Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, January 21, 2009

ragam mengandung....

Aku mengandung mase umur aku 21tahun....mase tu aku dan May(nickname huB aku) insan paling hepi...betul ker aku nk dpt baby huhuhuhu.....mmg xdijangkakan.1st time aku taw aku pregnant aku suh May beli pregancy test..berdebar gak aku duk dlm toilet tunggu result....dup..dup..dup...keluar2 dr bilik air aku trus peluk huB aku......malam tu jugak aku ke klinik tuk mengesahkan yg aku mmg pregnant.....thanks lah kat auntie aku yang sgt2 lah sporting sebab sanggup teman aku dan May tgh2 mlm g check(ayat manis)...Sblm taw pregnant aku memang dah rasa badan terlalu lemah sehingga xberdaya tuk bekerja.Mak sangkakan aku demam...mengikut petua mak,,nak elak dari demam kiter kena minum air nenas fresh....mak sendiri blenderkan aku air nenas,aku pon yg xtaw aku sdg mengandungkan anak May dengan slumber minum air nenas fresh tue...nasib anak aku kuat!!bila dah dapat taw yang aku pregnant,morning sickness secara tiba2 datang..aku mengalami morning sickness yang sangat teruk..yang membuatkan aku berasa serik tuk mengandung lg(tp bila tgk org bwk perut syoklh plak).....aku xboleh bau benda yg wangi2,,bila huB aku sembur perfume mulalah aku mengunjungi toilet..muntah xberhenti.masak pon aku xbley,,(sebenarnyer memang malas jer pown)...naik kereta bukan kesukaan aku ketika pregnant,,bila nak naik kereta standbylh plastik yang banyak,,klu x bersepahlh kereta dengan muntah.Pernah mase kandungan mencecah 8bulan aku paksa huB aku bawak motor je sebab xnak naik kereta punya pasal....(konon2 minah rempit sejati)...pasal mengidam plak aku xbanyak karenah,,aku cuma mintak mak masakkan aku sup ketam je.Cuma tiap mlm aku msti suh huB aku gi beli carrot susu ngan kueh tiaw goreng...aku jgk pernah dimasukkan ke wad selama 4ari akibat muntah yang xberhenti hingga menyebabkan aku xmakan pe pun ketika kandungan aku berusia awal hingga 6bulan ...pas dh masuk air 10botol baru aku berselera nak makan....lame wooo aku mengalami morning sickness..kira bilik air dah macam bilik no 2 aku...but thanks God....sebab temukan aku dengan insan yang amat memahami..dia xpernah merungut sepanjang menjaga aku ketika aku hamil dan sehingga sekarang dia tetap macam tu...aku bersyukur yg teramat sgt!!!Begitu juga dengan mak dan abah yang selalu ade disisi dikala aku susah...sepanjang tempoh kehamilan aku dijaga dengan rapi oleh mak dan juga abah serta suami tercinta.Xlupa jugak terima kasih aku buat kedua orang tua aku Pn.Pauziah dan En.Sulaiman kerana menyayangi aku.....lagi satu terima kasih buat semua doktor dan staff kat HOSPITAL PUTRAJAYA kerana melayani karenah aku......thanks all

No comments:

Post a Comment

**happy family**

**happy family**