Followers

Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, December 8, 2014

7 tahun sudahhhhh ;)

Assalammualaikum ...

Syukur alhamdulillah.. genap 7tahun melayari alam rumahtangga dengan si dia. Syukur selama itu dah dikurniakan 3 orang cahayamata yang comel comel dan menjadi penawar dikala duka.Syukur sangat sangat!
Benar kate orang, masam manis kehidupan akan kita lalui selepas perkahwinan.. Nak kata hebat sangat tu tak boleh sebab lom 17 ke 27 ke 37tahun ke.. baru 7tahun je pon. Tapi syukur saya antara orang terpilih merasai alam perkahwinan tu. Dan sangat syukur lagi masih bertahan sehingga ke hari ini.
Mustahil dalam perkahwinan tak ade tergigit lidah bercakar rimau.. haha! Ade mesti ade.. Cuma cara kite mengendalikan masalah tu je paling penting..

Kami??? opkos lah selalu bercakaran rimau.. Tapi nasib aii dapat rimau jinak.ngehngeh! Cakar le guane pon dia tepis sket sket je tanpa keluar kuku pon. Kalau kena rimau hutan mau aii dicakar balik haha..
Yang aii nampak dalam rumahtangga kami aii lebih banyak emosi. Macam macam emosi aii leh campur aduk dalam satu masa. Tapi dia sangat cool... Everytime dengan cool dia.Kadang nek geram gak dengan cool dia tu.. Tertanya tanya didalam ati "tak sayang ke dia kat aii??" tapi tu sume syaitonnirojim punye kerja hasut aii.. haha! klu si dia xsayang tak kan bertahan smpai takat ni. Syukur takat ini :)

Aii pemarah tapi aii sangat cepat sejuk. Dia langsung tak pandai marah tapi pon tak pandai memujuk. Makanya,,pepandailah aii pujuk diri sendiri..hehe Wat ape marah lelama kan. Diri sendiri jugak yang rugi.
Aii tak terror masak **dalam erti kate lain xpower ataupon pendek kate tak pandai :P** tapi si dia sangat terror power hebat dalam hal memasak. Sebab tu kalau aii duk dapur dia kena duk depan atau dia di dapur aii di depan, Tak boleh dua dua didapur. Kang tak memasal ber'wrestling' sebab tak pernah sependapat tentang masakan...kahkah!
Aii rajin mengemas tapi si dia is just so so jeee.. sebab tu baju baru pakai tak sampai 5minit taw2 dah de kat dalam mesin basuh sebab dah banyak kali mention aii tak leh tengok baju tabur tabur atas sofa atas katil. Kalau ade aii anggap baju tu dah kotor dan aii akan basuh walaupon baru 5minit pakai :P Si dia selalu laju laju bangun bila nampak aii dah pegang bakul kutip baju baju bertaburan hahaha!

The best isssss...
Si dia sangat penyabar. Aii sendiri kadang taktau mana dia dapat kesabaran serupa itu. Beruntung dapat suami penyabar. Sebab aii pernah nampak depan mata camne gaya suami jenis tak sabar. Mengamuk sakan macam orang hilang akal. Sepak terajang segala benda yang ada. Syukur dia tak seperti itu..
Si dia sangat penyayang.. walau kadang si dia terpaksa tinggi suara pada anak anak. Tapi aii anggap itu cara dia didik anak anak jadi manusia dengar kata. Jadi berdisiplin. Jarang skali aii jumpe ayah ayah sudi basuh korek buntut cuci poo poo anak.  Sanggup bangun tengah malam buat susu / teman anak gi shi shi walaupon baru 10saat terlena. kredit to him :)
Si dia sangat cool bila sanggup berkawan dengan semua kawan kawan aii termasuk bekas ehem ehem aii.. Bagi dia past is past.. Begitu sangat dia menyerahkan 100% kepercayaan pada aii. Dan sebab tu aii sangat hormat dan berazam supaya aii tak pernah dan tak akan hilangkan kepercayaan dia terhadap aii.
Si dia sangat disenangi.. Semua family aii senang dengan dia. Pandai amik hati. Kalau tak,takkan jadi menantu pak akob dengan cik gee :P Heyyyy.. bukan mudah taw nak tackle dengan parents aii. Kate bekas ehem ehem aii dedulu lah. Katenye si dia ni pakai guna guna nak lembutkan ati pakcik akob dan cik gee tu..haha! Guna guna dengan nasi kerabu.. Ko adoooo?
tetiba teringat si dia nangis dapat meseg menikam kalbu dari kakak aii dedulu.. hehe Tapi aii taw tujuan meseg tu sebab akak aii sayang aii. Tq kak! aii love u so much :)

Banyak lg kalau nak list.kang sakit lak ati orang len.Macam aii sorang je de laki hahaha...

Sape lagi nak puji kalau bukan isteri sendiri. kang orang len puji aku lak sakit ati kannnnnn? Okelah..

Happy anniversary to u my chenta hati. Sayang cinta bie sepenuh hati. Maafkan segala salah silap sayang selama kite bersama.. i lep u so much much much!

Friday, December 5, 2014

Demam frozen

Assalammualaikum ...

Bukan main menjadi jadi demam frozen nehh! Sampaikan anak bujang aii pon dah terikut ikut kegilaan kakak kakak dia. Ohmy!! Siang malam pagi petang xabes abes dengan lagu Let it go... Let it go...
Itu jelah yang aii paham pon. Lain2 bunyi dah campur aduk. Mcm2 ado!!

Er go....  Er go...
Err.. err.. er... dik
er go... er go...

Nyanyian by Aiden Azizulhaziq Bin Mohd Noriman :)

Bape kali ulang pon gitulah bunyinyeee... Hailah bujang! Cepat betul awak membesar. Pantang nampak pe je kakak kakak buat. Cepat je nak ditiru, Tapi sebenarnye bukan kehendak kakak & kakngah pon. Umi je yang sebenarnye excited dengan Let it go! Lemari pon nak let it go.. Patung pon nak let it go.. Selipar pon let it go.. Baju pon let it go.. Cute kan? Cute kan?

