Ummi & Abi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Najwa Nur Qistina

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Najla Nur Hidayah

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Aiden Azizulhaziq

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Airel Azizulhafiz

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, December 14, 2018

Assalammualaikum :)

Sangat lama tinggal dunia blog gitu jee. Rindu bukan xrindu. Tapi busy ngalahkan PM.. upss!

lani dah nak abes tahun 2018 sebelum lupa nak bagitaw
Weyhhhh!! kita anak dah empat weyh.

Sikenit tu dah nak masuk 2years pom. Sebab tula salah 1 nye busy kemahennn.

Alhamdulillah dua pasang dah anak sis. Syukur Ya Allah!

nnt kite share cite lain yeee

nilah dia kesayangan umi & abi yg keempat tu
AirelAzizulhafiz diberi nama


Saturday, October 27, 2018

Melayan anak -anak

Assalammualaikum :)

Hari cuti hari mak apak melayan karenah anak anak. Sesekali melayan walau dedekat pon rase seronok dia tu kemain lg. Betul ke idok? Betul ke idok? Betul ke idok?
Walau berabes tapi kengkunun demi mu anak, mak & apak is ok ngehngehngeh

Tapi betul taw

Wahai para suami diluar sana!
Sikit kamu keluar belanja untuk anak & isteri dengan ikhlas.. Dengan ikhlas taw
Sikit kamu keluar InsyaAllah banyak yg akan masuk tanpa kamu sedari.
Tapi dengan ikhlas taw. Kalau sikit pon terlintas xikhlas dalam hati pon Allah S.W.T taw yeee.

makanyaaaaa!
ikhlaskannn yee

Kami xkemana pon hari minggu begini. Sesekali je dapat melayan anak dihari minggu. Sebabnya SuperHero kami cuti xmenentu. Kalau umi sorg saje mmg x dapat nak layan. Kena tunggu memasing dah besar panjang baru boleh hagaknyee. Sebab umi tak sesabar abi. Umi singa!

kebiasaanya kalau kebetulan abi cuti hari minggu kalau tak dapat melayan kehendak anak anak pon. kami jadikan rutin hari minggu ( baca : jika SuperHero cuti ), kami anak beranak WAJIB balik kerumah my MIL. Kami berumah hampir sgt dengan kelarga sis. Jadi bila hari cuti mmg akan melawat keluarga MIL. naseb MIL pon tak jauh. Kalau nun di Perlis ke Kelantan ke. balik jugeeee tapi tak lah setiap minggu hihi

So, mggu lepas pon dah kerumah MIl & kebetulan ade lebihan dalam poket abi. Moh la kiteeee layan anak anak kat The Mines,Sri Kembangan.

Apa yang seronok?

Weyhhhhhh bagi kami ni kan
Asal dpt keluar dari umah tu pon dah seronok. Tak tawla engkorang. harus jalan jauh dulu baru seronok keee kan hihi.. jangan marah ha!
Anak anak sis seronok weyhhh. Sebab abi mereka dah janji nak bawak naik itu cruise pusing pusing tasik The Mines. tapi jangan tanya harga sebab sis  adalah seorang pelupa. Lepas naik sukesuke turun terus lupe. xde mse nak ingat haha. Banyak bende lain lagi sis nak pikio. Sori!

 ko kan daknit..
kalau dah dapat henpon,muka kemain sirius deh!

 hai awak awak!


 bujang bujang umi
MuhammadAiden Azizulhaziq & Muhammad Airel Azizulhafiz
hai orang sebelah
I LOVE YOU! 


 anak dara umi & abi. Sorang lagi nampak sipi jeee hihi
Najla Nur Hidayah & Najwa Nur Qistina

Sis ni nampak jeeee asik berselfie tapi sis sebenarnya pemalu. Percayala weyh! sis sejenis sellfie belakang org je haha. tgk la tu banyak picture dalam kereta je. Salah satu sebab nyeeee\
Nak taw dak? Sis rase kan,,muka sis tak akan jadi kalau org len yg amik gambar sis. dia kena sis sendiri yang pegang phone tu baru shantikkk ko! hahahahaha

 sebelum naik cruise tu mase lalu bawah ni adelah menan menan ni. Makanya merengek la sikenit jugak sibesar sis. Sume pon nak main bende alah ni. Abi dia redho jeee. Walaupon mase tu sis dah nampak hangin dia hihi. Adan uke u b!

