tu kot...abaikan gambar belakang tue.
ni plak harta benda yg harus de kat sisi komputer aku.Cermin yg aku pilih tapi ditanggung bayar oleh abahku..dan juga kalendar yg En.Enseri bagi masa kami "berjiran" dulu kala.Yg bertanda kat kalendar tue ialah ...dah baper hari aku pose ...wakakakaka
ini antara barang yg de dlm drawer aku....lotion memang sgt penting.kan bella kan????ko pon kater cmtu kan?sbb lotion tu wangi..i likeeee
hurm....pe nak kater tentang bunga yg terlukis indah tu erk?lukisan ni diberi oleh 3762.
memang cantiklah lukisan nie."kire de bakat gak lah awk melukis erk 3762?"bila org tanyer aku ckp lukisan nie aku yg lukis..pastu SHA dan K.ZATUL wat kantoi sbb suh aku lukis plak....aku pown mengaku dgn sejujurnyer lukisan ni 3762 yg bagi....siaplah si 3762 pasni....tapi TQ lah awk. Len kali lukis gambar len lak erk tuk org?
hari nie aku berbaju bunga kecil warna biru....tudung biru....hurm,,ni lah wajah aku pas solat.
Wahhhh,,suci jer wajah tanpa make-up walau secalit.kuikuikui!!!!bulan pose nie aku malas nak touch up lebey muka aku.aku wat cmner pown muka aku tetap cmtu,xde plak bertukar jadi muka Erra ker,muka Tyra Banks ker....huhuhu
ni muka sorg jiran aku yg selalu ajak aku gaduhhhh...gaduhhhh..gaduhhhh.....
elok sgt lah tu kak.....ko tu kakak.mengalahlah skit ngan adik...ko jgn smpai aku curi gambar ko masa tido nnt.Dia nie kuat tido....tetiber jer dh tido.macam NOBITA....nnt raya ff mintak maaf erk kak?
kat bawah ni lak wajah2 tetamu yg melawat aku dan rakan pada hari khamis bersamaan 27-08-09.....sebenarnyer de dua org lagi staff admin yg turun tp aku lupa nak snap pic dowang so aku letak nama jer lah erk?orang itu ialah kak nasibah dan kak syuriani yg dtg tuk promote perfume...rabak!!!!!
sheila Peransang Jati
syukri
sha yg kabur....byk gerak lagi!!

Minggu Bahasa Inggeris

salam..

aduyaiii....Puan Pengarah kat Istana Kehakiman dah mulakan kerja.

Uolss nak taw??Mulai esok,,,dan seterusnya...seluruh warga kerja Istana Kehakiman dikehendaki menggunakan Bahasa Inggeris samada dalam perbualan harian atau pon urusan kerja.Ini adalah untuk meningkatkan tahap penggunaan dalam Bahasa Inggeris.So,,kepada semua warga kerja Istana Kehakiman "SELAMAT BERJAYA".....

Pas nie setiap hari Jumaat aku cuba cari jalan mengelat untuk berbahasa inggeris dgn jln mudah lah....wakakaka!!! Iaitu dengan cara mendiamkan diri selama 8jam bekerja....boleh kerw???
Dah tentu2 kerja aku nie memerlukan aku bercakap sepanjang hari....cmner???

practise....

hello,,,istana kehakiman.
fifie here...
may i help u??
ok,,,hold on please....

tu klu yg xbyk ckp.....

kena yg banyak ckp.....masak aku!!!!!