Mana mana pergi pon mesti nampak barang let it go. Mana lah umi x terkena demam frozen jugeee..
Tq so much much much kt ucu sebab belanja dress porzenn kat kakak & kakngah. Bukan aje dress... Dapat patung nyanyi dapat barbie porzen dapat set tulis dapat.. ohoiiiii! kemain suke lah 2 beradik tu :)
Terima kasih daun keladi ucu.. esok esok boleh beli lagi hehe

kalau kena kat umi xpe lagi demam nehh.. yang seram demam frozen ni kena gak kat si bujang aii ;)
Pagi Rabu lepas.. aii bangun pagi mcm biasa siap2 nak gi kije. Siap mandi solat sume tetibe dengar suara si bujang. Rupenye beralih dari atas katil dalam bilik pergi tilam golek depan tv.. Nah!!!!!!!! terkejut beruk beruk umi nak oiii!! Pe lah kojo awak nak oiii mlm td? Kebetulan malam sebelum tu aii masuk bilik awal sebab rse tak berapa sihat. Abi amik alih jage anak anak anak malam tu....


nangis umi tgk nak oiiii!!! kenapa awak sarung baju kakngah ni nak?? X comel taw!! Dalam tak nak tak nak tu letih umi mengekek pepagi tu... Kemain elok dia tido kat depan tv tu dengan baju frozen... Ala cute cute nehhhh :P
Rupenye kate abi malam tadi melalak lalak si bujang nak pakai er go er go.. Pesen si kakngah lak asal time tido je baju suar di tanggal. **jangan smpai besar sudah** Datang si bujang di ambiknye baju kakngah merengek depan abi mintak pakai. Abi lak jenis LANTAK KO LAH NAK!! ha tu lah hasilnyeeeeee :)

Dah malam tu aii jajalah pic dia kat umah bagi atok nani sume tengok. Pandai lak malu...

Umi : adik.. ni gambar sape?
Aiden : ngah..
Umi : adik lah ni
Aiden : ngahhhhh
Umi : ni adikkk
Aiden : ngahhhhhhhhh **nak nangis dah**

pastu datang kak ayu nak tumpang tengok.. berlari si bujang kejar cik ayu dia tak bagi tengok. Siap nangis lagi.. Tau awak malu ye nak?? haha!! awak tak tau umi dah sebar gambar adik ni kat FB umi hehehe... Sume kwn2 umi dah tengok.. Jatuh lah saham awak dik. Sapelah nak bermenantukan lelaki porzennnnn nehhh?? hahahaha!!!

Thursday, September 11, 2014

Boleh saya bantu?

Assalammualaikum :)

Dari semalam kepala belah kanan aii berdenyut denyut mintak dipicit. Adoiiyaiii bengang je rase kepala. Serba tak kena. Sian anak anak anak! Naseb baik incik suami ringan tulang. Syukur :)
Si kakak wawa time time gini le pulak request sup telur faveret dia. Kalau sup telur hari hari pon takpe. Kate emak dari balik sekolah tadi duk heboh nak makan sup telur, Sian kakak. Maaf ye kak. Semalam umi betul betul rase macam tak larat sangat. Sudahnye abi start moto gi tapau nasi goreng pattaya. Rasenye kakak makan sket sangat sebab malam tu abi kejut umi makan.. Umi tengok lebihan nasi goreng pattaya banyak lagi. Serba salah umi dibuatnya..
Arini kat opis pon kepala aii masih lagi berdenyut. Ni baru lepas telan sebiji ubat tahan sakit ngan nasi goreng ikan masin baru de rase lega sket. Umi janji balik kang umi buat sup telur kakak ye sayang!

Sejak sejak ni terkejar kejar sket wat kije. Takdelah berlari. Sebab kije aii duduk je dari mula sampai balik. Tu makin lama makin kembang.. **sambung cite** Sebelum ni kije aii de partner. Tapi partner dah pindah dekat dengan incik suaminya makanya tinggal lah seorang diri. Kije sorang diri xjadi masalah sebenarnye. Sebab dalam pejabat aii memang perlu sorang bahagian semboyan sorang pegawai khidmat pelanggan. Dah mencukupi. Yang buat letih nombor takleh guna tapi orang taktau.. Eh! ape aii merepek ni?

Ok camni.. Ipd Kajang tempat aii kije ni dulu orang panggil Ipd Hulu Langat. Rasenye hal nama dah lama kot orang tau Hulu Langat dah bertukau jadi Ipd Kajang. Sebab dah lama sangat kot tukau nama nye pun.

Yang orang taktau atau buat buat taktau ialah nombor telefon. Nombor telefon Ipd Kajang pon dah bertukau. Dedulu 03-87362222. Mase memula tukau nombor ritu nombor lama masih boleh digunapakai. Tapi sejak sejak kena sambar petir *kot*  dia jadi blurrr dah. Kompius! Bila orang dail no tu masuk memang masuk tapi serupa cakap dalam gua. Kadang kena jerit bagitau suh kol nombor baru. Kadang sampai 3 4 orang skali dalam talian. Ikut hati mau je suh telekom cut nombor lama tu tapi apalah kuasa ambe? Tapi rase rase kalau google nombor baru Ipd Kajang laju je kot encik Goggle nak bagi. Takpon dekat signboard depan balai tu terang terang dah tukau nombor baru. Pelik! Awatlah masih ade umat dok dail dail nombor lama tu. Susah tau.. Susah bile kije sorang sorang line skali masuk bukan satu bukan dua. Tapi kadang sampai lima. Lima ok! Bayangkan nk angkat semua panggilan tu tetibe masuk nombor lama ni. Layan nombor lama ni ada lah 2 3minute sebab jerit jerit nak suh dail nombor baru. Nak layan panngilan dalam jugee.. Mana yang nak mintak sambung ke luar. Ha! Mase tulah nak tengok pegawai khidmat pelanggan macam aii ni terkangkang kangkang.