 Banyak akal ni daknit ni. Mesti tengah pk tu. apa lagi dia nak paw abi dia hahaha

Sebelum cruise start pusing pusing, penumpang dibenarkan amik amik gambar dulu. kan sis dah kata,sis poyo mase dalam kereta je. buktinyeeeee ni ha. mana ade picture sis selfie weyh. Lepas tu menyesal tak sudah. Ehhhhh lkenapa la aku tak amik picture kt tempat pemandu td? Ehhhhh kenapa aku xberia selfie mcm org lain td. huh sgt!
Orang lain kemain beria weyh amik picture. Siap selfie dekat tempat pemandu acah acah dia leeee yang bawak itu cruise. Sis diam sajo.. Alah alah acah acah suci gitu haha

Dan lagi satu,staff cruise sangat membantu. dia tengok kite sefamily gigih nak berselfie nak bg nampak semuah ahli family padahal tangan tu mmg tak berapa panjang kan. Lepas tu bodo sombong plak nak mintak tlg orang lain. Jangan riso! Mesti ade staff akan offer engkorang nak amikkan gambar. Moral of the story,sebelum mereka offer rerajinla mintak tolong hahaha

 KESAYANGAN HAMBA

 gegar pon sis upload. Tak kireee!



 bye bye!
nak jalan dah....
sepenjang perjalanan selama 30minit tu, anak anak sis sangat rileks je.. cuma sis jela as a mom kan. Riso lebih. Dok bayang bende bukan bukan.. Ehhhh jatuh anak aku kang,harus ke aku terjun skali. Adoiiiii! kalau dah emak tu tetap emak. Selalu sangat pikir diluar kotak kahkah!
settle 3ominit atas cruise jalan jalan dalam The Mines kejap sesambil nak cari makan. Ehhhh! budak 4 orang ni nampak plak bende alah tu. Ketapi pusing mall. Alahhhhh pusing xsampai 10minit pon benanya. kalau dah harga x 4org. tak ke pitam mak apak mereka? kalau umi mmg xlayan tap abi is cool... Naik lah nakkkkkk. Abi lanje.

 dari kiri
No 2
No 3
No 4
No 1
 suke lettew! 

settle pusing mall 10minit naik ketapi tersebut, Sebelum lalu lagi mende alah lain. Umi lelaju ajak abi cari makan. Tapi taknak makan dalam The Mines.Keluar la kami cari makan tempat lain. Kebetulan mmg nak cari barang dapur. Makanyaa

Try la korang pegi plak. Super Seven dekat De Centrum Mall. Dekat dekat Uniten Bangi tu.
Kat sane ade KFC. kan dah nama pon layan karenah anak anak. Sampai tekak la kite layan. Mereka semua mintak makan KFC. umi & abi pon ok jelahhhhh. p

 sis pemalu. laki sis SUPER PEMALU haha




Abes abes makan & beli barang balik lah kami ke sarang. Nanti abi cari duit lagi kite jalan happy happy lagi ye anak anak. Mereka happy, umi & abi senang hati. 

Friday, April 7, 2017

Happy birthday encik Suami

Assalammualaikum ;)

Alhamdulillah. Msih diberi kesempatan meraikan hari ulangtahun kekasih halalku. Dari zaman bercinta bertunang berkahwin & beranak pinak sehingga diberi izin terus hidup saya tetap ingin terus meraikan dia.

Seronok dapat membahagiakan insan tersyg. Wlu sekadar dgn ucapan.

