Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, April 29, 2009

CaRA GEmbira KAn HUbbY













  • Jangan terlalu mengongkong huB
  • Beri perhatian pada huB walau kite sibuk
  • Jangan abai makan,minum dan pakai huB
  • Sekali-sekala,izinkan huB kuar lepak ngan kengkawan
  • Percaya pada huB
  • Jangan kedekut memuji huB
  • Urut huB dengan rela tanpa disuruh
  • Jangan paksa if huB xsuke buat ape yang kite suke like shopping
  • Sentiasa hadiahkan huB senyuman yang paling manis
  • Jaga penampilan khas untuk huB
  • Sentiasa beritahu huB dia seorang yang hebat
  • Jangan larang suami melakukan apa yang diminati selagi xmudaratkn family
  • Selalu ucap thanks pada huB
  • Beritahu huB betapa sayang dan cinta nyer kite terhadap dia dengan sepenuh hati
i love u mohd noriman bin sa'ari....tapi boleh ker syg buat per yang syg entri nie erk?syg pown sedang mencuba dan berusaha untuk membahagiakan bie...Bie sedia memaafkan sygkan klu de kesilapan???
ummmuahhh kat bie....


Tuesday, April 28, 2009

sayang dia smpai bile2


Tatapan khas buat kucing ummi....name dia papai!!!
PAPAI,,,,
selagi ade hayat ummi,ummi xpernah luper untuk menyayangi papai....u all sume nak taw x?
Kucing ni mr.huB aku jumper kat umah nenek aku...mase tu dia kecik sangat....ibu dia tinggalkan dia ngan adik beradik len...mase kami jumper tu dia kotor sangat,,dekat tempat yang penuh semut gatal!!!Sian sangat aku tengok keadaan dia.
Adik beradik dia yang len sume dah mati....tinggal dia sekor jer...huB aku amik dia bawak kuar dari tempat tu.Mase tu dia kecik sangat.....kucing len yang mati tu huB aku tanam.,keadaan papai ni kotor dan mate hampir buta......
Kami bela dia macam anak sendiri....mandikan dia dan bagi makan ikan kembung rebus sbb tu mmg kegemaran dia.
Belikan mainan dia....kami sayang sangat kat dia.Mase tu aku tengah pregnant.....kirenyer dia peneman setia aku kat umah semasa ketiadaan huB aku kat umah..mane aku dan hubby pergi kami bawak dia...jalan2 nek motor,,nek kete...dia suke gurau.aku windukn dia....yang paling best,,,dia de bantal busuk taw? sampai skang aku simpan bantal tu...aku xbasuh pon...Betapa ummi amat merindui mu syg......Bantal tu dia cari time dia nak titon..dia kan kehilangan ibu mase dia kecik lagi,so bantal bulu bentuk ikan tu dia buat macam ibu dia...dia nyonyot (isap) bulu bantal tu.....mak dan abah aku pon sayang kan dia...Sape yang tengok dia macam nak bawak dia balik jer...dia bukan kucing siam tapi dia kacuk kucing kg dan siam(mix lah kirenyerrr)...Tapak kaki dia besar macam harimau. Telinga panjang macam kucing utan(bukan macam NABIL RAJA LAWAK erkkkk).....Papai,,,ummi rindu kan papai!!!
Tapi yang buat aku marah,,ade sekor kucing jiran aku ni suke buru dia...ari tu,pernah die kena gigit sampai berdarah kaki.Malam tu aku terkilan sangat,,abah yang xpernah sayang kan kucing sanggup balutkan luka kat kaki dia....
Kami satu family letakkan ubat kat kaki dia....
Esok tu aku nak antar anak gi klinik,,,biasanyer bile aku start kete,,papai akan lari dari bawah kete.....
Tapi ari tu,,,memang dah ditetapkn Allah yang aku akan kehilangan dia buat selama-lamanye.....
Dia xdapat lari disebabkn kaki dia yang sakit...aku pon terus jalan,,dan tetiba abah menjerit menangis dari beranda rumah.....aku dah langgar kucing kesayangan aku....Ya Allah,,pe dah aku lakukan.
Sungguh aku xsengaja...aku meraung cam orang giler...aku xsanggup.
tapi bile aku tengok mayat papai,,dia xde pe2....xmacam kena langgar.Satu family aku meratapi kematian papai.....Papai,,,,sumpah syg....ummi xpernah sengaja.kalau boleh ummi xnak kehilangan papai.
Tapi apakan daya ummi...
Skang ummi tetap merindui papai..dan xde sekor pon kucing dapat gantikan tempat papai di hati ummi....
Ummi sentiasa mengingati dan terbayang2 tingkahlaku papai.
Semoga satu hari nanti ade kucing yang serupa papai datang umah ummi yer syg......ummi windu sgt kat papai.


**happy family**

**happy family**