Haruslah disini aii tulis juge no Ipd Kajang buat orang yang rajin google ye.

03-89114222
Ibu Pejabat Polis Daerah Kajang
43000 Kajang
Selangor Darul Ehsan

Simpan bebaik tau nombor ni.. Kalau dengar suara sedap sedap tu mungkin juga saya. Mungkin juga Kak Leha. Mungkin juga Kak Zahariah. Mungkin juga Wan tapi yang pasti tak mungkin Asmah lagi. Sebab Asmah dah pergi tinggalkan kami dan berkhidmat kat Ipk Kedah.

Dah dah erk semua. Lenkali sebelum kol try google.. Kalau tak dapat juge tekan 103. Mintak bantuan :)

Boleh saya bantu????????????????????????





Wednesday, September 10, 2014

Muhammad Aiden Azizulhaziq Bin Mohd Noriman

Assalammualaikum :)

Alhamdulillah september 2014 ni genap lah umur si bujang umi & abi setahun 9bulan.. Kemain bijak dah le skang. Kecik kecik dulu je tau nangis xabes abes. Lapo nanges! Berak nanges! Skang ni nangis juge. Nanges kena cium. Mau dak nyee.... Busuk busuk pon orang nak gak cium. Kecik kecik dulu redho je kena cium. Skang dah pandai.. Xmo kena cium. Cium pon leh jadi nangis. Nak nak lagi kena cium dengan ibu. Mulut ibu busuk nehhh! Lari!! kang kena ketuk ngan ibu. 
Aiden & ibu
Sekejapan je si bujang Aiden dah besau. Umi rasa macam semalam je baru lahirkan kamu nak. Skang Aiden dah pandai cakap. Tapi bahasa dia lagi lah. Sket sket tu boleh lah umi bangga kan. Ingat lagi dulu dulu. Aii kan ada  2 orang anak perempuan yang comel sebelum Aiden. Alhamdulillah Najwa & Najla cepat bercakap. Dan x pelat. Tau x pelat tu ape? Ala... yang cakap xbetol tu. TokTok kate P.Ramlee :)
Najla de lah sket sket pelat tapi xlama. Kadang tu x pelat tapi gunapakai bahasa dia macam entri lepas de aii cite kakngah panggil susu tu titis. Tapi as long as kita paham sudah le kan. Btol! dia guna bahasa tu mase kecik je. Maybe dia xreti sebut susu maka dia ganti dengan titis. Skang reti je dia sebut susu. Xde dah mintak titis hihi.. Tetapi! mase tu ada gak orang pertikai.Katenye anak perempuan memang cepat belajar. Sebab senang.. Mase tu aii iyekan sebab xde pengalaman anak lelaki. Macam yang bercakap dah ada anak pompuan ada juge anak lelaki. Mase tu anak dia xreti bercakap lagi. Anak aii dah leh mengira dan dah leh kenai anggota badan time tu. X kate anak aii pandai tau! Kang jatuh riak. Yang iyenye kita kena rajin slowtalk dengan anak kita dari dia kecik. Contoh! Mata mana mata nak? Hidung mana hidung? Telinga mana telinga? Orang nampak simple. Tapi bile ada anak yang dah reti walau waktu tu umur kecik dan tetibe anak kite xreti jangan pule mase tu kite kate anak pompuan senang anak lelaki susah!Sama je... kate ahkak tu lagi kalau aii xcaye tunggu aii de anak lelaki nanti. Nah! skang aii de anak lelaki. Xde beza pong. Sama je anak pompuan & anak lelaki aii. Lom cukup umur 2tahun dah leh cakap sket sket dan dah paham cakap orang.. **jangan baca dengan nada riak ye** Aii x riak tau. Memang ye. Aiden skang boleh dah cakap sket2. Aii cakap refer pada ahkak tu. Macam mana dia kate beza anak lelaki & perempuan. Konon anak perempuan ni cepat cakap dan anak lelaki nanti mesti lambat. Konon pengalaman dia lebih dalam membesarkan anak :P
Ok je! aii bangga dengan perkembangan Aiden. Sume dalam  umah dah pandai dia panggil nama ikut pangkat. Atok,nani,ucu,umi,abi,angah,kakak,ibu,abah,tokma,tokbah,sula! kenai cukup. Walau baru kite kenaikan pon dia dah leh sebut. Awish,makteh,acip,ajim! Nak itu nak ini kire aii dah paham le, Walaupon de pelat pelat sket tapi aii as a mummy still bangga. Takde lah nak rendah rendahkan kebolehan anak lelaki.






Paling best bile Aiden nampak lori.. Puas dah kami ajar. Itu lori nak. Lori! tetap jugak dia gunapakai bahasa dia.Serupa kakngah jugeeee.. Ade bahasa sendiri. Lori dalam bahasa Aiden LOLO. Dia amik tang depan je. kite sebut lori dia masih duk lolo. Lolo lah adik.. janji kamu kenai tu lori. Jangan esok dalm periksa duk "Lolo itu sangat besar".. Len macam dah tu. Aiden dah kenai van,car,moto & bas. Asal dalam kete sume bende nak disebut.. Ben ben! (Van! van!) Tar tar! (Car! car!) Pernah terbaca satu artikel kat magazine pa&ma. Anak yang sedang cuba bercakap seeloknya ibu & ayah bercakap dengan cara yang betol dengan anak anak. Biar dia duk Ben ke Tar ke. Kita jangan ikut jadi pelat. Kite betulkan ape dia cakap. Esok esok insyaAllah dia pahm dan akan ikut bahasa kita. Jangan putus asa ajar dia bercakap.