Cadang asalnye thn ni saya nk buat mcm tahun lepas. Hantar makanan terus di tempat keje memandangkan beday boy kena kerja di hari kejadian. Tp lain sket la caranya tahun ni. Pikir2 nk order je. Tahun lepas xde baby so saya sempat2kan jugak memasak sendiri. Tp Allah S.W.T adalah penentu segala - galanya.

Kad diy yg cousin sy cadang pon mse ari kejadian jam 5.30am baru sempat saya siapkan. Selit dlm bag sebelum beday boy pergi keje. Mujur ade cousin yg sgt membantu. Sanggup bersusah payah nk tlg msk.

Kita nak suprise kan beday boy. Kita pulak di suprise nye. Ikut kata beday boy. Ari kejadian xde rehat panjang. Kena keje trus smpi pukul 12malam. Deal la dgn cousin tu klu gtu gaya kena la suprise time beday boy balik dari keje. Ikut cdgn asal cousin anak beranak sanggup tido dirumah kami semata - mata nk suprisekan beday boy. Tapi kita hanya merancang.

Kita pulak di suprise kan. Nahh berkejaran la saya tanpa Plan B 😥😥

Tengah busy siapkan bahan di dapur
Tiba - tiba rase de lembaga memerhati dari arah belakang.
Tudiaaaaa! Muncul pulak laki saya pukul 5pm kat umah. Lahai lahaiiii kenapa balik sekarang?

"Sayang msk ape?"

"Er... xmsk ape. Mak mntk mskkan meggi nk buka puasa"

Kebetulan pula..

"Bie pon lapar. Kuarkan kepala ikan dlm peti. Nnt bie msk kari"

Dgn laju saya capai phone. Bukan kepala ikan..haha

Trus whatsapp cousin tu nk habaq yg beday boy dh smpi mntk nk mkn nasi. Langsung nebes cmpur penat cmpur cemana la aku nk msk sengsog neh!! 😂😂

Punya la mcm2 helah saya buat nk suruh beday boy jgn ade didapur saat sy sdg berkejaran tu. Mntk beday boy mandikan babyAirel la. Mintak buaikan la. Mintak susukan la. Haha
Smpai ketat muka beday boy.

Siap msk. Helah lg. Saya katakan saya nk mandi bersihkan badan dulu la. 🙊
Dah siap mandi cousin si partner suprise xsmpi lg. Si beday boy dah siap duduk kt meja mkn nk makan nasi. Lapar sgt mungkin. Mana tak nye. Dari jam 5pm smpi uma td mntk nasi. Smpi dh abes azan maghrib msih juga saya cari helah sementara menunggu cousin dtg bawak 'plastik putih'. Kesian kekasih halalku. Maafkan syg bie.
Saya mintak encik Suami keluar beli ais & amik nenek ajak makan nasi sama. Makin ketat muka si beday boy. Maafkan syg 😅

Elok smpi beday boy bwk nenek. Cousin saya pon sampai trus bergegas bentang plastik putih.

Ber'shell out' la kami meraikan si beday boy yg dh kelaparan nasi.
Syukur jd resepi shell out yg saya dpt dr FB. hihi

Nahhhh untuk sapa2 yg rse nk ber'shell out' kat rumah je. Jimat banyak taw! Boleh mkn sepuas hati 👍👍

RESEPI SHELL OUT

Bahan-bahan (Apa shj yg korang ada)

1kg lala
3 ekor ketam (potong 2)
10 ekor udang saiz besar
5 ekor sotong (potong sederhana)
1kg siput sedut
1kg kerang
___________________

Bahan-Bahan rempah Shell Out
(klu kurang salah satu bahan pun tak pe)

