Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, January 21, 2009

ragam mengandung....

Aku mengandung mase umur aku 21tahun....mase tu aku dan May(nickname huB aku) insan paling hepi...betul ker aku nk dpt baby huhuhuhu.....mmg xdijangkakan.1st time aku taw aku pregnant aku suh May beli pregancy test..berdebar gak aku duk dlm toilet tunggu result....dup..dup..dup...keluar2 dr bilik air aku trus peluk huB aku......malam tu jugak aku ke klinik tuk mengesahkan yg aku mmg pregnant.....thanks lah kat auntie aku yang sgt2 lah sporting sebab sanggup teman aku dan May tgh2 mlm g check(ayat manis)...Sblm taw pregnant aku memang dah rasa badan terlalu lemah sehingga xberdaya tuk bekerja.Mak sangkakan aku demam...mengikut petua mak,,nak elak dari demam kiter kena minum air nenas fresh....mak sendiri blenderkan aku air nenas,aku pon yg xtaw aku sdg mengandungkan anak May dengan slumber minum air nenas fresh tue...nasib anak aku kuat!!bila dah dapat taw yang aku pregnant,morning sickness secara tiba2 datang..aku mengalami morning sickness yang sangat teruk..yang membuatkan aku berasa serik tuk mengandung lg(tp bila tgk org bwk perut syoklh plak).....aku xboleh bau benda yg wangi2,,bila huB aku sembur perfume mulalah aku mengunjungi toilet..muntah xberhenti.masak pon aku xbley,,(sebenarnyer memang malas jer pown)...naik kereta bukan kesukaan aku ketika pregnant,,bila nak naik kereta standbylh plastik yang banyak,,klu x bersepahlh kereta dengan muntah.Pernah mase kandungan mencecah 8bulan aku paksa huB aku bawak motor je sebab xnak naik kereta punya pasal....(konon2 minah rempit sejati)...pasal mengidam plak aku xbanyak karenah,,aku cuma mintak mak masakkan aku sup ketam je.Cuma tiap mlm aku msti suh huB aku gi beli carrot susu ngan kueh tiaw goreng...aku jgk pernah dimasukkan ke wad selama 4ari akibat muntah yang xberhenti hingga menyebabkan aku xmakan pe pun ketika kandungan aku berusia awal hingga 6bulan ...pas dh masuk air 10botol baru aku berselera nak makan....lame wooo aku mengalami morning sickness..kira bilik air dah macam bilik no 2 aku...but thanks God....sebab temukan aku dengan insan yang amat memahami..dia xpernah merungut sepanjang menjaga aku ketika aku hamil dan sehingga sekarang dia tetap macam tu...aku bersyukur yg teramat sgt!!!Begitu juga dengan mak dan abah yang selalu ade disisi dikala aku susah...sepanjang tempoh kehamilan aku dijaga dengan rapi oleh mak dan juga abah serta suami tercinta.Xlupa jugak terima kasih aku buat kedua orang tua aku Pn.Pauziah dan En.Sulaiman kerana menyayangi aku.....lagi satu terima kasih buat semua doktor dan staff kat HOSPITAL PUTRAJAYA kerana melayani karenah aku......thanks all

Tuesday, January 13, 2009

sweets memories...





















ini adalah saat bahagia dimana aku dan Mohd Noriman disatukan...betapa aku amat menyayangi insan yang hanya sekejap waktu ku ambil masa tuk mengenali hati budinya...betapa aku taw dia menyintai aku begitu juga aku terlalu menyintai dirinya..kejujuran dan keikhlasanmu amatlah aku hargai....terima kasih kerana menyayangi aku lebih dari segala-galanya.pengorbananmu xkan terbalas oleh ku....

syg amat menyintai bie!!!!