Sampai skang si bujang aii masih lagi menyusu badan (mentetet). Puas dah kadang umi dok ngelak buat buat takmo bagi. Tapi bila dengar dia merayu. Trus tak dapat bertahan. Skang dah pandai suh umi do do (Tido) kalau nak mentetet. Bahagia kemain ko ye nak. Kalau umah bolehlah umi layan nak do do. Kalau kat shopping mall nak do kat mana?Jangan buat selalu ye anak anak.. Puas kawan kawan aii kate kena putuskan sebelum dia smpai umur 2tahun. Cemana ye? Meh bg idea sket.. Kakngah dulu dah macam macam cara umi cuba semua xjadi, Sudahnye dia sendiri berhenti sebab rase dah besar dan dah jadi kakak. Tapi kadang meraba juge. Mungkin nak lepas gian kot. Tapi hal rapat memang xdinafikan. Sebab tu diharuskan menyusukan anak sehingga mereka berusia 2tahun. Tujuan itulah merapatkan hubungan ibu dan anak. Setuju! Tapi kalau dah isap susu formula sepenuhnye lagi umi suke. Sebab aii leh tido lena dimalam hari. Sebab abi sangat rajin bangun malam buat susu. Beruntungnyeeee aii. Selagi si bujang ni mentetet memang penat sket lah aii. Sekejap sekejap menyelak! sekejap sekejap menyelak! sudahnye sampai masa aii biar je. Mu nak nyusu mu carilah sendiri. haha!


Aqeef anak jagaan emak. Sebaya dengan Aiden. Sama sama kaki sakat. Bile orang ni usik tu nangis. Orang tu usik ni nangis. Bantai! Kami dok biar je kalau dorang dah start drama. Seronok agaknya Aiden kalau de kawan. Ecece! Jangan ngengade ye aii. Haha! Kalau incik hubby bace ni confirm nangis. Aii ready. Dia ngan nani je xready. Haha lagi! Jahat kan.. Ape2 skang nak tambah generasi kena tanye nani & abi dulu. Nani siang siang dah cakap tak larat. Kalau nak juge gi antor umah pengasuh. Tulah emak. Dulu dulu ateh nak antar kat orang emak xbagi. Kan skang dah penat.. Sian emak! Xpe.. klu lepas ni ade lagi. Kita bagi ibu jage deh! Ibu takmo makngah kan ade.. hahaha! Lagi satu kena tunggu abi ready. Sebab nak bayar insurans tuk 5orang ni pon abi dah pening pening lalat. Yele gaji xbesor mana. Tapi insurans tu macam penting je. Tapi pastikan takaful tau... Dok cite cite hal si bujang ni tetibe rse rindu lak.

Eh eh! nak kol abi jap. Rini Aiden check up. Aii tak dapat joint mereka sebab xde ganti. Ni 1st time incik hubby nak bawak anak ke klinik. Cemana lah gayanya. Harap harap ok je.


Aiden sangat tak boleh selsema. Bila selsema mesti akan batuk. Bila batuk mesti akan muntah. Bila muntah mesti umi akan letih. Sebab terbatuk je muntah. Doktor kate tak ape kalau dia batuk muntah. Memang le takpe doktor! Tapi aii yang tak tahan. Baru tukar cadar..blueeekkkk atas cadar. Tapi umi x kisah sebenarnye. Sebab abi adik rajin tolong angkat cadar. Asalkan adik buang sume kahak tu umi xkisah adik nak muntah banyak kali mana pong. Muntahlah nak! Rupenye Aiden ni pesen penggeli. Geli mungkin dengan selsema yang duk dalam hidung tu yang buatkan dia asik blueekk blueekk je. Sian Aiden.

penatlah taip cite pasal Aiden ni. Btol kate orang kalau cite hal anak memang berjela jela pon tak abes dok pikiaq jalan cite nak share dengan orang. Ingat kate sorang kawan ni. Degil degil mana pon kalau dah anak tu tetap anak. Bukan mintak Aiden degil ye. Mak mana nak anak degil? Aii doa supaya Aiden jadi anak yang berguna kepada kami esok hari. Umi memang suka je puji anak umi ni. Xkire lah orang yg duk bace nak maki ke nak keji ke. Bagi umi Aiden adalah buah hati.

Jangan marah ha! entri sesaje ni sebenarnye sebab xde idea. Kepala pening sebab asik asik kije sorang. Xdapat gi tandas begini le jadinye :P

BESTFRIEND!

Assalammualaikum ;)

homaigod! arini dah lah aii cantik cantik tau gi kije.. cantik mataku sajelah,,mata ko pe ku dulik :P
Sekali!!! Panas oiiii pejabat rini. Sebabnyeeee.. ha! semalam lagi aii dah habaq kat ahkak ahkak opis aii ni. Ade bau wayar terbakor. Katenye bukan. Dia bau binatang mati. Tah tikus tah cicak tah gajah tah rimau. Percaya ke? Xkan kat opis de gajah rimau uittt! Bile on je aircond bau trus menusuk lubang idung aii yang xbape mancung ni. Sampai pening pening ko.. Dan arini dengan baik hati nye boss aii dia panggil orang repair aircond ni. Tu dia! kan betol aii cakap. De wayar terbakor. Sket sket plug sambungan aircond tu dh mencair. Naseb baik semalam xmeletop. Kalu tidak kalu..gelap mase depan :)

Dan skang baru aii rase sejuk sambil menaip. sebab dari pagi sampai skang jam 1:37pm baru settle menservis dan merepair aircond. tadi xyah kate lah.. Merecik recik peloh.Orang lah repair. Bukan aii.. Kalau aii yang repair harus makin jahanam bende alah tu.

Arini saje nk share hal bestfriend. Korang korang mesti de bestfriend kan.? Btol ke kalau de bestfriend tu sume bende kite kena share dengan bestfriend? Best ke ade bestfriend ni erk? Pe ciri ciri bestfriend yang baik erk? Hurmmmm... aii pon xtau. Yang aii tau aii memang suke ade kawan. 