*Daun limau purut
*10 tangkai cili kering (potong, buang biji & rendam air panas)
*bawang besar 2 biji (1 biji kisar, 1 biji lagi hiris utk tumis)
*10 ulas bawang putih (8 kisar, 2 ulas cincang utk tumis)
*1 inci halia (kisar)
*1sk udang kering (kisar)
*1 inci belacan (kisar)
*1sb rempah kari
*1/2 kiub pati ayam
*1 batang daun kari
*sedikit serbuk lada hitam
*1sb sos tiram
*1sk sos ikan
*2sb mentega
*2sb minyak masak
*lemon (saya tak letak)
*garam dan gula secukup rasa
*daun kari
___________________

Cara-cara

Nak senang,blh siapkan bahan-bahan rempah dulu dengan mengisar semua bahan kisar. Selepas tu panaskan mentega dan minyak masak dalam kuali.Tumis bawang besar, bawang putih dan daun kari. Selepas layu sedikit dan berbau harum, masukkan bahan-bahan kisar ke dalam kuali. Tumis sehingga naik bau dan pecah minyak. Masukkan rempah kari. Kacau lagi. Masukkan sos tiram, sos ikan dan kiub ayam. Kemudian masukkan garam dan gula. Selepas tutup api. Bahagi tiga kuah yang dah siap tu. Sebabnya nak menggoreng ketam, udang dan sotong secara berasingan. Lepas tu goreng jelah sampai setiap bahan tu masak. Lain2 tu saya goreng kunyit je. tapi suka hati korang la nak buat macam man. nak masak kicap boleh, nak rebus pun boleh, sbb yang dimasak tumis tadi dah sedap!

Friday, March 31, 2017

Kemunculan semula 😁😁

Assalammualaikum & selamat sejahtera 😊

Lamanya la sy biarkan blog ni senyap sunyi tanpa update.
Bukan xrindu nk berceloteh perihal sendiri tapi masa amat amat amat mencemburui.

Lama sgt! Last pon mse bujang sy Muhammad Aiden Azizulhafiz kenit lg. Lani dah besor panjang. Niat ati ade. Sesekali bukak sesekali jenguk. Tp manjang xsempat smpai bujang Aiden dah dpt adik baru pom 🙈🙈

Baru je 8hb jan baru ni selamat melahirkan seorang lagi anak bujang. Cukup 2pasang utk umi & abi takat ni. Sok2 lusa xtaw la 😂😂

Masih lg bekerja di tmpt yg sama. Rumah je pindah tp pindah dedekat jela. Menumpang gini la. Org suh pindah sane kite gi. Suh pindah sini kite ikut. Hrp pasni xla pindah2 lg. Yelaaa wlu umah xbape nak nan hado barang pon. Pindah adalah penat. Setuju?

Msih lg setia dgn incik suami yg makin comel lg baikhati itu. Dan harap terus kekal dgn dia seorang sahaja. AmeenYRA 😘

Okela takat tu utk arini. Saje try test update guna phone. Sok2 harap rajin lg mcm sedulu.

Doakan yg baik baik utk sy dan keluarga. Semoga yg baik baik juge utk kamu yg sudi membaca.

Salam perkenalan semula
^ fifie / ira / suzie ^

Monday, December 8, 2014

7 tahun sudahhhhh ;)

Assalammualaikum ...

Syukur alhamdulillah.. genap 7tahun melayari alam rumahtangga dengan si dia. Syukur selama itu dah dikurniakan 3 orang cahayamata yang comel comel dan menjadi penawar dikala duka.Syukur sangat sangat!
Benar kate orang, masam manis kehidupan akan kita lalui selepas perkahwinan.. Nak kata hebat sangat tu tak boleh sebab lom 17 ke 27 ke 37tahun ke.. baru 7tahun je pon. Tapi syukur saya antara orang terpilih merasai alam perkahwinan tu. Dan sangat syukur lagi masih bertahan sehingga ke hari ini.
Mustahil dalam perkahwinan tak ade tergigit lidah bercakar rimau.. haha! Ade mesti ade.. Cuma cara kite mengendalikan masalah tu je paling penting..