Wednesday, August 26, 2009

terbabas ('',)

salam,,,,

aku terbabas titonlah hari nie....huB aku lupa nak kunci jam..

hurm menggelabah aku bangun capai towel muka...(nak basuh muka lorrr)
aku kejut huB aku

aku:b,,,,bangun
huB:hurm....
aku:dah kul 5.10am nie......bangunlah.
huB:hurm,,syg gi dapur dulu.b xtido,,b baring jap...

malunyer muka aku,,,,sumer dah terpacak kat dapur.aku ng huB aku jerw yg masih terpinga-pinga baru kuar bilik...huhuhuhu
huB aku xnak makan sbb dah makan katenyer.....aku lak makan 2keping roti gardenia ngan air kopi jerw.......
sesudah itu,,,,sekejap jerw huB aku dah ilang menyusup masuk bilik balik..sambung titonlah tu!

dengan perasaan xpuas hati aku kejut huB aku balik..

aku:b....bangun solat dulu
huB:hurm,,b xtidolah
aku:cepatlah....kang sambunglah tido balik
huB:yer syg.....(sambil bangun capai tuala dgn perasaan rasa nk telan org)

hahahahahahaha aku berjaya wat huB aku bangun!!
tapi,,,siap je solat.....bummmmm
dia bantai tido smpai lebam...aku yg terkulat2 gi kije pepagi bute........dia kijer kul12.00.
huhuhuhu sedey!!!!
2hari


7hari


2bulan


3bulan


4bulan


5bulan


6bulan


7bulan


8bulan


9bulan


10bulan


11bulan


1tahun

1tahun 1bulan

1tahun 2bulan



Monday, August 24, 2009

Gelagat Si Manja #1

salam....
Makin hari Najwa makin besar dan makin bijak..de jerw gelagat dia yg buat aku sekeluarga ketawa. Aku gembira sgt klu dia mula tunjuk kepandaian dia...hari aku rasa xlengkap klu xtengok gelagat dia yg sememangnyer mencuit hati....dia memang seorang anak yg bijak.Doa ummi semoga Najwa akan menjadi seorang anak yg berguna erk syg???luv Najwa......

Bulan Yg Diberkati

salam....
Selamat menyambut ramadhan al-mubarak kepada sume kengkawan dan seluruh umat Islam...
Aku nak pohon ampun dan maaf di bulan mulia dan bulan berkat ini seandainya aku de terusik,terkata,termakan,terminum,tercuit dan segala TER lah kepada semua kengkawan yg mengenali aku.Semoga di bulan yg diberkati nie,kita sume xlupa untuk meningkatkan amalan kita.
SELAMAT BERPUASA
DAN
SELAMAT MENYAMBUT HARI LEBARAN

p/s:bulan2 pose nie mls skit nak update blog.nak tingkatkan amalan......huhuhu

Friday, August 21, 2009

Jumaat Yg Meriah!!!!

knaper meriah??
uolss sume nak taw aku gi mana lunch hour tadi???hurm,,,sebelum aku rela hati cerita pe kater uolss teka dimana aku waktu tu..aku bertemu dgn siapa?pergi ke mana?dengan siapa?
hahahahaha gelak mcm jin......
siapakah itu??hah...cuba korang teka.....apa yg sedang si gadis itu lakukan??adakah dia berasa "jakun" dengan gambar yg de dlm screen tersebut??wakakaka
tetibe jer kuar kat screen tu pic nie...pe kije lah si gadis tue sampai kuar tajuk tue.......
"BERTAKHTA DI HATI"..............aku kah???
hurm,,,,gadis nie rupenyer..uolss ingat lagi saper gadis nie?bella.....anak pakcik rosli.Amboiiii bella dah siap dengan mic pulak....pe kije saje lah si minah nie....excited je muke.
wah.........bkn men bergaya si bella nie menyanyi.ko nyanyi lagu BERTAKHTA DI HATI erk bella??lagu tema kerw??cayok..cayok..bella!!!!!
pas dia puas menyanyi si gadis ku lagi sorang pulak amik turn....nak tengok picture dia x?kat bawah nilah gadis aku sorang lagi yang excited nyanyi tue..nama dia SHA......
picture aku jgn uolss tanye....sebab aku ni pemalu orang nyer...picture yang ada adalah sajian mata uolss k?

**happy family**

**happy family**