SOKLAN : betul ke semua bende pon perlu share dengan bestfriend?
Sebenarnye.. ni pendapat aii jelah. Kalau salah sorry. Setiap orang mesti de pendapat masing masing kan. X semua bende kite perlu share. Share sket2 tu perlu jangan jadi perahsia le pule.. Kalau nk berahsia lebih baik kawan dengan miaw. Xyah kawan baik dengan orang hehe.. Berpada pada! Ada benda mcm information/ilmu pengetahuan/pengalaman boleh kita kongsikan. Tapi ada juga pengalaman yang perlu kita rahsia. Sendiri boleh pikir kot!

SOKLAN : Best ke ada bestfriend??
Gila x best!! hihihi.. Aii suke de bestfriend. Kena lak bestfriend yang sekepala sekaki. Perghhhh memang terbaik. Rugi le sape xde bestfriend. Sebab? Sokati aii le nak kate best. hahaha! Tapi bagi aii lah,sekurang kurang nya ada bestfriend leh kongsi suka duka. Bukan kate utama kawan baik ketepi keluarga sendiri.Kawan kawanlah! keluarga keluargalah! Bukan semua orang boleh share cerita dengan mak abah akak abang dia. Mase tu lah perlukan kawan baik. Best best lagi kawan jenis boleh dengar cite kite then bagi nasihat berguna.Bukan bagi nasihat sampah.. Kawan macam tu x ada pon xpe.

SOKLAN : Apa ciri ciri bestfriend yang baik?
Aii kalau ada kawan baik nak yang penyayang. Mesti kena penyayang sebab kawan mesti sayang kawan dia. Bila dah sayang mesti kawan tu ingat susah senang kawan dia. Kawan ni perlu ada time susah dan senang.Bukan time senang je. Perlu ada juga ciri hormat menghormati.Bukan kate perlu casual sgt bile dah berbestfriend bile perlu ada ciri hormat menghormati ni. Kawan kawan baik mesti nak yang boleh huha huha.Ko kate aku,aku kate ko! ciri hormat tu perlu ade sebab bile dah berkawan baik mesti kenal suami/isteri &keluarga sahabat tu kan. Kat situ gunanya ciri hormat menghormati. Ape lagi erk? Banyak lagi sebenanrnya tapi malas nk tulis sebab nnt orang kate aii demand. Macam baik sgt! Yang penting aii selesa udah.

Bakpe cite pasal kawan baik? Sebab aii tetibe rindu bestfriend aii. Lama dah x gathering sesama. Raya ritu pon xdpt skali sebab masing masing sibuk dengan hal masing masing. Kami kawan lama dah. Dari zaman hot hot gtu. Smpai lani dah suam suam.. Bhahahaha! Dari ramping dah jadi tong. Aii jelah. yang len still ramping lagi :) Dari zaman heel berinci inci skang dah tinggal selipar flat je. Dari zaman mata tahan celik tgh malam sampai zaman lani ni kol 8pm mata dah terpejam pejam tahan kantuk. haha! Gila arhhh.. Tapi siyes best kawan dengan kamu. Sama sama kena maki dengan bos. Sama sama lepak belakang berebut makanan staff. Sama sama 'kumpul duit' beli kasut baju baru. Semua sama sama! Sampai skang pon kalau leh nak sama sama. Semoga hubungan bestfriend kita kekal sampai bila bila. Xmo majuk majuk. Gaduh gaduh boleh :P

Dari dulu sampai sekarang kita berkongsi cerita. Dari zaman sms sampai zaman berwhatsapp. Seronok share macam macam cite dengan uols. Best best best sangat. Nanti kite gathering sesama lagi erk. Bawak anak anak anak anak yang makin bertambah tambah. Next x sabar tggu lil junior su ;)

buka puasa 2014 @ umah yuni :)

Semua pon dah emak emak.. apepon aii sayang uols sangat sangat. Thanks sebab sudi jadi bestfriend aii.

Monday, September 8, 2014

Kisah si ayah yang sabauuuu sangat!

Assalammualaikum ;)

Sebenarnye xde watak utama pon dalam cite neh. Saje nk berkongsi cerita anak beranak. Si suami aii yakni abi kepada anak anak anak aii. Yelah! sape lagi nak puji kalau bukan isterinya sendiri. Ye idak? Incik hubby sangat suka buat bende yang xramai bapak2 suka buat. Salah satunye korek telinga anak anak anak. Kadang telinge bini ni pon nak di servisnyeee.. Beruntung kamu anak anak :)

Yang best siap dengan torchlightnye! dengan baby oilnye! Memang sgt bertauliah. Kakak,kakngah & Aiden sgt tau bile abi dah siap dengan barang2 tu standby lah nama masing2 dipanggil. Kadang bila abi terlupa anak2 lak ingatkan. Dalam kete dah bising..

"Abi.. dah lama abi x korek telinga"

Kelakar plak umi dengar. Tapi xpernah lak anak anak anak sebut.. "umi..dah lama xkorek telinga" hahaha!
Nampak sangat tu memang tugas rasmi abi. Hari ini bila aii post kat fb ade yang tegur.. katenye perbuatan korek telinga sangat xbagus. Ouhhhh nampak sgt aii x alert. Tq for ur information babe. tapi insyaAllah aii tau pakar korek telinga kat umah aii cuma cuci bahagian luar. InsyaAllah aii akan share information ni dgn incik hubby ye babe :)
Tapi kan uolss jarang2 aii jumpe ayah begini. Xlah puji laki aii melangit. Ada gak time aii majuk2 & xsetuju dengan certain2 perangai dia :P
Dia sabauuuu orangnye. Bab korek telinga satu hal. Tu mungkin dah jadi hobi kedua lepas memancing. Agaknye memnacing taik telinga serupa memancing ikan gamaknye... Memerlukan kesabaran! kuikuikui..




See.... Ada gaya pakar kan? Si kakak klu smpi turn dia sampai lelap mata. Asyik sgt! Kadang nak tido merengek mintak abi korek telinga.. Sebab? nak tido!!!!