Kami??? opkos lah selalu bercakaran rimau.. Tapi nasib aii dapat rimau jinak.ngehngeh! Cakar le guane pon dia tepis sket sket je tanpa keluar kuku pon. Kalau kena rimau hutan mau aii dicakar balik haha..
Yang aii nampak dalam rumahtangga kami aii lebih banyak emosi. Macam macam emosi aii leh campur aduk dalam satu masa. Tapi dia sangat cool... Everytime dengan cool dia.Kadang nek geram gak dengan cool dia tu.. Tertanya tanya didalam ati "tak sayang ke dia kat aii??" tapi tu sume syaitonnirojim punye kerja hasut aii.. haha! klu si dia xsayang tak kan bertahan smpai takat ni. Syukur takat ini :)

Aii pemarah tapi aii sangat cepat sejuk. Dia langsung tak pandai marah tapi pon tak pandai memujuk. Makanya,,pepandailah aii pujuk diri sendiri..hehe Wat ape marah lelama kan. Diri sendiri jugak yang rugi.
Aii tak terror masak **dalam erti kate lain xpower ataupon pendek kate tak pandai :P** tapi si dia sangat terror power hebat dalam hal memasak. Sebab tu kalau aii duk dapur dia kena duk depan atau dia di dapur aii di depan, Tak boleh dua dua didapur. Kang tak memasal ber'wrestling' sebab tak pernah sependapat tentang masakan...kahkah!
Aii rajin mengemas tapi si dia is just so so jeee.. sebab tu baju baru pakai tak sampai 5minit taw2 dah de kat dalam mesin basuh sebab dah banyak kali mention aii tak leh tengok baju tabur tabur atas sofa atas katil. Kalau ade aii anggap baju tu dah kotor dan aii akan basuh walaupon baru 5minit pakai :P Si dia selalu laju laju bangun bila nampak aii dah pegang bakul kutip baju baju bertaburan hahaha!

The best isssss...
Si dia sangat penyabar. Aii sendiri kadang taktau mana dia dapat kesabaran serupa itu. Beruntung dapat suami penyabar. Sebab aii pernah nampak depan mata camne gaya suami jenis tak sabar. Mengamuk sakan macam orang hilang akal. Sepak terajang segala benda yang ada. Syukur dia tak seperti itu..
Si dia sangat penyayang.. walau kadang si dia terpaksa tinggi suara pada anak anak. Tapi aii anggap itu cara dia didik anak anak jadi manusia dengar kata. Jadi berdisiplin. Jarang skali aii jumpe ayah ayah sudi basuh korek buntut cuci poo poo anak.  Sanggup bangun tengah malam buat susu / teman anak gi shi shi walaupon baru 10saat terlena. kredit to him :)
Si dia sangat cool bila sanggup berkawan dengan semua kawan kawan aii termasuk bekas ehem ehem aii.. Bagi dia past is past.. Begitu sangat dia menyerahkan 100% kepercayaan pada aii. Dan sebab tu aii sangat hormat dan berazam supaya aii tak pernah dan tak akan hilangkan kepercayaan dia terhadap aii.
Si dia sangat disenangi.. Semua family aii senang dengan dia. Pandai amik hati. Kalau tak,takkan jadi menantu pak akob dengan cik gee :P Heyyyy.. bukan mudah taw nak tackle dengan parents aii. Kate bekas ehem ehem aii dedulu lah. Katenye si dia ni pakai guna guna nak lembutkan ati pakcik akob dan cik gee tu..haha! Guna guna dengan nasi kerabu.. Ko adoooo?
tetiba teringat si dia nangis dapat meseg menikam kalbu dari kakak aii dedulu.. hehe Tapi aii taw tujuan meseg tu sebab akak aii sayang aii. Tq kak! aii love u so much :)

Banyak lg kalau nak list.kang sakit lak ati orang len.Macam aii sorang je de laki hahaha...

Sape lagi nak puji kalau bukan isteri sendiri. kang orang len puji aku lak sakit ati kannnnnn? Okelah..