Tanggal 08122007 adalah saat yang amat kunantikan. Aku sah menjadi isteri kepada Mohd Noriman Bin Sa'ari..Kami xmengambil masa yang lme utk mengenali hati budi masing2,,,kerana bg aku dia adalah "org itu" yg boleh melindungi aku..Sebenarnye,,,dlm sesi pkenalan kami, aku telah mempunyai seseorang yang telah bertakhta dihati tapi....................inilah yang dikatakan jodoh. Aku sendiri xmengerti tapi semua adalah ketentuan ALLAH dan kiter sebagai manusia hanya merancang. Mohon maaf kepada insan tersebut andai dia terbaca entri aku ni. Bkn niat nk mnyakiti tp sememangnya aku xlayak buat dia. Aku adalah utk Mohd Noriman..Aku amat bersyukur kerana aku dikurniakan insan yg baik,setia,penyayang dan seribu satu keistimewaan setelah aku melepaskan insan yg juga baik tehadap aku..
Setelah bergelar isteri baru aku mengerti apa itu tanggungjawab.Tanggungjawab yang selama ini aku xpernah pikul.Bergelar seorang isteri memerlukan aku menjadi seorang yang kuat dari segi fizikal dan juga mental.Bukan mudah bagi seseorang untuk memikul tanggung jawab ini.Bukanlah berat tetapi ianya adalah amanah yang perlu kita pikul.Aku mensyukuri nikmat ini kerana dikurniakan suami yang amat memahami dan juga bertanggungjawab.Apakah aku boelh membahagiakan suami aku selama-lamanya....

YA ALLAH,,
pada-Mu hamba yang hina ini memohon
kabulilah doa ku ini YA ALLAH...
Limpahilah rahmat ke atas rumahtangga kami YA ALLAH
Berikan kami kebahagiaan yang berpanjangan YA ALLAH
Kekalkanlah jodoh kami agar berterusan hingga ke akhir hayat YA ALLAH
Kurniakanlah kami anak-anak yang soleh dan juga solehah YA ALLAH
Sesungguhnya hanya pada-Mu tempat aku bermohon dan mengadu
Amin...........

Friday, January 9, 2009

aku sayang kamu..











xdapat aku ungkap betapa sayangnyerrr aku thdp emak dan abah aku....
aku sedar dulu akulah anak yg paling degil,,,dah terlalu banyak aku menyusahkan mak ngan abah aku.Paling truk mase aku naik meningkat remaja...form2,,,mase tu aku SEK.MEN.JALAN BUKIT... Sian emak dan abah aku..Terpakse bersengkang mata memikirkn perangai anak yg paling degil....skung bile dah jadi ibu baru aku taw pe perasaan seorang ibu..YA ALLAH,,,AMPUNILAH DOSA HAMBA MU INI YA ALLLAH......tapi itulah yg dikatakan pertalian di antara ibu,ayah dan anak....

walau degil mane pown aku,,emak dan abah aku xpernah buang aku....aku syg sgt kt emak dan abah aku..YA ALLAH,,,,ENGKAU BERILAH KESIHATAN DAN KEBERKATAN MU KEPADA KEDUA ORG TUA KU...KASIHANILAH MEREKA SEPERTIMANA MEREKA MENGASIHANI KU KETIKA KECIL DULU YA ALLAH.....

ALWAYS IN LUV...






















Kehadiran Najwa Nur Qistina memberi banyak makna yg tersirat dan tersurat kepada aku dan juga huB...
Sememangnyer kehadiran si kecil ni telah kami nantikan dengan penuh rasa syukur.......
Terima kasih kepada huB yang senantiasa memberi dorongan dan kasih sayang di saat aku memerlukan.....
Terima kasih jugak buat emak dan abah
yang sentiasa di belakang aku di saat aku masih lagi memerlukan tunjuk ajar agar menjadi seorang isteri dan ibu yang terbaeeekkkkk....tu penting! (mula-mula jer ayat sedey)

Kepada kwn-kwn yg bakal atau dh pown jadi isteri org dan jadi ibu "
BERINGAT SKIT YER KWN".....
1.Jaga rumahtangga
2.Jaga anak-anak(malu kt anak wehhh)
3.Jaga tingkah laku(nasihat tuk aku..ngeeee)
4.Jaga suami(IMPORTANT)

**happy family**

**happy family**