Bukan tu je.. incik hubby jugak xde hal bab cuci muntut anak2. Sebab tu love aii lebih sgt kt incik hubby. Nak2 lagi muntut si kakngah. Yelah kakak dah besau dah reti cuci sendiri.. Kakngah kadang de mase still lagi pakai pampers. Perghhhh memang terbaek dia kasi. Bayangkanlah baby tua punye poo poo :P
Bile lepas je hajat trus jerit nama abi. Konon abi lak nak test..

Abi : kakngah nak sape basuh?
kakngah : abi!
Abi : abi ke umi?
kakngah : abi!
Abi : umi lahhhhh
kakngah : abi!!!!

see lagi?? Aii x ajar tau! kakngah pandai sendiri..hehe! Percayalah... Sian kat incik hubby. Tapi dia sgt sabau. Langsung xkisah.. Alhamdulillah :)

Bab buat susu pon anak anak anak sgt suke pilih abi. Aii xtau lah dah kenapa dengan anak anak anak nehh. Sume pon abi. Sebenarnye dalam hati SYUKUR ALHAMDULILLAH. Kalau nak cerita lagi kebaikan dia rsenye penoh entri ni dengan pujian madah berhelah. Sebelum orang lain sakit hati mencerca mencaci lebih baik cukup takat ni.Tapi jangan lak pandang aii xreti pe jadah ye. Aii buat jugak kije kije tu sume. Tapi aii sgt beruntung sebab incik hubby banyak membantu dalam kije membesarkan anak anak anak. Syukur lagi ;)
Aii tau incik hubby xpernah merungut. Dan aii tau dia happy buat sume tu. Dah dia laki aku,aku taulah!hehe
Taklah aii puji melangit sebab dia laki aii. Ramai lagi gak kawan kawan aii yang laki mereka juga begitu. Dan tahniah kepada kamu kamu kamu semua sebab laki rajin membantu. Kepada laki laki yang jarang membantu.. Ringan ringankanlah tangan tu membantu isteri buat kerja rumah. Lagi kamu banyak membantu lagi isteri menghargai jasamu.

Kepada encik Mohd Noriman Bin Sa'ari... Percayalah sayang ku padamu tak pernah berbelah bahagi. Terima kasih banyak kerana banyak membantu sayang. Xsalah sayang pilih bie dalam hidup sayang. Sayang akan cinta bie hingga akhir hayat sayang. Tq bie!

Tq & terima kasih

Assalammualaikum ;)

**cerita baling belakang**

Alhamdulillah hajat nak puaskan hati kakngah dah umi & abi laksanakan.Terima kasih tak terhingga kepada sponsor dan pembantu pembantu belakang tabir.. Ecece! mcm majlis besar besaran gtu :)
Tidaklah majlis Party meriah bertema bagai.. Cuma majlis minum petang bersama insan terdekat je. Tapi itupon dah buat kakngah happy. Itu matlamat umi & abi.

Thanks to sahabat aii Azizah sebab sudi buatkan kek idaman kakngah. Sgt yummy rainbow cake de picture Ben10. Kakngah simple. Sgt xkisah.. Walaupon kek tak grand just simple deco tapi dia tetap suka sbb Ben10.Credit to Azizah sebab walaupon baru belajar2 membaking tapi kek kamu mendapat pujian dikalangan ahli keluarga aii. Sgt2 terima kasih sebab sudi hantar dan sudi joint majlis minum petang kami.Hargai sangat kehadiran kamu dengan 2puteri comel tu :)







Tengok!! Bunga di atas kepala.. Baju liplap munga munga.. Tapi Ben10!!! Aii pon pelik kenapa lah anak dara aii sorang ni minat bebenau dengan Ben10. Mse nk order kek siap suh pilih. Frozen,Barbie atau Princess?? Slumber je Ben10! Sabau jelah umi dengan abi. Tapi sebab hari tu 'hari dia'..kami ikutkan, Bertuah anak zaman skang.. hehe

Aii beruntung de kakak yg baik hati sebab sanggup sponsor kek Ben10 kakngah. Thanks so much my lovely sister Norazalina Binti Sulaiman :)
We love u so much.. Kakngah suke dapat adiah kek dari ibu. Ibu dengan baik hati bukan saje sponsor kek tapi siap offer diri nk goreng keropok. 
ni le kakak aii yg comey bangat tu :P


Juga berbanyak tq kat akak ipaq aii yang sangat pandai masak bihun. Emak aii puji kakros goreng bihun sebab mak kate serupa mcm emak. Kami pon emak tak puji tau! Untung kakros ;)
Kakngah suka bihun makngah goreng sebab tu tugas goreng bihun aii serah kat kakak ipaq aii yg sorang ni. Aii tau sebab dia baik sangat2 sebab tu aii mintak tolong kat dia. Nasib baik makngah sudi membantu. Syukur sebab sume bihun pon abes petang tu. Aii suke makanan abes dari membazir buang buang. Seperiuk bihun abes oiiii! Tandenye bihun makngah sangat delicious!!
makngah kepenatan lepas goreng bihun seperiuk :P

lepas kena puji... baru muka ade sinyummm!
Thanks berbanyak thanks kat tuan umah. Lokasi minum petang tumpang umah nenek. Sorry ye unyang :)
Kakngah memang suka sangat makan makan reramai umah unyang & nenek ana. Tak tau kenapa. Mungkin sebab ade aura "tetamu suke datang" kot. Tapi tujuan sebenar aii sebab pikir kan klu buat tempat len kemungkinan nenek ngan cik ana anak beranak nak datang tu mcm susah. So pilihan tepat umah nenek. Harap cik ana tak marah ye.. Tapi aii tau cik ana tak marah. Sebab cik ana baik sangat... Baik sangat! sebab tu aii syg sgt kat makcik aii sorg ni. Makcik comel ni masak cekodok & sambal sardin. Sebab cekodok & sambal sardin dia sangat terbaekkkkk dari ladang. Xde sape xsuke! Sume pon suke.. Nyum! Nyum! Kepada cik ja'a aii yakni suami cik ana. Terima kasih banyak dan maaf bebanyak sebab terpaksa tumpang buat majlis minum petang. Samada suka atau xsuka,terima atau xterima aii dengan rela terima kasih jua. Kami terpakse terima dengan hati terbuka ape pon penerimaan cik ja'a. Sebab walaupon cemana gaya penerimaan cik ja'a.. Cik ja'a sudi jage nenek utk kami. Kami berhutang budi.. Tq cik Ja'a :)


 lagi sorang makcik yang aii nak ucap terima kasih.. Tq cik an :) Kami sayang kamu sgt2 jugeeee! Kek minyak yang sangat sedap & roti sosej yg superb sedap! Walaupon lambat tapi tetap terbaeeekk!. X lah lambat sangat, Sempat le orang merasa kan? hihihi..Akan tetapi... kenapa tiada gambar kamu dalam majlis ini makcik oiiiii! Kan dah xde picture nak tepek. Sabau jelahhh.. Nanti kite amik gambau bebanyak ye cik an comel?