Happy anniversary to u my chenta hati. Sayang cinta bie sepenuh hati. Maafkan segala salah silap sayang selama kite bersama.. i lep u so much much much!

Friday, December 5, 2014

Demam frozen

Assalammualaikum ...

Bukan main menjadi jadi demam frozen nehh! Sampaikan anak bujang aii pon dah terikut ikut kegilaan kakak kakak dia. Ohmy!! Siang malam pagi petang xabes abes dengan lagu Let it go... Let it go...
Itu jelah yang aii paham pon. Lain2 bunyi dah campur aduk. Mcm2 ado!!

Er go....  Er go...
Err.. err.. er... dik
er go... er go...

Nyanyian by Aiden Azizulhaziq Bin Mohd Noriman :)

Bape kali ulang pon gitulah bunyinyeee... Hailah bujang! Cepat betul awak membesar. Pantang nampak pe je kakak kakak buat. Cepat je nak ditiru, Tapi sebenarnye bukan kehendak kakak & kakngah pon. Umi je yang sebenarnye excited dengan Let it go! Lemari pon nak let it go.. Patung pon nak let it go.. Selipar pon let it go.. Baju pon let it go.. Cute kan? Cute kan?

Mana mana pergi pon mesti nampak barang let it go. Mana lah umi x terkena demam frozen jugeee..
Tq so much much much kt ucu sebab belanja dress porzenn kat kakak & kakngah. Bukan aje dress... Dapat patung nyanyi dapat barbie porzen dapat set tulis dapat.. ohoiiiii! kemain suke lah 2 beradik tu :)
Terima kasih daun keladi ucu.. esok esok boleh beli lagi hehe

kalau kena kat umi xpe lagi demam nehh.. yang seram demam frozen ni kena gak kat si bujang aii ;)
Pagi Rabu lepas.. aii bangun pagi mcm biasa siap2 nak gi kije. Siap mandi solat sume tetibe dengar suara si bujang. Rupenye beralih dari atas katil dalam bilik pergi tilam golek depan tv.. Nah!!!!!!!! terkejut beruk beruk umi nak oiii!! Pe lah kojo awak nak oiii mlm td? Kebetulan malam sebelum tu aii masuk bilik awal sebab rse tak berapa sihat. Abi amik alih jage anak anak anak malam tu....


nangis umi tgk nak oiiii!!! kenapa awak sarung baju kakngah ni nak?? X comel taw!! Dalam tak nak tak nak tu letih umi mengekek pepagi tu... Kemain elok dia tido kat depan tv tu dengan baju frozen... Ala cute cute nehhhh :P
Rupenye kate abi malam tadi melalak lalak si bujang nak pakai er go er go.. Pesen si kakngah lak asal time tido je baju suar di tanggal. **jangan smpai besar sudah** Datang si bujang di ambiknye baju kakngah merengek depan abi mintak pakai. Abi lak jenis LANTAK KO LAH NAK!! ha tu lah hasilnyeeeeee :)

Dah malam tu aii jajalah pic dia kat umah bagi atok nani sume tengok. Pandai lak malu...

Umi : adik.. ni gambar sape?
Aiden : ngah..
Umi : adik lah ni
Aiden : ngahhhhh
Umi : ni adikkk
Aiden : ngahhhhhhhhh **nak nangis dah**

pastu datang kak ayu nak tumpang tengok.. berlari si bujang kejar cik ayu dia tak bagi tengok. Siap nangis lagi.. Tau awak malu ye nak?? haha!! awak tak tau umi dah sebar gambar adik ni kat FB umi hehehe... Sume kwn2 umi dah tengok.. Jatuh lah saham awak dik. Sapelah nak bermenantukan lelaki porzennnnn nehhh?? hahahaha!!!

Thursday, September 11, 2014

Boleh saya bantu?