Dan dan dan tq so much sgt2 kat ucu,nani & atok sebab gorengkan nugget & crab ball tuk majlis minum ptg hari tu. Kakngah sayang ucu,nani & atok sangat2. Tambah sedap nugget sebab ucu goreng hangus. Tu lah akibat menggoreng sambil pegang enfon. Hailahhhhh ucu! cemana nak kawen nehh? Asik sgt dgn gadget. Goreng pon leh hangus :P
haipppp atok! baca doa lah... mentang2 dah ade whatsapp :P
dan majlis minum petang berakhir dengan lancar. Tq sgt2 kat tetamu yang sudi hadir. Saya suke majlis macam ni sebab mase ni lah kite nak eratkan silaturrahim antara kita. Kalau lagi ramai yang sudi joint lagi saya suke. Sebab saya SAYANG family saya. Semoga satu hari nanti saya dapat kumpul semua ahli keluarga saya ...

nota kaki : Dalam majlis mcm ni kan... kite kena tunjuk contoh yang baik pada generasi bawahan kite.. Kalau nak anak2 muda respect kite. Please be respect others. Ai xsuke ckp belakang tapi bile cakap depan takut yang xsepatutnye berkecil hati. Aii jadi kecik hati bile orang BUAT MCM TU kat parents aii.. Segala kesilapan samada sengaja atau tak aii pohon keampunan. Aii sayang kamu sume. Tanpa kamu kamu siapalah saya. Sgt berharap!

Wednesday, September 3, 2014

Hepi beday to u!!

Assalammualaikum ;)

Lama sgt aii biarkan blog ni bersawang.. lama rasenye dah xmeluahkan rase kt sini. Rindu sgt!! Tapi apakan daya.. sibuk ya amat. Yolah, anak dah 3.. dedolu anak anak dara je aii byk rileks sbb gegirl ni kebiasaannya dgr kate. Nakal masih boleh dibendung.. Akan tetapi!! sejak dah de si bujang 100% rutin berubah sgt2. Xde mse pon nak bersosial sosial lagik! **nangis**

Mase berchit chat dgn kwn2 pon time di pejabat je leh gunapakai. Sampai umah enset men campak2 baling atas lantai je.. Esok nak gi kije baru sibuk cari enset balik   (T_T)
Sedih kan? Tapi takpe selagi password blog ni aii xlupe aii tetap akan truskan usaha bercerita kat sini. Walauponnnnn xde org yg bace ..

Harini mood nak cite ttg special day akan tiba 1hari lagi...

Sejak beberapa hari yang lepas.. si kakngah dah mula bg hint kat umi abi atok nani ibu ucu sume. Sekejap sekejapan kang "Hepi beday to u".. "Hepi beday to u".. "Hepi beday to u"..

Ok anak.. umi abi atok nani ibu ucu paham niat kamu. Yerrr umi xpernah lupe tarikh 04 September tu! Manakan umi boleh lupe tarikh dimana umi menggigil meneran sakit nk mengeluarkan kamu anak. Huiiii nikmat rasenye ;)
Hari khamis ni smpai tarikh 04 September 2014 bermakna kakngah kesayangan kecantikkan kegeraman kedegilan umi abi dah 4tahun.. sekejap je anak! Dah besauuu kamu.. Rasa mcm semlm je umi baru lepas kesakitan melahirkan kamu..

Kenapa ade kecantikkan kegeraman kedegilan.. Meh sini aii cerita serba sikit tentang kesayangan kami tu. Sebelum ni aii banyak baca kat fb blog web dll tentang identiti anak no 2. Yess! bila bandingkan dgn pe'el si kakngah mmg ade btoinyeee.. nak2 kate Dato' Fadzilah Kamsah mengenai anak no 2. Tepat sgt!

Kecantikan...
Biasa gi mana2 sume akan nampak kecantikan kakngah walaupon dalam kegelapan.. hehe! 3 beradik ni kakngah antara yg kegelapan sket. tapi manis tetap ada. Orang ramai akan kate.. dalam ramai2 dia yg nampak cantik. Cantik tang mana xtau.. Tapi mmg btol aii sendiri pon suka tatap muka dan mata dia yg besar tu. makcik2 pakcik2 aii kate muka kakngah copypaste muka aii sejibik.. So maknanya cantik ikut umi.. **Sila muntah hijau**

Kegeraman...
Saje je wat ayat kegeraman. Sebenarnya geram dgn perangai dia. Kakngah sgt tegas.. kalau hitam kate dia HITAM lah, Kalau putih kate dia PUTIH lah. Sebab tu bende dia buat sume kena ikut kate dia. Bile dah kena ikut kate dia je makanya umi abi asik nak geram sesajo. Maunye x geram.. Klu nak sesuatu bende nak time2 tu juge.. ape ko ingat umi ni doraemon ke nak?? Naseb le anak! hihi tgk sambil menulis pon aii leh jadi geram. Geram cmne pon sayang tetap sayang.. Ummuaahhh banyak2 kat kakngah.