Assalammualaikum :)

Dari semalam kepala belah kanan aii berdenyut denyut mintak dipicit. Adoiiyaiii bengang je rase kepala. Serba tak kena. Sian anak anak anak! Naseb baik incik suami ringan tulang. Syukur :)
Si kakak wawa time time gini le pulak request sup telur faveret dia. Kalau sup telur hari hari pon takpe. Kate emak dari balik sekolah tadi duk heboh nak makan sup telur, Sian kakak. Maaf ye kak. Semalam umi betul betul rase macam tak larat sangat. Sudahnye abi start moto gi tapau nasi goreng pattaya. Rasenye kakak makan sket sangat sebab malam tu abi kejut umi makan.. Umi tengok lebihan nasi goreng pattaya banyak lagi. Serba salah umi dibuatnya..
Arini kat opis pon kepala aii masih lagi berdenyut. Ni baru lepas telan sebiji ubat tahan sakit ngan nasi goreng ikan masin baru de rase lega sket. Umi janji balik kang umi buat sup telur kakak ye sayang!

Sejak sejak ni terkejar kejar sket wat kije. Takdelah berlari. Sebab kije aii duduk je dari mula sampai balik. Tu makin lama makin kembang.. **sambung cite** Sebelum ni kije aii de partner. Tapi partner dah pindah dekat dengan incik suaminya makanya tinggal lah seorang diri. Kije sorang diri xjadi masalah sebenarnye. Sebab dalam pejabat aii memang perlu sorang bahagian semboyan sorang pegawai khidmat pelanggan. Dah mencukupi. Yang buat letih nombor takleh guna tapi orang taktau.. Eh! ape aii merepek ni?

Ok camni.. Ipd Kajang tempat aii kije ni dulu orang panggil Ipd Hulu Langat. Rasenye hal nama dah lama kot orang tau Hulu Langat dah bertukau jadi Ipd Kajang. Sebab dah lama sangat kot tukau nama nye pun.

Yang orang taktau atau buat buat taktau ialah nombor telefon. Nombor telefon Ipd Kajang pon dah bertukau. Dedulu 03-87362222. Mase memula tukau nombor ritu nombor lama masih boleh digunapakai. Tapi sejak sejak kena sambar petir *kot*  dia jadi blurrr dah. Kompius! Bila orang dail no tu masuk memang masuk tapi serupa cakap dalam gua. Kadang kena jerit bagitau suh kol nombor baru. Kadang sampai 3 4 orang skali dalam talian. Ikut hati mau je suh telekom cut nombor lama tu tapi apalah kuasa ambe? Tapi rase rase kalau google nombor baru Ipd Kajang laju je kot encik Goggle nak bagi. Takpon dekat signboard depan balai tu terang terang dah tukau nombor baru. Pelik! Awatlah masih ade umat dok dail dail nombor lama tu. Susah tau.. Susah bile kije sorang sorang line skali masuk bukan satu bukan dua. Tapi kadang sampai lima. Lima ok! Bayangkan nk angkat semua panggilan tu tetibe masuk nombor lama ni. Layan nombor lama ni ada lah 2 3minute sebab jerit jerit nak suh dail nombor baru. Nak layan panngilan dalam jugee.. Mana yang nak mintak sambung ke luar. Ha! Mase tulah nak tengok pegawai khidmat pelanggan macam aii ni terkangkang kangkang.

Haruslah disini aii tulis juge no Ipd Kajang buat orang yang rajin google ye.

03-89114222
Ibu Pejabat Polis Daerah Kajang
43000 Kajang
Selangor Darul Ehsan

Simpan bebaik tau nombor ni.. Kalau dengar suara sedap sedap tu mungkin juga saya. Mungkin juga Kak Leha. Mungkin juga Kak Zahariah. Mungkin juga Wan tapi yang pasti tak mungkin Asmah lagi. Sebab Asmah dah pergi tinggalkan kami dan berkhidmat kat Ipk Kedah.

Dah dah erk semua. Lenkali sebelum kol try google.. Kalau tak dapat juge tekan 103. Mintak bantuan :)

Boleh saya bantu????????????????????????





**happy family**

**happy family**