Kedegilan...
Uiiittt xdelah degil sgt. Degil lite lite je.. Xmo xmo! Xmo ckp anak degil depan dia tau. Belakang2 xpe.hehe! Tapi kan dalam degil degil anak no 2 ni kan.. Dorg sbnrnye sgt sensitif. Hati nampak rock jiwa batu. Sebenarnye dalam hati de taman arnab lompat lompat bagai.. Begitu! Siyessss sebab kakngah adalah sgt penyayang. Tapi xbape reti nk tunjukkan sayang tu. 

Tapi kannnnn.. ape pon pe'el dan sifat kakngah. Umi dan abi nak kakngah tau. Kasih sayang umi dan abi xpernah berbelah bahagi. Macam mana umi abi syg kakak dan adik,macam tulah kasihnye umi dan abi pada kakngah. Tahun ni mungkin xde sambutan beria tapi kek Ben10 tuk kakngah dah pasti.. 
Tengok!!! Bukan request kek frozen ke,barbie ke.. Ben10 jugeee yg dia nak. Ikutkan jelah.. Kang abes sume kat umah di amuknyee..

HAPPY BIRTHDAY
IN ADVANCE
NAJLA NUR HIDAYAH BINTI MOHD NORIMAN

We LOVE U so much DEAR!!
bile dia nganga mulot cenggini wat umi abi rse nk bantai je lelaju... Geyammmmm!


geyam x geyam x??


Hobi baru.. Cuci rambut tapi xmo umi cuci. Nak salon jugee! Ikutkaaaannn....

Nampak x muka budak 'baik'?

Ustajahhhhh pilihan

ummmuahhhh




  

Thursday, January 9, 2014

DOUBLE Stemcell ;)

Assalammualaikum ;)

Keajaiban kesihatan kembalikan keremajaan! Semuanya dengan izin Allah S.W.T dan kite sebagai hambanya berusaha dan bertawakkal lah. tapi apa yang paling penting ANDA CUBA ANDA TAU!!

HALAL DAN MENDAPAT KELULUSAN KKM JUGA COVER INSURANS RM 3 JUTA ;)

APA ITU DOUBLE stemcell?
DOUBLE stemcell merupakan kombinasi sel-sel tumbuhan dengan menggunakan teknologi Swiss - phytoCellTec Malus Domestica (Sel Stem Epal) dan PhytoCellTec Solar Vitis (Sel Stem Anggur),diperkaya dengan Acai Berry dan Blueberry untuk menyuburkan kulit anda dari dalam dan memberikan hasil yang ketara. DOUBLE stemcell ini akan mengaktifkan semula sel-sel pada seluruh tubuh badan agar sentiasa cergas dan bertenaga menjalani aktiviti harian. Ia sangat sesuai untuk semua peringkat umur dari bayi hingga warga emas. Baik lelaki mahupon wanita :)

KELEBIHAN PhytoCellTec Teknologi
Ini teknologi inovatif yang dibangunkan oleh Mibelle Biochemistry menawarkan kelebihan berikut :
  • Kemungkinan untuk memupuk sel-sel tumbuhan yang jarang dan terancam manakala menghormati alam sekitar.
  • Bahan tumbuhan ketersediaan bebas musim dan permintaan pasaran.
  • Loji bahan yang benar-benar bebas daripada pencemaran racun perosak dan alam sekitar.
  • Kepekatan Malar metabolit dalam sel stem.
ACAI BERRY
Dianggap sebagai 'beri kecantikan' dari Amazon,Acai adalah padat dengan sebatian yang membuat badan berasa dan kelihatan menakjubkan dari luar dan dalam. Ia padat dengan antosianin dan flavonoid yang membekalkan lebih banyak antioksidan berbanding kebanyakan buah beri. Ia mempunyai 5 kali antioksidan ginkgo dan 33 kali antioksidan wain merah. Bahkan ia bukan sahaja antioksidan,beri kecil ini juga padat dengan asid lemak omega.asid amino,mineral semulajadi serta Vitamin A B1 dan E.

BLUEBERRY
Buah Blueberry merupakan penjana Anti Pengoksidaan yang berkesan. Perubatan tradisional memberitahu kita bahawa Blueberry mempunyai sejarah yang lama dalam penggunaan untuk anti penuaan,kencing manis,keletihan mata,menentangkan serserviks/payudara,perlindungan sistem jantung,peningkatan selera makan,peningkatan daya ingatan,menyokong saluran darah,mengelak daripada jangkitan saluran air kencing dan juga pengurangan kolestrol dalam badan.


KEBAIKAN DOUBLE stemcell
  • Melambatkan penuaan
  • Meningkatkan fizikal dan tenaga
  • Pembaikan dan pertumbuhan semula sel-sel
  • Laraskan pH badan
  • Antioksidan
  • Memperbaiki uminti
dan juga menyelesaikan masalah lain (Dengan izin Allah)
  • Sukar tidur / X cukup tidur termasuk hitam sekeliling mata
  • Darah tinggi
  • Kencing manis
  • Inginkan zuriat
  • Fibroid
  • Masalah buah pinggang
  • Masalah batin
  • Luka luar dan dalam
  • Koma
  • Eczema
  • Batu karang
  • Gout
  • Awet Muda

InsyaAllah dengan usaha dan tawakal kita yakin dan mengambil DOUBLE stemcell secara konsisten segala jenis penyakit dapat dirawat. Dengan izin Allah semuanya adalah tidak mustahil.

Dengan DOUBLE stemcell satu produk satu family. Xperlu bermacam macam jenis vitamin / supplement untuk setiap peringkat umur dalam sebuah rumah. Ini kerana DOUBLE stemcell boleh dimakan semua peringkat umur. Sedap berkesan dan mudah!!

Perlukan consult percuma di kawasan bangi kajang putrajaya boleh hubungi pm msg wassap IRA 652698 (member ID) di talian 0182277895 ;)





 




ANDA CUBA ANDA TAU!!
SO..KALAU NAK TAU KEBERKESANANNYA ANDA PERLU MENCUBA ;)

**happy family**

**happy family**